Ute faller snö...

Nu är vintern här. Det är så härligt när det är torrt och fint i hagarna, hästarna är nöjda och glada och det spritter i benen på fölisarna. Det gnistrar så vackert, som kristaller när solen ligger på. I love it!!!
Det finns dock en baksida :( Vi har haft det meckigt med vatten i hagarna hela helgen, men nu är det löst!
Thermobars på plats i fyra hagar och två till på gång. Övriga hagar har fått isolerade vattentunnor som hjälper en del i alla fall. Ny slangvinda införskaffat (sponsring från bästa mamsen, tack mamma!) , så nu kan man smidigt rulla in slangen när man är klar och ställa in den i värmen så den inte fryser. Vattenprojekt i hagar klart, check!
Nästa vecka kommer nya foderhäckar. Så det blir nästa projekt!

Idag var lillskruttan med mormor några timmar då jag och Linnéa åkte in till stan och handlade grejer till Lykkes rum och lite annat smått och gott till stallet och i vanlig ordning blev det även en vända till tippen med en massa skräp samt inlämning av kläder som vi sorterade ut igår. Hoppas de kommer till användning! Nu på kvällen har vi varit uppe på Lykkes rum och pimpat med ny säng, nytt täcke, kudde, lampa och andra prylar = nöjd liten tjej :) Nu börjar det likna ett riktigt rum :) Lite grejer kvar att fixa, sen ska vi börja med nästa rum på övervåningen. Vi har några att beta av...

Innan jag lämnade mamma vid tåget hann jag även köra en vända sly med transporten så det blev plats för en helt ny parkeringsplats till transporten. Skönt!
Så blir det mer plats för bilar nere på parkeringen...

I onsdags var jag, Matilda, Becca och Frida och red för Johanna Elgholm igen. Den här gången kändes Efni hundra gånger bättre än sist. Kul att vara på g igen! Älskar min vita springare. Det känns så skönt att vi har hela vintern på oss att bara träna och bli bättre och starkare. Inga tävlingar inplanerade. Känns det bra så kanske vi tävlar nån av deltävlingarna på Vintermästerskapen. Annars siktar vi på tävling till våren!
Enya var också med och hon gör små framsteg varje gång. Efter nästa lektion 3 december så ska lillan få vila några veckor. Det har hon förtjänat!

Nedan: Gårdens minsting Lykke hjälper mormor att köra ut isolerade vattentunnor till hagarna :)
 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0