Hej då 2015, hej 2016!

Ett nytt år har tagit sin början och vi lämnar 2015 bakom oss... ett händelserikt år på alla sätt och vis.
Vår älskade lilla dotter Lykke har blivit ett år äldre, hela 1 år och 8 månader nu, stora tjejen! Varje dag med henne är fantastisk, vad gjorde jag utan henne?!
På hästfronten har det hänt lite... Vi fick två fina föl i somras; Sibelius och Smilla som är två pigga och glada krabater med mycket bus! Ska bli kul att få följa deras väg till ridhäst.
Vi köpte ett avelssto, Fia från Alby (e: Fannar frá Audholtshjáleigu) som även är mamma till Smilla. I år ska Fia betäckas med Prestur frá Haeli.
Fyra av "våra" ston blev dräktiga och i april kommer de tre första fölen: Hlín/Soldán, Dögg/Prestur, Embla/Kynnir. I juli fölar Aleiga/Prestur och även Engjarós som inte är vår än (fölet i magen är inte heller vårt), men planen är att hon ska bli vår till sommaren :) Så även där ett tillskott till aveln!
Björk blev sjuk och opererades på Strömsholm. Mot alla odds (5 % chans att hon skulle överleva) så klarade hon sig! En riktig liten kämpe är hon vår Björk! Tyvärr så har hon fått ett ganska stort bråck så hon måste opereras igen :( Hon mår finemang och har gjort hela tiden, men det är ändå en operation som måste göras så det blir nu i början av året... Hjälp oss hålla alla tummar för att den operationen går bra! Vill verkligen göra allt för henne.
Jag har sen i augusti återupptagit träningen för Johanna Elgholm. Känns så himla bra! Har tränat regelbundet med både Enya och Efni hela hösten. Nu vilar de båda men i slutet av månaden är vi på g igen!
Har ridit in två av våra egna uppfödningar; Ófelia och Samson (födda 2012). Eller rättare sagt så är Ófelía inriden och Samson "inåkt", men ska sättas igång igen nästa vecka! Det är nåt av det roligaste jag vet, att följa sina egna uppfödningar på vägen till ridhästar... det är verkligen nåt speciellt!
På gården har det hänt massor. För att nämna några grejer så har ridbanan blivit klar. Den blev över förväntan, lite dyrare än förväntat också... Hade fantastisk hjälp av vår underbara granne Ludde som hjälpte oss med staketet, riktigt bra blev det!
Två nya, stora beteshagar byggde vi fram på sensommaren. Nu är det bara 4 kvar att bygga till nästa år, haha!
Lite mindre hagar har vi också hunnit med att bygga... Gården växer!
I skrivande stund håller på och bygger en rid/ligghall som beräknas vara klar i slutet av månaden. Än så länge ser det hoppfullt ut.
Dessutom håller vi (med Luddes hjälp) på och byter ut alla galler i hela stallet samt sänker boxväggarna så att de blir anpassade efter våra hästar. De kommer bli så bra :)
I huset har vi också fixat en del. Lykkes rum är nästan helt klart och vi har påbörjat (spacklat och slipat) vårt nya sovrum på övervåningen där vi kommer bo så länge Lykke är liten...
Jag har ridit in, tränat och sålt många fina hästar som satt sina spår :) Och lärt känns många nya människor! Har även haft första terminen med ridelever hemma på gården, hoppas på att få se er igen denna termin!
Haft första ridlägret på gården också, första men inte sista, var så säker!!!
Haft äran att träna bästa ungdomslaget Tenglagårdens Eddor inför Lag-SM och även varit deras lagledare och coachat dom på plats på Lag-SM. Bästa gänget! Laget slutade på en hedersvärd 5:e plats i ett stort startfält med många starka lag! Stolt :)
I samband med Lag-SM hade jag, Linnéa och Lykke en underbar semester med våra kära vänner Linda, Peter och deras lilla dotter Juli i Ravlunda, Österlen. Äääälskar Skåne!!!
 
Har säkert glömt hälften, men det var iaf lite av det vi sysslat med!
Utöver allt detta har vi umgåtts mycket med våra familjer och underbara vänner. Vad vore väl livet utan familj och vänner så säg?!
Och är så lyckligt lottad som har världens bästa Linnéa som jag får dela allt med. Älskar dig!

Här nedan följer lite bilder från året som gått!


Foto: Emma Sundman


Foto: Emma Sundman
 2016 - I'm ready!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0