Filippa praktiserar!

Idag har började Filippa sin praktik igen! Hon går ett lärlingsprogram på Kvinnersta naturbruksgymnasium med inriktning häst. Hälften av skoltiden är förlagd till en praktikplats, så hon kommer vara här hos mig varannan vecka. Det ska bli kul att ha henne här:) Välkommen Filippa! Totte har varit här och skodd Isold och Greidi och verkat Lýsa, så nu e alla hästar skodda (för nu iallafall) För Isold och Greidi var det premiärskoning. Man kan väl inte påstå att de var helnöjda med situationen men det var inga större problem. På kvällskvisten tog vi in och skulle filma fölen och company i paddocken. Men de var inte på nåt showhumör. så det blev inte den roligaste filmen... Får göra ett nytt försök snart igen;)

Hästuppdatering....

Har haft en kanondag med hästarna idag. Förutom att Efni och jag har en liten nedåtgående svacka just nu, så har alla hästar gått bra! Jag och Kynnir red ut med AK och Farsan. Har inte lagt honom i pass sedan Sm tror jag. Så det var på tiden, han sprang som skjuten ur en kanon!!! Skitkul var det, nu laddar vi inför Edda/Forsen och Hrimfaxitävlingarna i september och oktober... Då blir det femgång och speedpass på båda grållarna! Óskar och Seidur tränas för försäljning. De utvecklas båda två, Seidur blir säkrare och säkrare i gångarterna hela tiden. Småttingarna går framåt de med: Imd rider jag själv (eller åker kanske är ett mer passande ord), det går bra men hon kräver viss övertalning i vissa lägen. Hon kan start, stopp, vänd... Har haft "ponnyridning" på både Isold och Brana utan problem, så nu är de på gång! OCh Greidi ligger inte långt efter:) Ivaldi blir en härlig häst, just nu är det framförallt takten i tölten vi jobbar med och placering. Imorgon kommer Totte tillbaka och ska sko ett gäng:) De blir så himla fina om fötterna när han varit här!!!

Back in business!

Tillbaka efter en liten minisemester i Läppe och Stockholm. Jag och Linnéa har haft några härliga dagar!!! Idag har stoflocken fått flytta till en ny fin hage! Där ska de få gå på höstbete och bara må bra!(filmklipp kommer imorgon) Tinna fick flytta in till dom också, vilket hon uppskattade... Vad går upp emot mat! Hon har vilat hela veckan och ska få vila nästa vecka också, så då tyckte jag det var lika bra att hon fick gå in i flocken direkt eftersom hon ändå ska gå med dom sen. Efter hennes lilla vila tänker jag rida henne fram till mitten av oktober och troligtvis kommer jag tävla henne på Hrimfaxis hösttävling! har hunnit med att jobba med lite hästar idag och Seidur är förevigad på film. Några klipp ligger ute på sidan under till salu, kika gärna in där! Han är en härlig liten kille och är till salu om nån vill ha en riktigt trvlig ridhäst till sig själv eller familjen! Nähäpp, nu e det nattinatti... nya tag imorgon!

Duktiga hästar!!!

Har haft en härlig helg i goda vänners lag!!! Igår hade vi tjejmiddag här hemma; jag, Linnéa, Gunnel och så fick vi finbesök av Frida och Freja:) Det blev grillat, MIG och plump... favorit i repris! Alla sov över och idag har Freja hjälpt mig i stallet och ridit Tinna! De var jättefina tillsammans:) Sen fick Frida prova henne och lägga pass, det gick kanon! Så nu är tinna officiellt femgångare!!! Ska ha minisemester några dagar i veckan som kommer, så jag har ridit i helgen i stället. Har haft en kanondag idag med hästarna. Har blivit longerad på Imd som verkligen har vänt och blivit en positiv häst, jättekul! Nya hästen Isold har inte varit helt överens med sadeln milt sagt, men idag förvånade hon! Longerade med både sadeloch träns. Hon svarade bra och var lydig och verkade inte bekymra sig över sadeln, så hon e nog på G! Brana och jag hade en diskussion igår om huruvida longering var en bra idé eller ej... tillslut insåg hon att det nog var en ganska bra idé att samarbeta och vi slutade passet rörande överens:) Idag fick hon skor på tassarna. Lite småprotester men jag tyckte ändå att hon hanterade situationen bra. Gunnel har ju med sig sitt ungsto Glod (4 år). Vi håller på och sätter grunderna så att de har lite verktyg med sig hem och kan jobba själva till nästa gång vi ses. På de fyra dagar hon varit här har vi kommit rätt långt. Hon är inte så känslig av naturen, men hon svarar snabbare för varje dag och är mer lyhörd. Har ridit på henne själv. Start, stopp och att svänga börjar sitta. Matte Gunnel har även blivit longerad och imogon är tanken att hon ska rida själv. Har just nu fem saluhästar på gården. Så kom gärna och prova!!! Óskar är en 7-årig tävlingsvalack e: Atli frá Sydra Skördugili. Seidur är en 4-årig isabellskäck vallack som blir en bra familjehäst. Isold är ett 4-årigt silvermusblackt sto e: Ísar. Hon har nyligen kommit och är under inridning. Hon är rätt stor och rör sig bra. Melódia är ett 4-årigt brunblackt sto e: Fönix von Klosterbach. Hon har föl vid sidan. Mycket lätt för gångarterna, riktigt fin trav! Tränad 1 månad. Greidi är en 3-årig skimmelvalack e: Kynnir frá Feti. Han har nyligen kommit och är under inridning. Liten men rör sig bra! Naggande go´!!! Hör av er vid intresse!

Hästar för hela slanten!

Nu har vi finbesök här på gården! Det är Gunnel som är här med sina hästar Thore och Glod. De ska vara här på "träningsläger" några dagar. Glod ska vi börja med inridningen på så att Gunnel kan fortsätta själv hemma:) Peter är med också också hunden Porla såklart! Så det e fullt hus här:) Igår kom två nya träningshästar; Brana som är ett 4-årigt brunt sto e: Berserkur och Isold som är ett 4-årigt silvermusblackt sto e: Ísar. Isold är ev till salu. Har börjat med dom lite smått idag, bara jobbat i stallet med ledarskap och med viss utrustning. Följ dessa tjejer här på bloggen! Imd gör framsteg, nu har jag "ponnyridning" med henne i stallet och det har gått kanon! Fortsätter med det några gånger innan vi provar ute... Ivaldi är jätterolig att rida! Han har verkligen smält det han lärde sig i våras. Efni, Kynnir och Tinna har alla efter två gånger blivit proffs på skrittmaskinen! Kynnir är bäst, han har fattat nu att när den börjar gå lånsammare så ska den snart byta varv, så då vänder han och börjar gå åt andra hållet! Smart kille:) Vi har kört både i skritt och arbetstrav! De är såååå duktiga! Har ju lite fina hästar nu till salu i olika åldrar och med olika kapacitet; Óskar 7 år tävlingshäst, Seidur 4 år familjehäst, Isold 4 år och sen kommer en till unghäst till helgen som också är till salu... Så om du letar häst. Passa på att prova fler hästar vid samma tillfälle;)

Födelsedagar och nya träningshästar!

Har haft en härlig helg i födelsedagarnas tecken! Linnéa fyller idag och Moa fyllde år för snart två veckor sen... Så alla bästa tjejerna har varit här och det har varit hur mysigt som helst!!! Ivaldi kom idag och ska vara på träning i åtminstone en månad, kanske längre. Det ska bli kul att sätt igång honom igen! Han har ju vilat nu sen jag red in honom, så han har nog landat lite och smält saker och ting.. Han är en väldigt talangfull häst med fem klockrena och bra gångarter, men har lite mycket i huvudet den lille gossen:) Kul ska det bli iallafall! Senare i veckan kommer några nya inridningshästar också, spännande att se vad det är för ena individer! Nu e det sleepingtime, go natt:)

En bra dag...

idag var en sån där behaglig dag:) Det har varit höst i luften idag, vilket jag i vanliga fall tycker e lite deprimerande, men idag var det bara friskt och fräscht! Hästarna verkar dessutom nöjda med att det e lite svalare och vi har inte haft lika mycket insekter... Hrekkur, lillkillen åkte hem till matte Biggan för att vila efter två månaders inridning. Han är fortfarande till salu så hör av er till mig vid intresse. I helgen kommer busfröt Ivaldi tillbaka efter några månaders välförtjänt vila. det ska bli kanonkul att sätte igång honom igen. Han är en riktigt rolig kille med bra gångarter och han har en härlig personlighet:) Imd, Garristoet har varit ganska "mycket" och varit lite uppe i det blå, men idag när jag jobbade henne var hon en helt annan häst. Lyssnade bättre och verkade nöjd med situationen. Hängde på henne i stallet utan problem. Hoppas det håller i sig:) Men när det väl har vänt så brukar det ha vänt:) Tom och Håkan håller på att fixa så man kan fylla vatten till hagarna med slang... Äntligen! Liiite enklare än att fylla dunkar och gå med skrindan (eller ta som i bilen). Det händer grejer!!!

Johankurs

Igår em/kväll. Hade vi Johankurs här hemma. Jag red Tinna och Óskar. Det är ju Johan som har tränat och visat Óskar innan, så det var nyttigt att få tips hur han har jobbat med honom. Han känns som en väldigt trevlig och vacker ridhäst men bra ridbarhet. Nån som är sugen på att köpa???!!! Tinna var kanonduktig! Hon känns mer villig nu än hon har gjort tidigare, så det är kul. Johan gillade henne och trodde på visning till våren, kul kul! Hoppas att hon har bra pass bara, annars kommer det nog bli svårt... Hur som helst var jag jättenöjd med min prinsessa och det var kul att se henne riden av Johan också:) Nu har vi lite att jobba på till nästa gång! Seidur, isabellskäcken jag har på träning är till salu. Annons kommer ut snart. Han är 4 år och femgångare. Lätt för tölt och trav! Vill komma till nån som vill ha en härlig ridkompis att ha kul med, kursa m.m, ej till verksamhet. Pris: 42.000 kr. Hör av er vid intresse på 0768115404 eller info@tessishastar.se

Allt möjligt...

Hej hopp! Här rullar allt på:) Idag har Palli varit här och skott lite hästar. Efni tappade en sko (plus lite hov...) förra veckan, men nu är han som ny! Framfötterna lite små bara vilket inte är till hans fördel... Men så blir det om man trampar av sig skor:( Hans träning i sommar har blivit sisådär känns det som, men nu jäklar är vi taggade till tusen! Johan Häggberg kommer imorgon, fast Efni får vänta till nästa gång så vi hinner komma nånvart. Den här gången tänkte jag rida Óskar och Tinna. Ska bli kul! Vi börjar 16.30 imorgon om det e nån som vill komma o kika:) Tinna har känts riktigt bra nu på slutet så jag hoppas det ska gå bra imorgon! Imd, den nya stjärnan är igång! Vi jobbar i stort sett bara med ledarskap från marken då detta är en mycket bestämd dam! Men hon rör sig bra! Idag fick hon skor på tassarna vilket var mindre populärt... men hon höll sig ändå hyfsat i skinnet tycker jag. Sadel och träns har hon haft och hon sköter sig rätt bra i longering! Seidur har börjat hitta traven igen. Han glömde liksom bort att han hade en gångart som hette trav när han lärde sig att tölta... Men nu så är han på gång igen! Kul kul! Hrekkur har varit här i två månader nu och ska snart hem.. hinner rida honom några gånger till:)

Härlig helg!

Hemma igen efter en helg i Stockholm med möhippa för min kära vän Heléne som ska gifta sig om två veckor och Stockholm Pride! Hann med att träffa älskade kusinen Linnéa och hennes vän och faster Kickan:) Kul kul!!! Imorgon kommer Sunna på inridning och Kynnir ska sättas igång. Han ser riktigt fin ut i kroppen nu, har lagt på sig lite under sin vila... Den här månaden har bara flygit förbi. Känns som om jag red honom igår... vi ska försöka komma ut på några tävlingar under hösten så det e dags att sätta igång! Imd, det nya inridningsstoet e: Garri har otroligt lätt för gångarterna. Hon visade både tölt, trav och galopp i longering. Kul kul! Hade en dröm inatt om att Vivaldi såg heeeemsk ut! Fy vad otäckt! Han var alldeles långhårig och raggig utom på magen och ryggen där han var alldeles pälsfri... dessutom var han jättelång och liknade nån slags tax i exteriören. Ögonen var små som russin och satt precis under öronen vilket gjorde att huvudet såg extremt låååångt ut. Men så vaknade jag... It was only just a dream!!!! Pratade med AK på vägen hem från Sthlm och hon bekräftade att Vivaldi var precis lika fin och söt som vanligt:) Puuhhh! Min fina Vivaldi:) Eldis är ultraljudad igen och är i dygn 45!!! Lääängtar tills min Garribebis kommer!!!

Nya hästar!

På hästfronten har följande hänt: Óskar, en 7-årig valack har kommit. Han kommer vara på träning/försäljning. En mycket trevlig ridhäst med hög ridbarhet och trevliga gångarter. Kanske nåt för den tävlingssugna? Imd, ett 4-årigt sto kom igår. Hon är e: Garri frá Reykjavík och mamman är e: Jór frá Kjartansstödum. Ska bli kul att se vad detta är för en liten dam! På måndag kommer ett till sto, Sunna på inridning. Kul med lite nya stjärnor!

RSS 2.0