Thokkadís, Åre och isländsk afton!

neeeejjjjjjj.... hela inlägget försvann.......:( Thokkadís åkte hem igår efter två månaders träning. Hon har utvecklats till en fin ridhäst, är mycket nöjd med henne:)På slutet lossnade tölten mer och mer. Hon kommer bli riktigt fin den damen! lyfta på tassarna kan hon minsann! Önskar Palli och Malin lycka till med sin fina häst! Hoppas på att få se henne på nån bedömning nästa år... Tisdag och onsdag har jag varit med familjen på en liten minisemester i Åre. Forsränning på avancerad nivå var höjdpunkten! Riktigt häftigt!!! Men kallt...12 grader i vattnet...Burr!!! helgen har bjudit på en del ridning av träningshästarna och igår kväll blev det Isländsk afton på forsen hos frida och Toti. Mycket trevligt och kul att träffa alla underbara människor! Så fick vi smaka på både bekanta och obekanta saker från det isländska köket... Kanske inte min favorit med rutten haj, men man får ju ställa upp för teamet:)

forts. LAG SM 2011

Söndag morgon började dagen med födelsedagssång för Rebecca som fyllde år! Hon blev allt lite överraskad! Efter en god hotellfrukost åkte vi ner till banan för att besikta alla hästar och titta på Lotta som skulle rida T7. Självklart var vi tvungna att springa bort och kolla på tavlan om de satt upp resultaten för trailen. Det hade dom och Lotta kom på en 4:e plats på poängen 7.92!!! Grymt!!! I tölten blev det inte lika höga poäng, men både Nös och Lotta gjorde sitt bästa och var duktiga ändå:) Sen var det uppdukat till födelsedagsfika för hela vårt Edda-gäng! Mycket trevligt! Hem till hotellet för att packa ihop allt och checka ut och sen bar det av till banan igen för att förbereda inför LAG-showen. Oj oj oj, vad kul! Alla var så jäkla snygga i sina mustascher och hattar och ferdinandedräkter:) Vilket gäng! Vi var alla sjukt laddade inför showen och var beredda att göra allt! Vårt mål var att gå in och ha sjukt kul och att publik och domare skulle tycka detsamma! Och det gjorde dom, vi kom på en 2.a plats i grenen (poäng 8.5 8.4 7.6)!!! Grymt roligt!!! Vi fick ett specialpris för "sötaste show", jättekul! fast jag vet inte om sötast var rätt ord, men vi var lika glada för det! Totalt kom vi på 10:e plats av 14 lag. med tanke på att vi låg 12:a efter lördagen (trailen ej inräknad) så gjorde vi ett rejält lyft under söndagen och klev upp två placeringar! Inte illa! Klubben Jór tog hem den stora segern - grattis till dom!!! Planeringen inför nästa års Lag-SM är redan i full gång! Det e så det ska vara! Alla i Eddas Hjältar vill åka igen! Och är det fler Eddor som vill så kanske vi kan göra två lag:) Sammanhållningen i laget har varit på topp: Det var varit skratt och tårar, man har hjälp, stöttat och hejat på varandra i äkta laganda!!! Underbart att se! Vill bara säg att alla som har varit med och hjälpt till för att göra denna helg möjlig på det ena eller andra sättet- Tack!!!!! Jag har haft en fantastisk helg och ser fram emot en repris nästa år....

LAG SM 2011

Här kommer en liten rapport från Eddas Hjältar! Vi som är nere i Mönsterås för att kämpa för Edda är: Lotta Harjula - Nös, Rebecca Ericsson - Spegill, Emily Hearne - Júlia, Johanna Magnusson - Saga, Filippa Wärme - Venus, Amanda Sundén - Sunneva. Jag, Tess är stoltaste av lagledare för dessa tjejer! sen har vi några tappra föräldrar med: Malin, Minna och Anna, hela Rebeccas familj och så Lottas mamma och pappa som åkt ända från Finland! Vilket järngäng!!! Vi har haft lite blandade reslutat och lite otur också. Och lite framgång. Tur har vi iallafall haft med vädret!!! Kors i talket! Förra året var det spöregn heeeela helgen. Och det hade vi blivit lovade i helgen också, men det har faktiskt varit ganska fint!!! Idag har vi till och med haft en hel del sol:) Vi har verkligen fått en bra sammanhållning i laget och planeringen inför nästa år är redan igång! Alla tjejerna och deras hästar har gjort sitt bästa i sina grenar. Becca och Spegill gjorde ett kanonfint dressyrprogram, snyggt och prydligt!!! Tyvärr gick han över det låga dressyrstaketet på ett ställe så de blev tyvärr diskade. Men de var bäst ändå! Sen gjorde de bra ifrån sig i V3 och där slutade de på en 6:e plats. Filippa har ridit flagglopp och T6 och i flaggloppet kom hon 9 av 14 lag. Var lite passtaktig i T6 men de hade bästa tygelfriheten av alla! Johanna har kämpat på med gamla Saga som har utvecklats mycket sen uttagningen i Stockholm. Tyvärr ville sig inte passen riktigt:( Men de andra momenten klarade de av bra:) Enil+y och Júlia var inte på topp i tölten men det tog de igen med råge i enskilda showen där de var Timon och Pumba. De var sååååå jäkla bra och roliga och vann grenen med marginal!!! Hur kul som helst! Amanda kämpade på i V4 men Sunneva var rätt koncentrerad och ville inte riktigt som sin matte... Men i terrängen tog de revanch och slutade på 9:e plats! Lotta red sista grenen idag som var trail! De ägde och gjorde verkligen en kanonritt! Tyvärr får vi inte veta resultatet förrän imorgon:( Men hon bör ha kommit i topp 3!!! På kvällen nu har det varit ryttarfest för alla lag med föräldrar och så! Jättekul! Eddas Hjältar ska nog bli en showgrupp. gud vad vi spexade! Nähäpp, nu e det sängen som gäller! Imoron bitti ska vi upp och sjunga för Becca som fyller år! Top secret.... Sen ska Lotta rida T7 och så har vi den spektakulära laghowen kvar! Oj oj oj vad bra vi ska vara! Håll tummarna! Fortsättning följer...

Lag-SM och hästrapport!

Igår var jag i S-berg på körrep inför konserten nästa torsdag. Ska bli kul!!! På vägen hem blev det ett litet stopp hos Frida på Forsen, mycket trevligt!!! Nu håller jag som bäst på att få iordning till det stundande Lag-SM som går av stapeln i helgen. Jag åker ner till Mönsterås med sex glada tjejer - Eddas Hjältar! Och ett gäng tappra föräldrar som är med och hjälper till. Vilket järngäng! Kommer hålla er uppdaterade här på bloggen så ni kan följa hur det går för oss:) På hästfronten går det bra. Hoppas på att Dögg är dräktig, har inte sett nån brunst på henne än, hoppas den inte kommer... Annars blir det ultraljud nästa vecka:) Mina småpållar Enya och Vivaldi växer och frodas och ser fina ut. Enya har kanske varit snyggare, är just nu lite överbyggd och ser ut som de brukar göra när de är 1 år. Men fin blir hon lilla skruttan:) Seidur töltar mer och mer, han blir nog en liten töltmoppe skulle jag tro:) Likaså med Hrekkur, tölt för hela slanten! Nu börjar han kännas ridbar också. Så om det är nån som letar en trevlig unghäst med mycket utstrålning och tölt så är han den rätte! Thokkadís är också en liten tölthäst. Hon har inte samma flyt, men kan ticka på en bra bit nu utan större ansträngning. Snart ska hon nog hem på vila och smälta sina nyvunna kunskaper. Gandur åker hem i veckan, han har ännu inte hittat nån ny matte/husse. Kika gärna på hans annons under till salu! Efnihar haft det rätt lugnt ett tag, han hålls mest bara igång, men snart börjar allvaret igen! Några tävlingar ska vi nog hinna med i höst! Tinna har jag inte ridit så mycket själv under sommaren men nu är det dags för henne att börja jobba lite igen. Tror jag siktar på visning för henne till nästa vår istället för i höst. Hon känns fortfarande lite för klen. Hon skulle behöva biffa till sig lite och bli starkare, så det känns bara dumt att stressa. Nähäpp, nu har nog pållarna ätit upp, så nu är det bara ut o rida!!!

Västervik!!!

Har haft en kanonvecka hemma med träningshästarna. Hästarna utvecklas och blir mer och mer ridbara. Det är så himla kul när man får unghästar på inridning och sen efter nån månad så har de plötsligt förvandlats till trevliga ridhästar. Jag blir lika fascinerad varje gång! De är fantastiska våra underbara islandshästar! jag måste ha världens bästa jobb!!! Det är lika kul att jobba med tillridning och att lösa problem, man lär sig och utvecklas själv för varje häst man möter... Nu är jag i Västervik med bästa tjejerna Linnéa, Moa, AK och Hellan. Har en liten minisemester över helgen ocg har träffat älskade Anna! Ikväll ska vi ut till stugan, vår Gangsterkulla och grilla och ha mys... Nike och Nathalie är hemma och är gårdsvakter. Tack tjejer, ni är bäst! Ha en underbar helg alla!!!

Sång och träningshästar

Nyss hemkommen från Fagersta. Har varit och repat med sånggänget! Snart gäller det, tre torsdagar i rad ska vi ha framträdanden! Kul kul! Sist vi repade var det lätt kaotiskt med alla nya låtar, men idag kändes det som om saker o ting började falla på plats! Så det blir nog bra tillslut!

Kynnirs nya sto Katla med föl går nu tillsammans med Kynnir ute på fribetäckning. Gissa om gossen e nöjd!
Man blir så lycklig av att se lyckliga hästar:)

På hästfronten går det framåt. Det är lite lugnare såhär mitt på sommaren, men ett gäng hästar är det att träna!
Söta Brjánn besiktades igår på Strömsholm ua och har nu flyttat till sina nya ägare Marie och Erika. Stort lycka till med er nya häst! Jag tror det kommer bli kanon!

Seidur har jag börjat meed lite smått. Hittills har vi mest ägnat oss åt att repetara lite grunder både från marken och uppsuttet. Han är inte töltsatt men kommer få jättelätt för tölten. Lite fräck är han men annars är det nog en ganska rar kille innerst inne:) Mer om honom inom kort när vi kommit lite längre i träningen!

Thokkadís har jag börjat töltsätta och hon har fattat grejen och tickar på några meter. Duktig tjej!

Hrekkur rider jag ut på. Han är som man brukar säga inåkt:) Och det är nu det roliga börjar, att få honom ridbar! Han har nyss lärt sig flytta för skänklar vilket gick rätt lätt. I ridningen är det i nuläget mest tölt som gäller! En riktig töltmaskin för den som vill ha en rolig och utvecklingsbar unghäst! Han e ju till salu den lille mannen...

Gandur letar fortfarande efter en ny matte/husse. Om nån vill ha en stor kille med trevlig tölt och trav. Grundriden men behöver mer träning. Då är det här hästenn för dig! Se annons under till salu.

Glömde förresten att tacka min bästa hejaklack på SM med Frida i spetsen!!! Tack, you made my day!!!

Blandat...sommar...

Ja nu verkar det som om om min blogg äntligen funderar som den ska! Tråkigt bara att alla gamla blogginlägg försvunnit... hade varit kul att ha dom kvar...

Nu har Kynnir fått gå på semester. Imorgon släpps han nog ut med några ston på fribetäckning.

Min och Anna-Karins stoflock fick flytta över till en ny beteshage idag, helt gigantisk med massa mat och varierad terräng. Där får de det kanon, de verkade iallafall helnöjda när vi släppte ut dom! Man blir så himla glad av att se dom:)

Imorgon bitti bär det av till Stenholmen för att hämta Eldraun med bebis i magen. Hon ska också få gå ut till stora stoflocken! Jag åker i ottan så att jag ska hinna tillbaka i tid. Brjánn ska nämligen åka till sina nya mattar imorgon!
På kvällen ska jag och Linnéa hem till systeryster och träffa hela syskonskaran och Frida, det ska bli kul!
Moa är här hos mig en vecka så hon ska vara gårdsfru när vi åker bort!


SM 2011!!!

Nu har jag och Kynnir gjort vår SM-debut! I fredags red vi vår uttagning i F1 och gick ut på 6.00. Vi gjorde allt vi kunde för dagen och jag är nöjd. Målet var att rida över 5.90 och det gjorde vi ju, så nu är vi kvalade till SM 2012!
Det finns mycket mer i honom och det känns skönt att ha ett helt år på sig att träna. Men nu ska han först få en månads vila och få gå med några ston på fribetäckning!

Birta åkte hem idag. Känns lite konstigt när hon har varit här så länge. Nu ska hennes mattar rida henne ett tag och sen blir det vila för den lilla damen, så kommer hon nästa vår igen:)
Sen har jag fått en ny träningshäst, Seidur 4 år. Mamma är Alba från Alby som jag haft på träning. Han är lite tränad, så jag ska fortsätta hans utbildning. Kul kul!


Snart SM!

I tisdags em fick vi finbesök här, Tinna, Mathias och deras söta barn Roy och Tea. Vi åt middag och var uppe på skördefest hos Tom, mycket trevligt! Lilla roy, snart 2 år fick rida på bästa Efni. Han var en riktig talang!!! Och kul tyckte han att det var! Världens finaste ekipage, bild kommer:)

Igår kom bästa Tilde, 8 år hit på em. Hon ska bli min nya stalltjej:) Så jag håller på och trimmar in henne! Vi höll på med hästarna och fodrade och fixade och på kvällen blev det ett dopp i poolen hos Malin och Billy, svalkande men skönt när man kom i...
Idag ska Tilde få träna Tinna åt mig!!! Sen blir det bad av finaste Kynnir som ska åka till E-tuna i eftermiddag. Imorgon gäller det. Han kändes superfin igår när jag red, så jag vet knappt om jag vågar rida honom idag... kanske bra att ha en bra känsla i kroppen!

Håll tummarna imorgon!

 

Dräktiga ston!

Både Fia och Steinunn var dräktiga och har åkt hem... Nu har Kynnir bara Dögg kvar att betäcka. Och sen kommer det några nya ston efter Sm som han ska få gå på fribetäckning med. Gissa om han kommer bli lycklig!!!

Vivaldi är chipmärkt och id-kontrollerad. Han skötte sig utmärkt!!! Min lilla prins!!!

Pratade med dom på Stenholmen i fredags och det har gått bra med Eldis. Tydligen har de fått väldigt bra dräktighetsresultat så förhoppningsvis har det gått bra med Eldis också! Hon ultraljudas i slutet av veckan som kommer.... exciting!!!

Smått och gott

Idag är Nikes sista dag:( Det har varit kanon att ha henne här!!! Hoppas hon kommer igen!!!

Karen, en tjej från Australien kommer på besök idag. Hon ska vara här en vecka ungefär och hjälpa till på gården. Ska bli kul att se vad hon är för prick, har aldrig träffat henne förut:)

Prick en vecka kvar till SM... nervositeten börjar smyga sig på.... uhhh.... Men kul ska det bli! Startlistorna har kommit och jag och Kynnir startar som nummer 14 i F1 som är andra grenen på fredag...

Idag kommer veterinär cecilia Gestsson och ska id-kontrollera Vivaldi och ultraljuda två ston, håller tummarna att de har tagit sig!


RSS 2.0