Port Fairy Beach...


Bästa praktikanterna!

Har tre kanonduktiga praktikanter den här veckan; Nike, Filippa och Therese! Vi är värsta teamet, hur kul som helst!!!
Nöjd med hästarna, de har nog mått bra av att vila! Lilla "Glottis" verkar vara en enkel och okomplicerad liten tjej, har redan suttit på henne och hon funkar bra i arbete från marken! Eldis e så himla tjock och hon har bara gått halva tiden än så länge... undrar hur hon kommer se ut om 5 ½ månader...
Förutom att träna hästar har vi hunnit med att sätta ny tråd i några hagar och gjort lite annat smått och gott som man inte hinner annars:)
Har haft taco/myskväll med Ak, Hellan och Nike... myyyys!!! Men nu måste jag sova. Kan knappt hålla ögonen öppna.



Hemma igen och fullt ös!

Nu har jag kommit hem till Svedala igen! Jag har verkligen haft en oförglömlig tid i Australien! Ridit in och tränat många hästar och träffat helt underbara människor och hunnit med en massa annat också:)

Men nu e jag hemma! Och hästarna har redan ramlat in:) 6 tränings/försäljningshästar har redan kommit och en liten kille som ska gå i min stora flock tills det är dags för inridning i februari.
Ett väldigt härligt gäng hästar, ska bli jätteroligt att sätta igång och jobba med dom! Idag kände jag på dom lite grann för att bilda mig en uppfattning. Flera av hästarna är till salu, så söker du ny häst har jag alldeles säkert nåt för dig!

Fredag den 6 januari tänkte jag ha en saluhästvisning här på Götarsvik!
Kom och hitta din nya stjärna!
Eller kom med din saluhäst och var med på visningen!
Mer info kommer...



TOMTE


Pa vag hem...

Nu e jag pa vag till Melbourne for att aka hem...
Jag o Amy sitter i bilen och snicksnackar:)
Bilderna ar fran igar nar vi var pa stranden i Port Fairy.... Saaaa underbart!!!
A det var hur varmt som helst i vattnet, jatteskont!!! Tyckte bade jag o Haukur...

Ses snart!

Bara några dagar kvar...

Kan knappt fatta att tiden har gått så fort... Idag är det tisdag och på torsdag kväll åker jag hem...
Har ett gäng träningshästar och försäljningshästar på intågande, ska bli kul att komma igång med dom!

Igår hade jag en bra dag med hästarna, känns som dom har kommit dit jag vill:)
Idag ska vi försöka fota/filma några av dom!!!

Är lite besviken på vädret här... har jobbat som sjutton på min bränna... men det kommer väl försvinna tills jag kommer hemma... Två dagar med tråkväder... och jag som skulle till stranden med Haukur innan jag åker hem!

Ikväll är jag och Thea bjudna på middag, ska bli kul!

Stoföl e: Tandri u: Melodia


Hingstföl e: Haukur u: Laena


big Bull!


Fredagsmys!

Började dagen med att hålla lektion för Gissie på Haukur och Amy på Falinn. Gissie har köpt en av de 1-åriga haukuravkommorna, Bjarmi. Duktig ryttare men har bara ridit islandshäst ett fåtal gånger. Hon tyckte det var såååå roligt!!!
Och jag med:)

Sen åt jag, Amy och hennes boys Axel o Valin lunch på Yambuk Inn... Efter maten fick jag och Amy massage av grabbarna... så himla gulliga! Och duktiga var dom! Känner mig som en ny människa:) Imorgon kväll blir det nog lite bubbel med Amy, skönt för rygg och axlar!

På eftermiddagen åkte jag, Birgit och Wiebke till Mount Eccles nationalpark. Det är en gammal vulkan och häftig natur runtomkring! Fint! En sväng till Byaduk blev det också eftersom det var åt samma håll. Lite nostalgiskt var det allt! De har ena hingsten där uppe, Galdur. När vi skulle maska honom var vi tvungna att gå genom en gigantisk hage med vattenbufflar. Vi blev jagade av The big bull!!! Skitläskigt! Vi hann precis dyka in under grinden, han var framme nån sekund efter och stångade huvudet rätt in i grinden! uuuuhhh.... Bild kommer på besten...

Kvällen har vi tillbringat hemma. Köpte en massa onyttigheter i Port Fairy och hyrde film... riktigt fredagsmys!

Jag o Draumur på stranden


Gänget på stranden!


Beachen med Draumur och Kobbi!

Nu har jag gjort det igen!!! Blir galen!!! Skrev värsta långa inlägget och så kopplade internet ner och inlägget försvann... Att jag aldrig lär mig!!!!

Utanför fönstret bara regnar det. Det bokstavligt talat öser ner... Helt ok när man själv är inomhus! Det börjar bli så torrt här så regnet behövs.
Men på dan idag har det varit finfint väder, så vi passade på att åka till stranden. Killarney Beach blev det med unghästarna Drumur och Kobbi. De var väldigt skeptiska först till att bada, speciellt vågorna som slog mot benen var läskiga. Men efter lite övertalning gick det som en dans!!! Kan det bli bättre hästar och havet i kombination! That's life! Har lagt upp en massa bilder på facebook på min sida om ni vill kika...

Efter stranden åkte vi hem och jag hann rida de flesta andra hästarna också, känner mig nöjd inför helgen. Alla har förtjänat en helgledighet! Utom Falinn. Ska hålla lektion för Gissie som kommer hit imorgon på honom. Hon har köpt en av förra årets Haukurbarn! Ska bli roligt!

Blev en kortare variant, men nu har jag iallafall sparat ifall samma sak händer igen!!!


Lååång dag

Har haft en lååång men bra dag med hästarna. Zoe har fått en liten lektion på Apple som hur nöjd med livet som helst som barnhäst:) Sen kom Jazmin och fick en liten lektion på Meyla. Kul kul!

Haukur har aldrig gått så bra som idag! Var helt avspänd och mjuk och traven som i vanliga fall är mindre bra funkade klockrent! Han var duktig igår med, det går åt rätt håll:) Han får bli dagens stjärna!!!

Draumur har heller aldrig gått så bra som idag, han börjar bli ridhäst! Roligt att se förvandlingen från helt grön unghäst till ridhäst!

Var nere hos Thea och kidsen på pizzakväll!!! Hemlagad pizza, mums filibabba!!! Håller snart på att spricka, så mycket åt jag... Men det var det värt!

Jag o Gymir aka "Teddy"


Tess o Thea Bondi beach


Ååååååå

Jag säger bara ååååååååå!!!! Hade skrivit världens längsta inlägg så när jag skulle spara så bara försvann det.... Skulle precis lägga mig....

Det får bli en kortis nu så skriver jag längre imorgon.

Full rulle efter Sydney-veckan...
Tränar alla "mina" hästar plus några till...
Ifli blev dagens stjärna!!!
Har ridit ut på lite längre turer med de "små", har gått jättebra!
Varit med Thea och kollat när hennes Zoe o Jazmin dansat idag, skitsöta!
På fredag planerar vi stranden med några av unghästarna om det e bra väder, jippi!!!!
Tess håller på o somnar... skriver mer imorgon!
Go natt!!!

Equitana dag 3 och 4

Idag (sondag) var sista dagen for arets Equitana. Vi har haft en kanonvecka verkligen! Ett winning team: Amy, Thea, Nele och jag! Jag har haft hand om allt som haft med ridningen att gora; demos, breedparade m.m och sa har vi alla hjalpts at att sta i var fina islandshast"spot" och pratat med sjuuuukt mycket manniskor om islandshasten. Det har varit en massa bra manniskor; folk som vill veta mer, folk som bara tycker dom e sota, folk som vill kopa osv... Men det ar fascinerande hur lite folk vet om dom. Manga kommer ocksa och vill ha islandshastar for att crossbreed med andra raser... Nej tack sager vi da... Ni far ursakta min svengelska...

Vid fyra pa eftermiddagen idag stangde Equitana for allmanheten. Vid fem lastade vi Gymir och sa hej da till hans agare, Carina m familj. Det har varit jattekul att lara kanna dom! Sen packade vi ihop lite grejer och akte hem for att hamta badklader... Sen blev det Bondi Beach!!! Var ju tvungna att turista lite:) Tyvarr hade kl hunnit bli typ 19.30 nar vi kom fram sa de andra var inge badsugna langre... men jag badade iallafall, jatteskont i vattnet! Sen middag pa Bondi Pizza...MUMS! Har atit valdens godaste desert tror jag...mums!!! Bilder kommer:)

Imorgon ska vi forsoka aka hela vagen hem... Aker pa morgonen o ch hemma mitt i natten... det har landet e sa galet stort!!! Nu maste jag sussa... Natti natti.

Tess o Thea - Equitana 2011


Frukost vid havet!


Provridning av Gymir!


En hamn utanfor Sydney...


Equitana dag 2

En lang men bra dag idag! Vi hade var forsta demonstration idag pa em. Gymir skotte sig bra! Hon som ager honom ar svensk, sa det ar lite roligt! Amy och Thea har fott upp honom och sa kopte hon honom for tva ar sedan! Det har varit en hel del intressanta manniskor som har velat veta mer om rasen! Hvinur rullar pa tvrutan, han gor sitt jobb!!!

Jag o Thea har atit Italiensk pasta (hemkort till hotellet) och varldens godaste glass till efterratt!
Mums!!!

Nu ar det bestamt forresten att basta Nike kommer och ska praktisera hos mig resten av ht och hela varen!!! Det blir jattekul! Ocksa har jag Filippa, sa vi kommer att bli ett Winning Team!

Nu kan jag knappt halla ogon oppna langre...men jag skriver snart igen!

Equitana dag 1

Da var forsta dagen av Equitana avklarad. Allt har flytit pa bra. Vi har bara varit med i en breedparade idag, dar vi trakigt nog var tvungna att visa hasten vid hand. Jag visade Gymir i tolt, det var uppskattat av publiken! Igar var det sa varmt sa man inte visste var man skulle ta vagen, men idag var det behagligare... Skont!

Imorgon har vi breedparade pa fm och breeddisplay pa em. Sa det blir roligt! Har hunnit rida palle tre ganger nu och han kannas battre, sa vi ska nog kunna gora nat bra imorgon! Bilder kommer snart!

Pa kvallarna nar vi kommer hem ar vi alla sa trotta sa efter middagen, som har blivit thai 2 dagar i rad (jag at for ovrigt thai till lunch ocksa...) slocknar vi efter att ha smilat och pratat med folk hela dagen! Men kul ar det! Vi far se hur det blir med det dar turistandet... Kul ar det iallafall att Equitana halls i Sydney Olympic Park, lite tufft!
Forutom jag, Thea och Amy sa ar aven Nele har som jag traffade forra aret. Hon foder ocksa upp islandshastar. Sa vi ar en kanonkvartett!!!

Nahapp, nu kallar kudden... God natt!

Haukur o jag, Open Day


Open Day, Yambuk 6 nov, hela ganget!


Falinn o jag, Port Fairy Show 5 nov


Sydney nasta!!!

Om nagra timmar bar det av till Sydney! Jag, Amy och Thea ska pa Equitana:) Det ska bli skoj!
Ska bara rida tre hastar till innan vi aker... Sen far de ta det lugnt nar jag ar borta. Tjejerna kommer halla igang nagra av dom.
Har lagt ut en massa bilder pa facebook fran bade Port Fairy Show och Open Day. Kika garna dar!
Aterkommer snart med rapport fran Sydney!

Bruni på sin första ridtur:)


Busy week!

Veckan har varit busy... efter Melbourne cup har det varit att träna hästar för hela slanten och förbereda inför dagens Open Day och gårdagens Port Fairy Show. Jag har knåpat ihop en kadrilj som vi ha tränat på, kommer bli grymt!!! Vi ska visa upp det idag. Det är jag/Haukur, Amy/Falinn, Sabrina/Tryggur, Nina/Bjarki, Birgit/Mooie och Wiebke/Meyla som kommer rida...
I fredags var en sån där kanondag! Så där som man vill att fredagar ska vara... bra avslutning på veckan liksom! red ut på de flesta av gröngölingarna för första gången och de skötte sig alla exemplariskt! De behöver fler ridhästar här och om nån vecka så kommer de ha ett helt gäng, så det blir kanon!
Igår morse åkte jag och Amy med Falinn till Port Fairy Show. Bjarki fick följa med också, men mest bara som sällis. Vet inte om det var så bra för Falinn, för Bjarki stod och skrev hela tiden vilket gjorde Falinn okoncentrerad. Men när han kom ner på jorden och började jobba så gic det rätt så bra för att vara första gången han var ute! Bilder kommer snart:) Har inte hunnit lägga in dom på datan än...
Nähäpp, nu måste jag sticka ner och förbereda det sista innan alla människor kommer:) Rapporerar ikväll!!!

Kuggur tränar på att sänka halsen...


Melbourne Cup. Målfoto...


Melbourne cup Live!!!

Igår em kom jag och Amy hem efter vår tripp till Melbourne. Melbourne Cup var verkligen hur kul som helst!
Maaaassssor av folk överallt och alla uppklädda i kostym, klänningar och hårmojänger eller hattar, den ena finare än den andra... Det var 10 lopp på tisdagen varav lopp 7 var det stora "Melbourne Cup" loppet... Jäklar vad dom springer alltså, det bara dundrar i marken när dom far fram. Man blev faktiskt lite sugen att vara med... bara ta en häst och liksom "efteranmäla sig", haha!!! Vi stod nästan precis vid mållinjen, bästa platsen!!! Det var sjukt spännande och målfoto blev det... Det var ingen som fattade vem som hade vunnit, men det blev Dunaden från Frankrike. Grattis grattis får man väl säga!!!
Efter en lååång dag var det hem till hotellet och sova och sen åkte vi från Melbourna tidigt igår morse.
Så jag hann göra några hästar, tur för nästa vecka är vi i Sydney... Det kommer bli mycket fram till dess, men det är det värt! Nu ska jag sticka iväg och rida...see you!


RSS 2.0