De tolv apostlarna (några av dom)


Great Ocean Road

Idag har vi varit på vift...
När vi hade gjort hästarna i morse åkte jag, Sabrina, Nina, Wiebke och Birgit och skulle turista lite... Målet var the Great ocean road och de tolv apostlarna. var ju där förra året också, men tänkte att det kunde vara kul att se igen! Det var bara det att Wiebke o Birgit skulle åka o kolla¨på en bil som de var intresserade av att köpa och det stället skulle ligga en liten bit längre bort bara... Efter en evighet var vi äntligen framme i Baccus Marsch... som låg in the middle of nowhere. Efter mycket om och men bestämde dom sig iallafall för att köpa bilen så resan var inte helt förjäves... Men vi har suttit 12 timmar i bilen idag och varit utanför bilen i max en timme och kollat på apostlarna... Jag säger bara det, snacka om slöseri med tid!!! Jag hade kunnat gjort hur mycket som helst på den tiden... men men. Det var ändå trevligt att komma iväg lite.

Imorgon kommer hovslagare och skor de sista fyra unghästarna och så ska försöka hinna med att rida så många jag hinner. För på eftermiddagen åker jag och Amy (och kanske hennes kids Axel och Valin) till Melbourne för att titta på Melbourne Cup. Det är årets största galopptävling, det är till och med så stort så att det är helgdag! Såg loppet på TV förra året men det ska bli kul att vara där och se det live! Alla är uppklägga i kostym/klänning, så det är lite speciellt! Hoppas på fint väder bara:)

Rapport kommer....

Kobbi dagens stjärna!


Kobbi dagens stjärna!

Kobbi var en superstar idag! Började med tölten igår och idag töltade han med lätthet ett varv i paddocken!!! Vilken kille!!! Töltsättning på två dagar, det kallar jag att ha lätt för sig! Den goa lille gossen:)
Blid som jag tog över den här veckan från de andra tjejerna har ändrat attityd. Flyttar sig lätt från marken och känns följsam. Tjejerna ska få ta henne nästa vecka och så tar jag henne sen igen... Känns som ett bra koncept!
De nya pållarna Magni och Bjóska jobbar på bra! Har åkt på Bjóska idag och tänkte göra detsamma med Magni imorgon. När jag tog ut Magni kom Bjóska springande i pass, såg lite udda ut... Hon ser ju inte riktigt ut som en islänning, så det såg liksom lite fel ut... Men det blir kul med henne!!! Riktigt fin trav. Och så pass! Och tölt har hon visat:)
Hovslagaren har varit och skott 6 unghästar så vi kan jobba på obehindrat och idag på em var veterinären här och kastrerade en liten rackare...
Vi hade stekande sol idag, inte optimalt att jobba i, men det går om man vill!!! Alla var helt slut efter dagens slut så det fick bli en sväng till Port Fairy för att äta pizza eftersom ingen hade lust att laga mat...mums!
Måste sussa nu. God natt!

Melbourne Cup

Idag har jag och haukur haft en liten "show-off" för två skolklasser som var här på typ studiebesök, jättesöta var dom! Stod och applåderade varje gång vi red förbi:) Bra träning inför Open Day!!!

Igår kom två nya träningshästar med transport från Canberra; Magni som är en islandsvalack som ska ridas in och så Bjóska som är en korsning islandshäst och American Saddlebreed (tror jag). Hon rör dig väldigt fint i trav!
Började med dom lite från marken nu på em och de verkar båda vara "lättjobbade" hästar. Ska bli roligt:)

Mina andra små pållar sköter sig. Kobbi kändes för första gången helt avspänd, mjuk och ridbar, härlig känsla när det man tragglar med blir befäst och det börjar hända grejer!
Ifli är inte långt efter, han är ju åkbar och är liksom på nästa steg till att bli ridhäst, Bruni och Draumur likaså. Draumur måste jag nog säga blir dagens stjärna idag!!!

Nästa vecka åker jag och Amy och hennes killar på Melbourne Cup. Det är public holiday då så alla är lediga och allt är stängt... Kul att gå på galopptävling:) Finklänning är det som gäller!!! Tror Sabrina och Nina ska åka också, så vi blir ett gäng härifrån:)


Myshelg i Cape Bridgewater

Har haft en väldigt lugn och skön helg med Thea och hennes döttrar Zoe och Jazmin på deras ställe i Cape Bridgewater som ligger i Portland. Vi hade några kängurur precis utanför fönstret, de brukar dricka ur deras vattentank så de är där nästn jämt:) Igår kväll lagade vi egen pizza, det tog tid, men gissa om det var värt väntan! Det var hur gott som helst! Sen har vi mest slappat, läst, snicksnackat och solat! Asnice!

När vi kom hem åkte jag med Wiebke, Birgit, Nina o Sabrina till stranden i Port Fairy. Det har varit jättefint väder hela dan, men det blåste rätt mycket vid havet, så man var sådär halvsugen på att hoppa i plurret. Men det var faktiskt rätt skönt när man väl kom i:)

Sen tog jag en tur ner till hästarna och gav de två nykastrerade unghästarna medicin, en sväng förbi Amy och sen hem...

Imorgon får jag två nya träningshästar från Birgitte i Canberra. Det är en islänning som hon köpt härifrån som ska ridas in och sen en korsning islänning/nåt annat. De kommer med transport imorgon så jag börjar nog med dom på tisdag. De kan behöva en dag att landa... Ska bli kul iallafall!!! Tandri ska jag sättaigång imorgon också! Roligt!

Nu - sova... har vänt på dygnet nu så jag sover på nätterna och är vaken på dagarna, ha ha:)
Go natt!!


Långritt...

Idag red vi ut på långritt några timmar. Jag på Haukur, Wiebke/Falinn, Birgit/Bráinn, Sabrina/Bjarki och Nina/Tryggur.
Det var mysigt och Haukur var superduktig! Men jag blir stressad av att rida så lääänge, ser bara hur tiden rinner iväg, och hur ska jag hinna med alla andra hästar?! Hann bara med 7 hästar idag, men men det är så ibland... Började med en ny pålla, Blid som är ett 3-årigt sto som tjejerna haft problem med från marken. Jag ska ta henne hela nästa vecka också och försöka få lite fason på henne. 
Blir nog en slapparkväll ikväll. Imorgon åker jag eventuellt med Thea till deras hus Cape Bridgewater i Portland. Om hennes dotter Zoe har blivit frisk, annars hittar vi på nåt annat här hemma:)
 


Saker på gång!

Idag har det inte varit lika varmt som tidigare, rätt skönt att vila skinnet lite från solen:) Dagen började med att jag inte fick ur handbromsen på bilen, så Amy kom och hämtade mig, blev en halvtimme sen... Nu har jag lärt mig att inte lägga i handbromsen iallafall...samma sak hände förra året:( Har jobbat på med hästarna idag och hade en liten lektion i Join Up med Kouggur som var en exemplarisk häst att visa på. De har jobbat lite med det men inte riktigt förstått hur de ska göra och varför, men nu så:) Red själv på Draumur idag, han var duktig, men rätt okänslig. Det ska det bli ändring på. Snäll och okomplicerad var han iallafall, så han blir nog såld ganska snart. Två småpojkar blev kastrerade igår; Álfur och Thór. Nästa vecka kommer veterinären och kastrerar fyra till.
Just det imorgon ska jag sätta igång Tandri, deras hingst som är pappa till väääldigt många av hästarna här. Han har inte blivit mycket tränad alls och senast var nåt år sen. Han har ju cancer bl.a runt munnen så det går inte att rida honom på bett. Blir intressant! Har ridit så många av hans avkommor så det ska bli kul att sätta igång honom:)
Gjorde världens äckligaste pizza nu på kvällen till middag, eller rättare sagt ugnen gick sönder så vi fick göra i "grillern". Den blev lite krispig på toppen men botten var jättekonstig. Blääääää!!!!!
Lördag den 5 nov ska vi med några hästar till Port Fairy show och ställa upp i några tävlingsklasser. På söndagen den 6  nov har vi en Open day här med clinic m.m. Vi hade det förra året också vilket var väldigt uppskattat och många kom hit och tittade:) Veckan efter det åker Amy, Thea och jag till Equitana i Sydney. Eventuellt kommer det bli så att jag rider en häst som dom sålt till Sydney. tanken var att vi skulle ha med oss Haukur och ev nån mer, men nu har organisationen för Equitana bestämt att i hingsparaden för man inte rida utan bara leda hästarna. Det var ju där vi showade järnet förra året:( Så ska vi ha några demonstrationer i en mindre inomhusarena. Så det känns ju lite sådär att släpa dit Haukur, det är nämligen 16 timmars bilresa plus att vi måste stanna flera gånger på vägen och vägen är på vissa ställen rena berg och dalbanan...Scary! Vi får se hur det blir. Vi ska dit iallafall så får vi helt enkelt göra det bästa av det. Helgen efter det ska jag med Amy och Thea och familjer till Adelaide. Ska passa kidsen några´timmar när de är på bröllop och sen blir det lite av en minisemestertripp, ska bli skoj!
Nähäpp, nu ska jag snart sussa. Somnade i typ två timmar efter middagen och vaknade just... En stund här och sen ska jag försöka sova igen så jag får sova ordentligt nån natt...

En kväll på stranden i Port Fairy...


Lägesrapport:

Har varit galet varmt idag, 33 grader... fick typ solsting på em för jag glömde bort att dricka plus att man är lite trött i huvudet efter resan - ingen bra kombination.
Har iallafall jobbat med alla hästar som jag gjorde igår, plus-minus någon.
En av unghästarna som ska ridas in, Draumur (Draumer här...) verkar okomplicerad och ser ganska bra ut, rör sig helt ok. Han kommer bli en typiskt bra ridhäst. Kobbi kändes 100 gånger bättre än igår, skönt! Tryggur har jag inte ridit sen förra året, han satt jättefast i vänstersidan, höll på länge innan det börjde funka.
Annars flöt det på bra med alla:)
Efter jobbet åkte jag, Wiebke, Nina, Sabrina och Birgit till Port Fairy och badade i havet! Hur härligt som helst:) Det var verkligen precis vad både själen och kroppen (en aning solbränd) behövde:)
Sen åkte jag hem till Amy och käkade middag, dvs hämtmat från Yambuk inn...
Skulle inte va där så länge, men kom precis hem och snart är kl 01...
Måste nog sussa nu....Gossi nassi!

Imd från Alderkärret

Fotograf Filippa Wärme
Imd har varit hos mig på inridning i 2½ månad. Hon är född 2007 och e: Garri frá Reykjavík.

Första arbetsdagen

Idag var det dags att börja jobba, kul kul!
Jag börjde dagen med att rida Haukur och Falinn, mina två gamla vänner. Falinn kändes som när jag lämnade honom, klika mjuk och fin och tölten som han hittade förra året satt där fortfarande. Haukur hade kommit på lite småhyss, men kändes annars helt ok.
Jobbade med Ifli från marken och han kom ihåg allt han gjorde förra året. Vi fick avbryta hans träning då för han var lite halt bak. Det var han nu också, ser ut som det sitter uppe i höften, vet inte rikltigt vad det kan vara. Så vi får se hur vi ska göra med honom...
Har fått en "projekthäst" Kouggur, en valack som blir 4 snart. Han är oinriden och har kommit undan från marken ett or´tal gånger med diverse saker, som t.e.x att dra.... inte kul... Jag lyckades få tag i honom och fick till slut in honom i rundkorallen. Tränade join up och longering i lina, han var faktiskt riktigt duktig tillslut! Hoppas han är bra imorgon (eller bättre iallafall). Kobbi var en riktig grinpelle idag. Han är inte van att det sätts krav på honom, så han blev jättearg när jag bad om såna simpla saker som att stå still och flytta för skänklar, slutade halvbra, i slutet av veckan ska han förhoppningsvis vara from som ett lamm:) Red Meyla också, bara i skritt tränade att länga steget och överlinjen. Hon är kanonfin häst men blir lite hög i formen o kort i steget. men hon har alla förutsättningar. Hon hade dessutom blivit lite rundare vilket verkligen klär henne. När vi började med henne förra året såg hon ut som en liten sparris med fyra långa ben o en fin hals, men nu börjar hon se ut som en häst! Just det Lögur, musblacken som var så svårfångad och lite speciell som jag började med sist.. Han var ju riktigt trevlig på slutet och kom fram i hagen och så. Han har också vilat och det var bara att börja där vi slutade, så det var kul!
Har verkat lite hovar också och grejat med lite annat. Måste nog säga att dagens stjärna blev Ifli, inte för att vi gjorde så mycket men det lilla vi gjorde gick väldigt bra!!!
Ny dag och nya tag imorgon!!!
Nu ska jag åka ner till Thea och snicksnacka lite:)

Framme!

Efter en laaaang resa ar jag antligen framme! Amy, Valin, Axel och Skye motte upp mig pa flygplatsen! Jattekul att se dom! Det kandes som igar:) Spenderade kvallen pa hotellrummet med roomservice, nice! Trots att jag sov 10 timmar av 14 pa den sista flygresan, sa lyckades jag anda sova hela natten har och vaknade strax efter 7. Satsar pa att klara mig utan jetlag den har gangen! Vi ska snart checka ut fran hotellet och bege oss hem till garden. Det ar fyra tjejer till som jobbar pa garden nu, tre tyska och en norsk, spannande! Jag ska vara boss eller nat och vara ansvarig for all traning av hastarna, kul kul!  Ska forsoka lagga in lektioner for Amy och Thea regelbundet, det kan bli kul. De verkar sugna pa att komma igang med sin ridning!
Nahapp, gotta go, men jag skriver snart igen!

Australien nästa...

Det har varit en minst sagt hektisk vecka... Men tillslut löste sig allt.
Jag är inflyttad i den nya huset, känns skitbra! Och Puma verkar nöjd och glad med att vara enda kissen på en radie om 100 meter, så hon vågar sig ut på lite längre promenader:)
Vi har även flyttat in i den nya stalldelen, det var verkligen på tiden! Kommer bli hur mysigt som helst!!! Och det känns så skönt att allt är klart när man kommer hem så är det bara att köra...
träningshästarna har åkt hem, jag är jättenöjd med dom! Har lagt ut filmklipp på Brana på facebook ska försöka göra likadant på några till, även lägga ut text och bilder under hästar jag tränat:)
Några av hästarna kommer tillbaka i december efter deras vila, jätteroligt:)
Igår morse var jag uppe i ottan och stängslade hage, fixade en ny vattenslang till stona, packade och städadde innan det var dags att bege sig till tåget hit till Göteborg som gick 07.10... Sen har jag spenderat fredagen med Linnéa. Vi har bara tagit det lugnt och ätit god mat och myst, precis vad jag behövde:)
Ska bli kul att se hur stora mina småpållar har blivit närjag kommer hem, lite hinner de nog växa på 6 veckor iallfall!!! Ska gå o köpa mig en bok så jag har nåt o göra på den lååånga flygresan... Nu tar internettiden slut... Kram på er alla!!!

Slut....

Snacka om att vara helt slut... Skulle bara vilja lägga huvudet på kudden och sussa, men inte riktigt än...

Har ju flyttat in i "nya" huset (igår) och man kan säga att det är minst sagt kaos här. Hade tänkt ägna gårdagen åt att flytta allt själv, men som tur var dök oväntad hjälp upp på flera håll. Ingen var gladare än jag:)
Först kom Malin, Billy och deras kompis och hjälpte att flytta över sjukt mycket grejer, sen avlöste Gunnel, Camilla, Peter och Natalie. De hade dessutom med sig en liten flyttbil så det gick som en dans! Lite senare kom även Frida och Freja:) Så vi fick en hel del gjort faktiskt! Nu är det bara yttepyttelite grejer kvar i gamla huset och här hålle jag på och packar upp för fullt... Blir förhoppningsvis bra när det är klart.

Igår åkte Lýsa hem. Hon fick sig ett höstbad och en höstklippning innan hon åkte så hon skulle vara lite fin:) Önskar Diana lycka till med sin nya häst.

Imorgon kväll ska jag köra ner Dögg och Isold till Småland. Isold ska hem på vila och Dögg ska bo på Tuvadalen till nästa betäckningssäsong då hon kommer hem igen. Tänkte passa på att hälsa på Eva och Tommy också en liten sväng:)
Bästa Mosing åker med mig! Vi är bäst på roadtrips tillsammans, ska bli lite kul:)

Idag har jag ridit lektion för Johan med både Efni och Kynnir, det gick finfint!!! Duktiga grållarna!!! Förutom grållarna var Brana nog dagens stjärna idag, hon börjar greppa det här med tölt nu, kul!!!

Vilken dag!

Idag har det blivit väldigt mycket ridhus...regnet har öst ner så jag fick byta kläder in på bara kroppen...burr!
Red korta "checka av läget" pass på unghästarna idag, en bra enkel avslutning inför helgen. Isold får dagens stjärna bland unghästarna:)
Måste bara säga att Tinna var helt sjukt duktig igår!!! Allt bara funkade! Hon blev gårdagens stjärna! Hellan provade henne idagnoch det gick också bra! Duktiga lilla pållan:) Hon e ju fortfarande bara 5 år, men hon börjar kännas så vuxen nu. Snart 6 år, tiden går fort!
I eftermiddags kom Sofia, PS och lilla Doris 3 år hit och hälsade på:) Det var jättekul att ha dom här! Vi var och hälsade på stona och fölen. Elsa och Vivaldi var oerhört fascinerade av denna lilla varelse i röda gallonisar:) Sen fick hon sig en liten ridtur på Eldis. Doris såg nöjd och avslappnad ut och såg ut som hon ridit hur många gånger som helst, fast det var premiärturen! Eldis var nöjd med dagens ridpass med Doris:) Den lilla pållan skulle vara en perfekt barnhäst! Men är ändå kul att rida för en van ryttare. En häst för alla!
Middag och idol på kvällen med kanonsällskap! Kan det bli bättre så säg?!

Hästrapport...

Nu börjar träningsperioden närma sig sitt slut. Alla unghästar har utvecklats fint. Brana har varit sur nu när jag börjat med tölten men både igår och idag har det klickat lite och hon tänker rätt och töltar till och med några steg. Så innan hon åker hem ska hon nog kunna ticka på lite:) Isold har väldigt mycket tölt och pass i sig. Håller på med traven men den känns väldigt försiktig och fyrtaktig. Hoppas få lite fason på den innan hon åker hem på vila. Hon känns dock väldigt ridbar i skritt och tölt, så det är kul!
Imd håller på att ta sig ur "grisepasstadiet"... Trav och galopp funkar bra och tölten blir bra. När hon hittar balans och styrka,men hon är på gång!
Greidi känns mjuk och ridbar i skritt och trav och jag har tänkt börja lite smått med tölten. Han känns lite omogen dock, så en vila skulle inte sitta fel och sen att man rider igång honom i vår igen. Han är ju trots allt bara 3 år... Tycker ändå han är duktig!
Seidur har flyttat till sin nya matte Maria och de verkar trivas hur bra som helst ihop! nästa vecka kommer de och rider lektion, ska bli kul att se dom!!!
Red kurs på Tinna för Nina idag. Hon kändes fin men hon blev väldigt trött... hon känns dock mycket starkare nu, men är fortfarande lite klen... Perfekt med 6 veckor vila när jag är borta så kan vi köra på sen när jag kommer hem. Med sikte på visning i vår/sommar 2012!
Gunnel och Glód och Gaur kom på besök idag och stannar i några dagar. Vi ska jobba vidare med Glóds inridning så de får med sig lite nya verktyg hem att jobba på. Ska bli kul att ha dom här:)
Skriver mer imorgon för nu håller jag på o somnar... Natti natti!


Forsen/Edda oktobertävling!

Har verkligen haft en toppenhelg! I fredags kväll åkte jag, Linnéa och de finaste grållarna till Forsen. Både vi och hästarna bodde hos Emma och Mattias, mycket trevligt!!! På kvällskvisten hade jag och Eddas Hjältar träning inför Lagshowen som vi skulle visa upp under lunchpausen på lördagen. Det gick fint trots att det var mer än två månader sen vi gjorde den senast:)

Är helnöjd med våra tävlingsinsatser:) Kom till A-final i F2 med både Efni och Kynnir. Efni gjorde allt han skulle, traven kändes dock sisådär, men i stort var jag nöjd med honom. Han kändes väldigt lydig och ridbar, speciellt i tölt, galopp och pass, så det var kul!!! Vi slutade på 5.50 och fik därmed en plats i A-finalen.
Kynnir kändes häftig som få i tölten (7.5 7.0 7.0) och mjuk och fin i traven, där kan vi ha lite mer tryck, men det kändes ändå jämt och stabilt. Felfattning i galoppen, typiskt!!! Fick två helt ok passläggningar, mer tempo behövs dock för att vi ska komma upp i poäng. Men samma här, är nöjd och vi gick ut på 6.10!!! Och låg därmed tvåa i uttagningen efter Carin Riesenfeld på Svipur.
I finalen idag red jag Kynnir (men Efni hade gärna också velat vara med...han sa det till mig).
Fick i tölten 7.0 7.0 6.5 och i övriga gångarter låg vi på 6.0 och 6.5 i allt (en 5.5 i pass). Gick ut på 6.24!!! personbästa!!!! Gissa om jag var glad:) Det var en oerhört jämn final. Jag och Carin slutade på samam poäng, men domarna valde oss som vinnare!!! Så det blidde en blågul rosett! Jippi!!!
Extra kul var att vi kom tvåa bland de vuxna i speedpass!!!!

Lagshowen som vi visade upp på lördagen gick också som en dans:) Tack tjejer, ni är bäst!!!
och det har varit jättekul att träffa Frida, Freja o alla andra!!! En helhärlig helg!!!

Nu väntar kudden....

RSS 2.0