Lite av varje...

Oj vad den här veckan har gått fort!!! Har knappt hunnit med...
Har tränat hästar för hela slanten. Det går framåt tycker jag:) Seidur är troligtvis såld och åker på fredag. Han är härlig den lille killen:) Så lättriden, han bara gör liksom!
Imd, Brana, Isold och Greidi känns mer och mer ridbara. Brana har jag börjat lite med tölten på, hon blir förbannad för det är jobbigt, men hon har inte så svårt känns det som. Nästa vecka kommer hon nog ticka några steg, hon börjar tänkta rätt. Isold töltar nästan bara istället så med henne ska jag börja med traven.
Óskar har fått ta det lugnt några dagar efter tävlingen, men är igång nu igen. Klippt har han blivit också. Han var en aning skepisk när klippmaskinen åkte fram, men han kom ganska fort på att det var rätt skönt så resten av tiden stod han mest och njöt:)
Lilla Dögg 18 år har fått jobba några dagar. Hon skrittas mest bara, men om hon fick bestämma själv skulle hon nog helst springa fort hela tiden, sjukt pigg! Men glad:)
Eldraun har varit igång en vecka nu och trots sin betes/fölmage så känns hon nästan mer ridbar än innan vilan, kul! Imorgon ska hon skos, så vi slipper vara i ridhuset hela tiden.
Melódía har gått från travhäst till tölthäst i ett kick! Hon han kommit på grejen, kul! Och lille Vivaldi han märker knappt att mamma varit borta förrän hon kommer tillbaka:)
Imorgon och på fredag blir det lite bad av salu och tävlingshästar... man har ju en del ljusa hästar, hm......som dessutom tycker om att rulla och göra mig glad!
Nähäpp, nu somnar jag nästan...
Fortsättning följer....

Imd


Imd 4 år e: Garri frá Reykjavík

Hrimfaxis hösttävling med fyra pållar!


Kynnir och jag i pass på bilden...

I helgen har det varit tävling minst sagt hela tiden... Men kul har det varit!
Tinna gjorde sin tredje tävling ever, två i våras och sen har sommaren varvats med träning och några kortare viloperioder. Hon känns mycket mer positiv på banan nu! Tidigare har hon liksom lagt ner där inne, men nu kändes hon glad och framåt! Efter uttagningen ledde vi T8 på 5.20 med Linnéas mamma Karin tätt efter som tvåa. Idag i finalen kändes hon fortfarande lika glad och vi vann klassen på 5.25! Är jättenöjd med min lilla prinsessa som börjar bli så vuxen! Karin kom tvåa i finalen! Så det var lite extrakul med "familjeseger"!!!

Óskar anmälde vi i sista sekunden till T7. Han är ju till salu och vi tänkte att det var ett bra tillfälle att visa upp honom:) Vi vann klassen på 5.42. Han kändes lite trött i finalen idag, men jag tyckte att han gjorde bra ifrån sig ändå! Duktig pålle!

I F2 red jag både Efni och Kynnir. Efni har ju inte känts på topp i sommar men nu på slutet har det börjat kännas som vanligt så vi snart tillbaka! Gick ut på 5.20 med honom. Nöjd med tölten, fick 6.0 6.5 och 6.5 där.
Lite försiktig i traven och fick inte till första passläggningen riktigt, men med tanke på en del missar så var jag ändå rätt så nöjd. Vi kom till A-final men strök oss eftersom jag bara kunde rida en häst. Nu ska vi ladda om batterierna inför Forsen/Eddatävlingen nästa helg.

Kynnir kändes bra, men ändå kände jag att där finns hur mycket mer som helst att ge! Han blir bara bättre och bättre pållen! Traven var bitvis lite osäker i uttagningen. Passen gick bra, men vi behöver fortfarande mer tempo, så det är det vi måste jobba på... Efter uttagningen ledde vi på 5.77. Det var fina hästar med så det var extra kul! I finalen blev det tyvärr fel varv för oss... Eller rättare sagt allt funkar bättre i det varvet utom passen. Så där fick vi tyvärr inte till det... vilket gjorde att vi slutade på en 2:a plats. men i tölt fick vi 7.0 7.0 6.5!!! Fina poäng i allt, men så räknas ju passen dubbelt... Men men. det är bara att träna mera! Nästa gång då jäklar:)

Sammanfattningsvis kan man säga att helgen har varit väldigt lyckad. Hästarna har varit toppen, bra väder, trevligt bemötande, snälla människor som hjälpt mig med hästarna, underbara nära och kära! Och har träffat många, nya som gamla bekantskaper! Det är det som är så kul med tävlingar förutom själva tävlandet. Att träffas och umgås!!!

På återhörende imorgon. Nu kallar kudden....Natti natti

Eldraun dräktig!

Idag har Cecilia varit här och ultraljudat. Eldraun är fortfarande dräktig!!! 91 dygn, bebisen e typ i samma storlek som en vattenmelon och växer så det knakar... nu är det "bara" 8 månader tills hon ska föla!
Dögg var tyvärr inte dräktig, men vi gör ett nytt försök nästa år. Funderar på att prova att rida igång henne, kan bli spännande. 9.5 för vilja, det är inte illa!
Eldraun är igång igen... hon ska motionsridas fram till jul. Hon var pigg som en liten raket idag, har ju vilat i 3½ månader så hon har nog en massa energi! Melódía började jag också med idag. Hellan och Filippa var med och kollade så Vivaldi inte levde loppan i hagen när mamma var borta. Men han märkte inte ens att mamma gick förrän hon var tillbaka... Samma med mamma, hon verkade tycka det var skönt att få göra nåt annat än att vara mamma. Melódía är en härlig personlighet, hon töltade under ryttare för första gången idag, bara sådär! Hon kommer få väldigt lätt för sig. Melódía är till salu!


Full rulle!

Idag har vi haft tempo... Jag och Filippa byggde hage hela förmiddagen till Kynnir och Dögg. Det blev riktigt bra när det väl var klart, men de tyckte nog att de bytte ner sig från sin stora beteshage... jaja... Tränade hästar från lunch och fram till kvällen. Känns lite tomt nu när Ivaldi har åkt... Nu på kvällskvisten har jag, AK och Hellan ätit pannkakor och snackat skit... mysigt! Meningen var att vi skulle kolla på idol, men det blev bara slutet. Bättre än inget. Det drog ut lite på tiden med lektionerna för Nina Wahlström. Jag red Tinna och hon var riktigt duktig. Imorgon blir det ett lugnt pass, vila på tordsdag, rida fredag och sen ska vi ju till Hrimfaxi hösttävling i Kumla till helgen. Spännande spännande!

Ridskola!

Ridskola våren 2012! Än så länge är det på planerningsstadiet och inga dagar/tider är spikade än. Men grupperna kommer ligga på vardagar em/kvällar (tis, ons, tors). Små grupper på välutbildade hästar. Möjlighet finns att ha med sin egen häst. Om du är intresserad kontakta mig redan nu på tel 0768115404 eller info@tessishastar.se

Vivaldi från Tenglagården

Min gulliga lille Vivaldi busar i vattenpölen...

Världens bästa grållar!!!

En kanondag idag!!! Jag och Filippa har jobbat på och fått mycket gjort! Förutom att träna hästar har Isold och Brana fått en ny hage, började bli så lerigt i deras... Nu har dom fått den "nya" som vi fixade igår! Imd och Lýsa har fått lite mer gräs att äta på:) Dom blev också glada! Ivaldi åker hem imorgon så han har fått sig ett höstbad av Filippa. Nu är han skinande ren! Tur att han står inne på nätterna, annars hade han väl varit lika skitig imorgon igen. Han hade verkligen skitat ner dig extra mycket idag... planerat? kanske...:) Brana, Isold och Imd var jätteduktiga idag. Har kopplat om bettet på Brana också nu. Hon var varit väldigt fladdrig med sin tunga och "tuggig", men hon tog det förvånansvärt bra. Imd har fått börja lite smått med tölten. Hon har väldigt lätt för sina gångarter den lilla damen, det är bara humöret som sätter stopp. Men idag var hon på topp (trots att kossorna stod precis bredvid)!!! På eftermiddagen var det kurs för Johan Häggberg. Jag red bästa grållarna Efni och Kynnir. Vet inte vad jag ska säga, men det gick verkligen skitbra med båda! Han tyckte Kynnir hade fått mycket bättre bärighet och att det såg mycket lättare ut och att han var pampigare och det är precis så det känns. Kul att det syns också! Passen funkade också bra. Vi måste dock träna att lägga från högre tempo i galopp. Vi förlorar så mycket fart annars... Men det kommer! Efni kändesjättemjuk i både tölt och trav. Vi som har haft en svacka, men på sistone har det iofs börjat kännas bättre och så bra som han var idag har han inte varit i våras. Passen gick bra måste ha koll på högersidan bara så går det riktigt bra. Ganska fort går det också! Vi fick i läxa att träna läggningar och nedtagningar. Men han tyckte att själva passen såg fin ut. Kul kul! Ser fram emot nästa träning... AK har bjudit mig och Hellan på middag idag, men inget idol:( snyft... Men det var trevligt ändå! Sitter i sängen och skriver med en liten Puma bredvid mig. Hon säger att det är dags att sussa nu, så vi säger god natt!

Hovslagare, hagbygge, ridning och finbesök:)

Här är en bild på Brana som är 4 år e: Berserkur. Tränad en månad. Idag har det varit full rulle här. Totte har varit här och skott 4 hästar, så nu e dom som nya:) Jag och Filippa har byggt om en hage... det tog ganska mycket längre tid än planerat. Tråden tog slut så vi kunde inte slutföra det, blir morgondagens projekt... Unghästarna börjar kännas mer "vuxna", det är alltid lika fascinerande hur fort dom lär sig:) Óskar var duktig idag, kändes mjuk och ridbar! Seidur får mer och mer flyt i tölten och är hur söt och rar som helst! Båda dessa gossar söker nya mattar/hussar... Kom och provrid vetja! Till salu är även Isold 4 år e: Ísar frá Keldudal. Idag började vi med sidförande skänkeloch det gick över förväntan, det bara funkade på en gång! Hon blir nog en lättriden häst med mycket tölt och lagom vilja. Greidi 3 år är också till salu. Denna lille kille börjar bli en ridhäst han med! Bilden ovan är på Brana som eventuellt är till salu... Kika på deras annonser under till salu. På kvällskvisten idag fick vi celebert besök av Linnéa Tammemägi. Vi red ut tillsammans på mina pärlor Efni och Tinna, härligt med lite sällis! Nu har jag fått kväll... myser i soffan med Puma.

Isold från Fårhult

Isold från Fårhult 4 år e: Ísar frá Keldudal Isold är ett ganska stort femgångssto med väldigt lätt för tölten. Hon är under inridning och verkar bli en trevlig och lättriden häst. Till salu!

Provar igen:)

Två söta kusiner:) Vivaldi från Tenglagården och Elsa från Dalkulla

funkar inte....:(

Nä, det funkar fortfarande inte... Ingen som vet hur man lägger in en bild här??? Vi har släppt ihop Grodan och Títa nu på morgonen, det var väldigt lugnt. Títa var nog mest intresserad av maten... Nu ska jag ut och rida i regn och blåst, burr!

Fattar noll...

Idag har vet. Cecilia varit här. Det blev lite vaccinationer och två ultraljud, en dräktig, en tom (troligtvis). Nästa vecka ska Eldis ultraljudas på 90 dygn...Fort tiden går! Sen ska hon sättas igång lite smått och ridas under höst/vinter. Melódía ska också sättas igång och säljas. Kommer sakna henne, hon är så gooo, en häst med underbar personlighet! Man kan inte låta bli att gilla henne:) Hästarna har varit ganska bra idag. Filippa tog lite bilder som jag ska lägga ut imorgon på unghästarna... Lyckades ju lägga ut en bild på Enya igår i bloggen. Fråga mig inte hur jag gjorde! Har försökt med samma bedrift nu under en timme men den där bilden kommer aldrig upp. Fattar noll!!! Tips. Någon??? På torsdag är det kurs för Johan Häggberg. Det finns plats kvar om du vill vara med och rida! Nu e jag så trött så jag måste sussa, får prova igen imorgon... Go natt!

Underbara varelser!

En bild på min prinsessa Enya från Tenglagården som är 1 år. Hon är e: Ardur frá Lundum u: Tinna från Kråkebo ue: Feykir från Knutshyttan Satt länge länge ute i hagen och beundrade mina fina pållar, underbara varelser! Skulle kunna sitta där hur länge som helst!

Bra avslutning på veckan...

Gårdagens träning på nya Hrimfaxibanan gick bra! Jag åkte med Kynnir och Ak med Farsan. Linnéa och Hellan var också med:) Det är så himla kul med Kynnir, han känns mer och mer ridbar och blir starkare och bättre!...det enda som inte satt riktigt var passen, så den måste vi jobba på! Håller på o lägger ut filmklipp på sidan! Banan kommer bli kanon, lite kvar att göra. Men oj vilket arbete de har lagt ner och vilket läge! Ser fram emot tävlingen om två veckor! Har i stort haft en bra avslutning på veckan idag. Nu rids alla unghästar utan lina och det har gått kanon! Isold var ute på sin förata uteritt idag och skötte sig med glans:) Imd har haft två dagar med en del hopp och skutt och sura miner, men idag var hon from som aldrig förr! Hon hade nog tänkt över sina synder över natten:) Linnéa fick prova att lägga Efni i pass, de var jätteduktiga! Var kul att se sin vita springare flyga fram... Tinna och jag hade en dip idag, gick inte alls bra...:( Men det kan ju inte gå bra jämt... VI slutade ok dock så jag hoppas att det e det hon minns när vi sätter igång på måndag. Kynnir och jag avslutade dagen med en cykelrunda tillsammans med Ak och Farsan. Mysigt! Det var länge sen vi var ute och cyklade, jag tror han uppskattade det... Just det! Jag har bestämt nu att dagens stjärna är Imd! För att ha gått från surbrutta till positiv och sammarbetsvillig totto nästan över en natt:) Hoppas det håller i sig! Nu e det helg:)

Dagens stjärnor!

Idag var det ridhästarnas dag... Unghästarna har varit i topp de senaste dagarna, men idag var det de vuxnas tur...:) Det har bokstavligt talat spöregnat hela dagen, så det blev ridhuset för hela slanten. Vet inte om det var hästarna, jag, underlaget eller kanske en kombination av alla som gjorde att ridhästarna var såååå duktiga! Efni och jag är på gång nu. Han kändes sjukt bra, speciellt traven var väldigt luftig, stabil, kraftfull och jag kunde rida på och han bara växte! Ivaldi var bara så himla duktig, han kan bli fin den lille gossen. Mycket i huvudet, men om han använder det på rätt sätt så blir det bra! Filippa fick prova honom också och gillade honom. Det var kul att se och nyttigt för Ivaldi med nån ny i sadeln. Aleiga och jag tränade på övergångar och hon kändes kanon, mjuk och ridbar i tölt och trav... Kort sammanfattat: En bra dag trots regnet:) Dagens stjärnor: Efni, Aleiga och Ivaldi. Dom var bara bäst! Imorgon ska jag och Anna-Karin försöka ta oss iväg till Hrimfaxis nya bana i Örsta. Har inte ridit på en ovalbana sen Sm, så det ska bli riktigt roligt! Vet inte vem jag tar med mig, men det blir Efni eller Kynnir. Nästa vecka ska jag försöka åka igen och då tar jag med Tinna och Efni eller Kynnir... Rapporterar imorgon!

Rapport från G-vik...

Idag var Efni värsta passkungen! Vi har haft en svacka nu ett tag. Idag var första gången på ett bra tag som det kändes att vi var tillbaka liksom;) Vi är inte riktigt där vi var än... men det som gick så himla bra idag var passen! Det kändes som om han kunde springa hur långt och fort som helst! Min lilla vita prins:) Unghästarna fortsätter att göra framsteg. Har kopplat om tygeln till bettet nu på Isold och Imd. De är styrbara och väntar på att få lämna paddocken! Brana och Greidi rids i skritt och trav fast med linan där. Men den kan vi nog ta bort vilken dag som helst! Isold, Greidi och kanske Brana är till salu. Alla tre är trevliga unghästar, men med väldigt olika karaktär! Har hunnit fixa och trixa med att laga hage idag också, skönt när man hinner med lite sånt där som man inte alltid har tid för... Grodan verkar ha funnit sig tillrätta med livet på Götarsvik. Han är en rar kille den lille mannen:) Nu e det dags att sussa...

Ny kompis i stallet!

Har fått tillskott på gården! Det är "Grodan" (Ari-Frodi) som kommit till oss med sina mattar Nathalie och Camilla. Välkomna till oss:) Unghästarna har alla gått framåt och börjar så smått bli åkbara. Är jättenöjd med dom allihopa. Brana blir nog dagens stjärna! Hon har ändrat sig de senaste dagarna och samarbetar bra. Hon rör sig fint i trav och blir nog en bra häst till en van ryttare. Kynnir känns bra just nu. Har jobbat i paddocken med lydighet och lösgjordhet, men idag var vi ute och hade lite mera tryck och tempo. Kändes bra och kul! Några veckor till tävling, hoppas vi håller oss i form:) Ivaldi och jag tränar att han ska bli "okänslig och härdad". Det går fram och tillbaka, vi avslutade veckan bra idag, så han har nåt att fundera på över helgen. Óskar och jag jobbar vidare. Han blir en fin och jämn fyrgångstävlingshäst med lagom vilja. Nu prissänkt till 95.000 kr, så passa på!!! Ska tillbringa helgen hos Linnéa i Göteborg och bara ha myyys! Hoppas ni alla får en myyyyyshelg!

RSS 2.0