Gott o blandat...

Har haft en helt underbara helg hos Linnéa i Göteborg och fått massor med ny energi inför denna nya vecka!

Två nya hästar har kommit: Ingi och Gyllir som är två valacker på 5 och 6 år.
Båda är till salu, mer info kommer snart under till salu... Har just nu 10 saluhästar på gården, vid intresse kan vi ordna privat saluhästvisning:) Varmt välkomna at höra av er!
Har även börjat med Aragon, som tidigare gått i stoflocken. En valack på 4 år e: Ymir.
Ska bli kul att se vad alla dessa nya killar har att erbjuda...:)

Tinna och Aleiga har flyttat från stohagen vilket de inte är så nöjda med, snacka om nerbyte... Men Tinna måste komma i form och bli av med lite överflödiga kilon. Och Aleiga måste bli av med sitt manskav som hon fått när hon stått och ätit och manen tryckts motfoderhäcken... livet är hårt!

Busy busy!

Det har varit full fart hela veckan!

På hästfronten har följande hänt:

Både Bogi och Soldan är "åkbara", snälla killar båda två. Och desutom är båda till salu! Bogi blir en trevlig familjehäst och Soldan en bra fyrgångshäst med kapacitet utöver det vanliga, till dig som vill komma långt på tävlingsbanan!

Imd känns mer och mer ridbar, nästa vecka ska jag rida henne för Johan Häggberg, det ska bli intressant att höra vad han tror om en eventuell visning. Om hon har pass (vilket jag tror) så...

Tinna är ju för skön! Snacka om allsidig häst! Hon är väldigt vacker (just nu många extrakilon dock), rolig att rida och ska visas i sommar, har fått en fantastisk avkomma och ska betäckas i sommar igen. Nu har hon gått och blivit lektionshäst också, hon har gått tre lektioner den här veckan, varav en barnlektion:) Min prinsessa:)

Med Efni börjar det äntligen lossna. Har haft en ganska lång formsvacka, men nu känns det som om vi har kommit över en tröskel och kan börja gå vidare:)

Birta börjar bli ridhäst igen, hon var lite ur gängorna efter sin vila, men nu börjar det kännas bättre. Jobbar mest med lydighet, känslighet för hjälper, styrka och kondition...

Aleiga känns mjukare och oj oj oj vad mycket starkare hon är om man ser tillbaka. Ska bli kul att se vad det blir av henne:)

Glottis är en rolig prick, glad och pigg! Nästa vecka ska hon få vila och smälta allt hon lärt sig. Sen blir det några veckor till innan hon får långvila.

Faxi, Ivaldi och Knotte jobbar på bra och blir mer och mer ridbara. De väntar båda på att få nya ägare. Två bra, svenskfödda och lättridna hästar. Och så en känslig, lovande kille med mycket motor! Mer info under till salu.

Kynnir känns fin. Om jag jämför med den här tidpunkten förra året så är ridbarheten hundra gången bättre nu vilket lovar gott inför säsongen! Första tävlingen blir Stenholmens Regionala 31 mars - 1 april.

Nu ska jag krypa ner i sängen, kudden kallar...

Härliga hästar!!!

Åååå vad jag älskar dessa hästar!!!
Det e massor med jobb, men man får så mycket tillbaka av dessa underbara, ärliga varelser!

Ser fram emot våren med träningar, tävlingar, visningar och allt annat som hör till:)
Planen med Kynnir är att komma ut på lite nationella tävlingar, och även regional WR på Stenholmen.
Känns skönt att vi redan är SM-kvalade, så vi kan träna på i lugn och ro nu och så blir det tävlingspremiär 31 mars-1 april!
Efni ska jag försöka kvala också, min älskade vita springare!
Tinna kommer tränas hela våren och målet är visning i maj eller ev juni.
Hon har fått bra tempo i tölt, traven känns 1000 gånger bättre och hon känns mycket starkare.
Däremot har hon gått och blivit lite för rund... så det ska vi ta itu med också.
Efter visningen är planen att hon ska betäckas, troligtvis med Óliver frá Kvistum...
Ja det var lite planer för mina pållar... så får vi se vart det leder...

Idag har jag varit på Strömsholm på domarseminarium. Perfekt i tiden såhär innan säsong så man kommer igång med domartänket... Ska försöka hinna med o döma lite i år. Det är så himla svårt att hinna med bara när man själv ska tävla, men på höstkanten ska jag nog lyckas när det lugnat ner sig lite med tävlingar.
Imorgon blir det Strömsholm igen!

Två har åkt och två har kommit...

Nu har två hästar lämnat gården. Både Krummi och Draupnir sålda och har åkt till sina nya ägare! Önskar dom lycka till!
Har varit i Riddarhyttan idag och hämtat två hästar. Lilja är ett litet sto e: Gneisti från Lermansbo som fyller tre i år. Hon är i princip helt ohanterad och tanken är att vi ska lägga en bra grund för kommande inridning i höst.
Sen har vi fått hit Muni som är en 15-årig valack som ska gå med på lite lektioner. Ska bli kul att komma igång lite mer med lektioner! Muni verkar vara en riktig klippa, stor, snäll och viktbärande!

Imd blev dagens stjärna idag. Tölten börjar lossna, hon känns lösare och rumsligare i steget och börjar orka mer och mer, en häftig liten dam det där:)
La Efni i pass idag, första gången sen september... Gick hur bra som helst! Man märker verkligen att han bara ääääälskar det!!!

Småkillarna Bogi och Soldan går framåt i sin utbildning. Red Bogi (eller rättare sagt åkte) själv för första gången idag! Han är verkligen snäll den hästen! Soldan är riktigt duktig också, vääääldigt lovande gångarter! Ska bli kul att se hur långt han kan komma:)

Nu e det mycket:)

Nu e det mycket på hästfronten!!! Det gillar jag:)
När man känner att det händer grejer med hästarna och man kommer igång med kursandet och tävlingssäsongen närmar sig....
Den 6 januari hade vi saluhästvisning här på gården. Det var en mycket lyckad dag med duktiga hästar, många och trevliga människor, underbart väder och härlig stämning!
Vi fick intressenter på flera av hästarna och några är redan sålda och har fått nya hem! Önskar dom lycka till med sina pållar!
Under dagen hade vi även en kadriljuppvisning, vilket var kul och lyckat! Det får bli en repris snart, kanske kan åka runt och "turnera" med vår kadrilj! Det är en liten dröm jag har...:)

På hästfronten har följande hänt:
Kynnir och jag jobbar på ridbarhet... han hade en liten down här för ett tag sen men nu känns det som om vi är på väg upp igen. Red kurs för Hinni i lördags och då kändes han riktigt mjuk och ridbar i tölt och trav. Framför allt traven känns säkrare och bättre.
Efni har inte heller varit på topp. Tyvärr blir det lätt så att ens egna hästar kommer i andra hand och det är nog det som hänt lite.. min vita vackra springare som jag älskar så mycket! Men nu har det blivit ändring på det! Jag vet att han har kapaciteten.
Tinna blir bara bättre och bättre. Det är jätteroligt, speciellt som jag har haft henne sen hon var 6 månader gammal.
Hon känns starkare och mer vuxen och har fått massor med tempo i tölten! Känns som att hon kanske till och med kommer va visningsbar i maj! Däremot har hon blivit sund som en boll...hm...fri tillgång har gjort sitt... Till månadsskiftet ska jag ta bort henne därifrån, så det inte behöver bli nån panikbantning senare i vår.
Glotthildur, lilla unghästen börjar bli stor. Hon har lärt sig tölta och det är numer favoritgångarten! Hon är en jätterolig liten filur med glimten i ögat. Blir nog rätt så fin! Har ridit ut både själv och i grupp me henne.
Krummi, världens sötaste och raraste har hittat en ny matte! Det är Annika Gehrke som är den lyckliga! Han är besiktad ua och nu ska han bara spattröntgas på torsdag och sen åker han till sitt nya hem...
Två nya unghästar kom förra helgen; Bogi som är en skäckvalack född 2008. Han är väldigt snäll och rör sig med lätthet, blir nog en trevlig ridhäst (är till salu för 40.000 kr).Han har nu kommit till att han rids i longering i skritt och trav utan problem.
Sen har vi Soldan som är en helt fantastisk varelse! Han rör sig mjukt som en katt och har en enorm elasticitet i steget, fyrgångare. En häst som utmärker sig! Soldan är också till salu.
Nellika är en ny tjej som ska vara här en månad på tillridning. Har hittilla bara hunnit prova henne en gång, men hon verkar vara en tuff tjej med attityd, men med bra gång!
Har fortfarande några härliga hästar som letar nya mattar/hussar här på försäljning: Faxi, Knotte, Knotte, Ivaldi. Riktigt trevliga hästar till bra priser!

På torsdag åker jag, Nike och Filippa och hämtar en häst som kommer gå med på lektioner, en riktigt klippa!
Lektioner efter ö.k, både individuellt och i grupp. Maila till info@tessishastar.se vid intresse.

Nääää, nu håller ögonlocken på o faller ihop, får fortsätta imorgon... God natt!

Dagens stjärna!

Var bara tvungen att skriva att Tinna var dagens stjärna igår!
Så himla duktig, min lilla prinsessa!

....

Vi trimmar till saluhästvisningen! Ivaldi var kanonduktig igår och blev dagens stjärna!
Idag blev det två stjärnor; Knotte och Faxi!!

Det e full rulle på gården. Tre nya träningshästar har kommit. Imd e: Garri som har varit hemma och vilat sen inridningen. Birta e: Gauti frá Reykjavík som jag visade i somras och Soldan som är en unghigst som ska va med på saluhästvisningen och vara här för inridning. Kul med nya och nygamla hästar! Både Imd och Birta var ystra idag:) Det märks att dom har vilat!


Mycket på gång!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar....
Men på nyheterna sa dom att det ska regna hela dan imorgon:( snyft!

Jag var ute på en mystur på Glottis i snöyran tillsammans med Linnéa/Aleiga och Malin/Eldraun. Hur mysigt som helst!
Gillar vintern när det är några få minusgrader och lagom mycket snö!

Sitter som bäst på och planerar våren/sommaren med tävlingar, bedömningar, ridläger och så nån semestervecka mitt i allt, det ser ut att bli en busy vår minst sagt!

I veckan blir det att trimma hästarna, göra iodning i ridhuset och fixa allt annat till fredagens saluhästvisning!
Finns fortfarande möjlighet att anmäla sin saluhäst till info@tessishastar.se Vi kommer även bjuda på en fartfylld kadrilj!!! Kom och titta, kanske hittar du din drömhäst:) Eller bara kom och ha en härlig dag! Fika kommer finnas till försäljning... Tyvärr blir det ingen öltölt och tolktävling pga av för få anmälda samt avsaknaden av snö....


RSS 2.0