Föööööööl!!!!

 Å jag e så himla nöjd med min lilla fölis! Hon ser jättefin ut! Långbent med fin hals och fina proportioner, verkar ha massor av tölt i sig!!! Väääldigt spännande måste jag säga:)
 
Har fått låna Björk frá Eyrarbakka (2 kl) av Gunnar oxh Kristina Jaxell. Hon är hos Bangsi från Örvik på betäckning.
Så fölet som kommer nästa sommar blir mitt:) Kul att få möjligheten att använda bra ston när man håller på ch bygger upp sin lilla avel! Det tackar vi för:) Och tack Thorvaldur för att jag fick låna Dögg!!!


Finaste stofölet!!!


Nya fölisen har äntligen kommit!!!

En riktig solskenshistoria.....

Älskade lilla Dögg från Knubbo har inte gått att få dröktig på flera år och hon har även kastat...
Trodde ju inte att hon var dräktig denna gång heller, inte förrän vi gjorde blodprov sent i våras och det visade sig att hon var dräktig. Jippi!!!!

Och nu har hon alltså kommit till världen!!!
Jag har varit ute och vakat de sista nätterna på henne.
Inatt var jag ute vid 00.30, 01.30, 02.30, 03.30, 04.40.
Sista gången la hon sig ner mitt bland alla hästar, tittade på mig och började föla.
Själva fölningen tog nog bara 5-10 min. Skönt!!! En stor lättnad när hon var ute och en stor lycka när jag såg att det var ett sto!!!

Dögg brydde sig inte alls om sin dotter på ett bra tag. Det tog nog minst en timme innan hon reste sig. Jag och Linnéa fick hjälpa henne. Sen tog det tid att få henne att äta. Hon värkade ganska me hela tiden, var bara Dögg som var i en annan värld... Men nu så ha de bondat och allt går som på räls!!!

BLUP 115 har den lilla damen!!! Inte illa!!!

Nu gäller det bara att komma på ett namn till lilla fröken, har några på förslag!
 
 
 

Dagens stjärna!

Katla, den fina, söta men sura pållan har varit riktigt duktig flera dagar i rad nu. Idag var hon till och med glad!!! Det är stort!!! Blev nästan lite sugen på att visa henne i vår... Matte Anna fick prova henne idag, kul att se henne riden!
Vi få se hur hon utvecklar sig. Om det fortsätter att gå framåt är en visning inte omöjlig.
Hur som helst blir hon helt klart dagens stjärna!!!

Dögg är i väntans tider... var uppe halva natten för att vaka på henne, men lilla bebisen ville inte komma ut.
Så det blir en repris inatt... hoppas på bättre lycka denna gång!


fööööööl

Här händer det grejer!!! Satsar på att bli årets avlare år 20??????
Tinna är ju betäckt med Midas och ska ultraljudas om en vecka.
Sen har jag fått låna Björk frá Eyrarbakka (2 kl) och hon har åkt på betäckning hos Bangsi från Örvik, kan nog bli nåt bra!!!
Dögg är på gång att föla när som och ska betäckas med Kynnir på fölbrunsten!

Tror hon fölar inatt, ser veeeerkligen ut som om det är dags när som helst, så himla spännande! Hoppas på att få vara med, men med min vanliga tur så kommer jag säkert missa allt...
 
Tog in Enya och jobbade lite med henne idag, ville se om det var värt att visa henne på unghästmönstringen i augusti. Hon var sååå duktig! Tog henne några dagar förra året och allt satt kvar!!! Är nog lite sugen på att ta med henne:)
 
Kynnir har två ston på fribetäckning och lever livet! Han är sjukt nöjd med tillvaron!
Det är Gullinstjarna och Astra som båda är e: Askur från Håkansgården.


Nya ston!

Kynnir har fått vila nu och ska gå och fribetäck några ston, gissa om han kommer bli lycklig!
Två av dom har redan kommit, Nótt som är e: Rökkvi frá Harlaugsstödum och så Gullinstjarna som är e: Askur från Håkansgården. De har båda föl vid sidan. Ska släppa in Kynnir imorgon tänkte jag. Han kommer bli sååå glad!!!
 
Imorgon ska även jag och Amy en sväng till Stenholmen. Kul!!

SM 2012Har haft ngra härliga dagar på SM i Borlänge.
F1an gick ok, men passen var försiktig vilket visade sig på slutpoängen.
Men nu e det bara att ladda om till nästa år:)
På fredagkvällen var jag/Kynnir och Lovisa/Haukur med på maskeradtölt. Det var 15 ekipage som tävlade mot varandra. Sjuuuukt kul!!! Både hästarna och vi hade jätteskoj och jättehärligt publikstöd hade vi!!!
Vi hade lagt ner våra själar i detta för att komma på prispallen. Vi slutade på en delad 2:a plats, så vi var väldigt nöjda! Dagens höjdpunkt helt klart!
På lördagen var jag och Kynnir med på Sm-invigningen. Kul kul!!!
Nu ska Kynnir få sig en välförtjänt vila. Ett sto kom idag och några till blir det:)

Var och hämtade Tinna nu på kvällen. Förhoppningsvis är hon dräktig!!!
Hon var iallafall väldigt glad att vara hemma hoc sina kompisar i stoflocken igen! Hon har inte gått där sen i december, så det var ett kärt återseende!!!

Länge sen...

Har haft så himla mycket så jag har helt enkelt inte varken haft tid eller orkat skriva... Men nu ska jag försöka ändra på det:)

Mycket har hänt sen sist så jag vet inte riktigt var jag ska börja...

I slutet av juni visade jag Birta och Tinna på Stenholmen.
Birta sänkte sin exteriörbedömning (hovar) sen förra året. Men höjde ridbedömningen.
Så totalt höjde hon sig från 7.52 till 7.54.

Tinna fick en exteriörbedömning på 7.98. Hon var ganska tjock, tror hon hade kunnat få högre om hon varit mer slim. Men jag har försökt få ner henne i vikt hela våren och så ville jag inte hon skulle va för smal eftersom hon ska gå med föl nu.
På ridningen fick vi 7.5or och 8or på allt. Slutade totalt på 7.61. Så nu har jag ett alldeles eget bedömt avelssto!!!
Som jag dessutom visat själv:)

Känns sjukt kul och jag är jättenöjd med båda tjejerna!!! Har fått lite blodad tand på den här med att visa hästar...

Tinna åkte för en vecka sen till Midas frá Kaldbak på betäckning. valde mellan honom och en annan hingst. Men valet föll tillslut på Midas och det känns så sjukt rätt!!! Han är helt enkelt outstanding!!! Efter att ha sett honom igen på maskeradtölten på SM igår vart jag bara ännu mer säker på att det är rätt... Ska bli såååå spännande att se vad för litet underverk som tittar ut nästa sommar... Hon är inseminerad redan och jag ska hämta henne på måndag. Så om har tagit sig nu direkt så kommer fölet i början av juni nästa år... Håller alla tummar och tår!!!

Väntar även på att Dögg ska föla... Hon är beräknad till nån gång mellan 7 juli-10 sept...hm... Så det kan i princip komma när som helst.... Hoppas hon inte väntar för länge. Har nämligen tänkt betäcka om henne med Kynnir igen. har beställt ett fuxsto (gärna med stjärn) som sen blir skimmel!!! Hoppas hon hör mina önskningar:) Fast huvudsaken är såklart att fölet är friskt!

Min lille Samson har vuxit till sig och blivit en rejäl grabb. Trodde det skulle bli en liten pålle med tanke på att båda hans föräldrar är ganska små... Men han ser välmusklad och väldigt stadig ut, inte alls liten. Blir nog en riktig tölthäst!

Är på SM just nu. Igår red jag och Kynnir F1 uttagning. Det gick helt ok, men passen var försiktig så den drog ner en hel del... Synd! I övrigt kändes det helt ok.
Det är bara att ta nya tag och satsa på nästa säsong. Ska ut i höst på några tävlingar, men innan dess ska Kynnir få sig en välförtjänt vila och gå med några ston, det kommer han gilla!!!

Gårdagens höjdpunkt var maskeradtölten här på SM. Jag/Kynnir och Lovisa Molin/Haukur satsade stort och gick verkligen in för detta. Vi red som Tarzan (jag) och Jane (Lovisa)... Värsta härliga publikstödet!!! Både vi och hästarna tyckte det var sjukt kul!!! Vi slutade på delad 2:a plats!!! Helgen är räddad:)
Bilder från detta spektakel kommer senare under dagen.

Nähäpp, nu ska jag ut och kolla på hästar!!! 

RSS 2.0