Glotthildur 4 år, som har varit hos mig på inridning i 3 månader.


...

Nu på kvällen har jag ridit mina grållar för Nina Wahlström. Efni kändes verkligen jättefin när han var genomriden. Varför känns det inte så när vi tävlar...?!! Bara jobba vidare och få en högre lägstanivå....
Kynnir gick också bra, vi jobbade på att han skulle vara ärligt eftergiven. Jobbade mest i tölt och mot slutet kändes det som om vi fick fint resultat, kul! Känns lite lovande med dom båda inför helgen!

Jag, Natalie och Hanna har byggt ut hagen till Efni o company. Den var så himla lerig så det behövdes verkligen! Pållarna var såååå lyckliga!

Mello och Vivaldi står inne nu över natten, det är nämligen så att imorgon bitti så ska han åka till Frida på Forsen och gå i deras hingstflock, han har ju blivit 9½ månader gammal nu... så det är dags! Kommer sakna honom massor, men jag vet att han kommer få det toppen på Forsen! Så blir det kul att åka dit o hälsa på!


Nytt nytt!

Äntligen känns det som om det är våååår!!! Så himla härligt:) Bilden här föreställer Soldan från Kilängen som jag haft på inridning i två månader. Fin kille! De nya inridningshästarna Dottla, Elfa och Kvikkur utvecklas. De är alla tre av den lite mer "okänsliga typen", men de börjar svara bättre och alla har fått bära ryttare både inne och ute utan problem. Glampi som också är ny, är en känslig och vaken kille som reds in för flera år sen och lärde sig grunderna. Eftersom det var så länge sen och han är en känslig själ så håller vi just på och repeterar alla basicövningar vilket hittills har gått problemfritt!
Bogi åkte hem idag efter två månaders inridning, en riktigt fin fyrgångskille! Film på honom kommer inom kort... Lýsa is back, ska börja med henne på måndag.
I lördags åkte både Glottis och Soldan hem. Är mycket nöjd med deras utveckling, ska bli kul att se vad det blir av dom i framtiden! Tinna och jag hade ett moment idag:) Vi har haft en dip ett tag, så det var kul att avsluta veckan på ett positivt sätt! Det har över lag varit en bra vecka med strålande vackert väder, roliga hästar att jobba med, duktiga praktikanter och nu blir det helg i Göteborg med Linnéa... Ha det gott alla!!!

Soldan and more...


Mycket har hänt på hästfronten

Häromdan var jag nere i Småland, närmare bestämt Getterum. Lämnade Brana till sin ägare, kändes lite sorgligt, hon har ju varit här så länge nu, blir tomt utan henne... Sen sov jag en natt hos bästa Eva och Tommy som jag inte träffat på länge, har saknat dom! Tog med mig Sylvias två ston hem; Elfa och Dottla som ska ridas in, dom är helsystrar e: Háleggur från Oskarslund (4 och 5 år) och ska ridas in. Igår kom även Saga från Snararp 8 år e: Fákur frá Saudarkróki. Hon ska tränas i några månader, så nu har jag tre nya, bruna damer att jobba med:) Kul kul!!!
Igår åkte Gyllir hem till sin nya ägare Linda i Uppsala. Det blev en liten lektion här innan hemfärd, de var jätteduktiga!Hoppas ni kommer trivas tillsammans, lycka till!!!

Igår kväll red jag lektion för Nina Wahlström med grållarna. Jag var jättenöjd med båda. Efter lite jobb kändes det riktigt bra med båda:)
Avslutade med att rida igenom ett femgångsprogram, försökte hitta en bra gångartsföljd för mig och Kynnir, så nu har vi en plan iallafall, känns skönt! Efni kändes häftig i tölt och pass och övriga gångarter kändes helt ok. Kan dock bli problem med trav och galopp på ovalbanan när man är fler på banan samtidigt, men man kan inte göra mer än sitt bästa, så vi får hoppas att det går vägen!

Nu kallar kudden... Ladda för en ny dag imorgon!


Ridning på Örstabanan

Igår em/kväll bar det av till banan... det blev tillslut bara jag och Filippa med Efni och Kynnir.
Camilla och Natalie kom dit och var publik, det var kul:)
Provade lite olika gångartsföljder i F1 på honom och har nog en idé om hur jag vill rida.
Misslyckades med första passförsöket, men sen gick han som tåget! Kändes bitvis riktigt fin i tölten och övriga gångarter funkade också bra. Känns stabilt inför säsongen, är jättepepp på att tävla;)

Efni var pigg som få... Var lite fast i ena sidan och var väldigt på... tog ett tag innan jag fick igenom honom.
Tölt och pass funkaden bra! Han blir bara så otroligt taggat så det är precision och känsla i läggningen, annars blir det från 0-100 på en sekund och ingen, galopp hmmmm...
Filippa provade Efni på banan för första gången, tanken är att om det funkar ska hon rida honom på Lag-SM.
De var duktiga! Han gick som tåget i passen, tror hon blev lite chockad över att det gick så fort, men nu har hon fått blodad tand:)
Kul var det iallafall!!!

Ikväll ska jag till Linnéa i Göteborg, myshelg står på schemat!
Bästa Elle ska vara hästvakt, känns tryggt och bra när hon har hand om pållarna:)

.

Lilla Lena Player, Toms 1-åring som vi släppte in till våra ston i förrgår börjar bli en i gänget.
Det är dom små; Enya och Vivaldi som har börjat ta kontakt med henne, de verkar tycka hon e lite spännande:)
Så himla söta! Vivaldi ser så nöjd ut när han står bredvid sin nyvunna flickvän som är dubbelt så hög som han!

I eftermiddag ska vi till Örstabanan och träna. Det blir jag, Filippa, Nike, Natalie och Therese L. Kul kul!
Jag och Efni ska ju tävla nästa helg så det e på tiden att rida på banan...


...

Mycket gjort idag:) Några hästar har blivit skodda, har visat några saluhästar, ridit hela dan och hunnit med en del annat:) Och nu ligger man framför tv'n med bästa kissen Puma:)

Imorgon ska vi släppa ut Toms ettåriga sto till mina ston:) Ska bli spännande med en "stor liten pålle" i gänget!


Vilken vecka!

Började veckan med vinterkräksjukan, lyckades visa två hästar på morgonen, sen låg jag på soffan typ ett dygn... Uschvad obehagligt, äckelkänsla. Tur att det bara var en dag. Tisdagen kunde jag jobba som vanligt, men var skakig och sjukt trött, men det går om man vill:) Tur att man har så gulliga praktikanter dagar som dessa, vad gjorde jag utan dom!
Resten av veckan har flytit på bra!
Soldan har verkligen hittat tölten, här är ett litet klipp på honom efter knappt två veckors töltträning.
http://www.youtube.com/watch?v=C-PfUn_XRLY&list=UU8B9kRPoUX-7Z724vndsxMQ&index=2&feature=plcpnågra
Lilja har åkt hem efter en månads träning. Vi har jobbat från marken med allt möjligt och hon har även haft ryttare på ryggen några gånger. Nu är hon väl förberedd för inridning i höst.
Imd har åkt hem en sväng men kommer ev tillbaka senare i vår för att tränas inför en eventuell visning.
Några av träningshästarna börjar närma sig slutet av sina träningsperioder; Bogi, Soldan, Glottis...
De har alla utvecklats till fina ridhästar med olika karaktär! Blir lika fascinerad av varje unghäst, hur otroligt det är att det kan hända så mycket på denna lilla tid. Lycka:) Brana har ju gått här på semester sen i höstas men ska snart åka hem igen. Några nya hästar är på väg in inom några veckor; tre unghästar som ska ridas in och så två ston och en valack som ska tränas.
I helgen har Linnéa varit här och vi har haft finbesök av Johanna från Orsa, kul kul!!!
Har för en gångs skull tagit det lugnt och kunnat vila ut ordentligt.
På torsdag ska vi i stallet försöka ta oss iväg till Örstabanan och träna. Snart drar ju tävlingssäsongen igång:)


RSS 2.0