Lyckad tävlingshelg!

I helgen har vi åkt ett helt gäng från Götarsvik till Forsens hösttävling;
Jag med Efni, Linnéa med Aleiga, hellan med haukur och Tuva med Baldur
Jag och Efni fick två tider i speedpassen och det var jag nöjd med även om vi inte var så snabba!
Hamnade på en 2;a plats iallafall!!! I femgången var jag inte helnöjd med passläggningarna, men vi lyckades knipa en plats i a-finalen iallafall! Hade passen funkat så hade det blivit personbästa i femgång.
I finalen idag blev det vänster varv, annars tävlar vi höger. Nyttigt att tävla "andra" varvet också och faktum är att det gick bättre än i uttagningen! Låt på 6,0 genomgående i tölt, Mellan 5,5-6,5 i övriga gångarter utom passen.
Två första var ok men missade sista pga av missförstånd, vi fick poäng mellan 3,5 och 6,0 och vann klassen (för seniorer), kul kul!

Linnéa och Aleiga lyckades ta sig till 2 a-finaler, både i T8 och V5 på sin första tävling!
Även Hellan och Haukur var duktiga i sina finalen i V3 och T3!
Tuva och Baldur red en b-final och gjorde bra ifrån sig!

Vilket gäng!!! Vi är supernöjda allihopa!

Lite extra kul var det att det gick så bra för Rebecca och Spraekur som vann båda sina klasser och dessutom red på A-klass poäng i tölten! Grattis!

Här nedan är en bild på lilla Dottla 3 år som är här på inridning, hon är e Hrafnfaxi frá vestra Geldingaholti och är till salu.


Kynnir!

Här kommer en bild på finaste Kynnir som är igång igen efter att ha gått med sina ston hela sommaren!

Clinic för Julio Borba!

Hemkommen från Stenholmen, Linköping där jag och många andra domarkollegor med mig varit på Clinic med Julio Borba, kul kul!
Han undervisade några landslagsekipage, intressant att se och br diskussioner! Blev såååå ridsugen! Trots att jag rider 14 hästar om dagen, haha!!! Bästa yrket!

Jag hann även med att hälsa på Glampi som jag sålde för några veckor sen, han såg ut att må som en prins!
Synd att jag inte hann träffa matte Berit, men det får bli nästa gång

Imorgon står träning av alla hästar på schemat, sen på kvällen packar vi in oss och beger oss till Forsen för att tävla! Vi blir 4 ekipage som åker häreifrån; jag/Efni, Linnéa/Aleiga, Hellan/Haukur och Tuva/Baldur!!!
Håll nu tummarna för oss!

Nya pållar

Nu ska jag försöka komma tillbaka med bloggandet på heltid!!! Har varit lite dåligt med det på sistone,,,

Ófelía och mamma Dögg är äntligen utsläppta till stora stoflocken! Gissa om dom var glada!!!! Så himla kul att se alla de små bebisarna busa med varandra Vi har tre fölisar i hagen; Ófelía, Samson och Júni
De är ett riktigt litet järngäng!

Igår åkte fina Spraekur hem som har varit här en kortis på träning! Lycka till Becca med fina pållen!

Har även fått lite nytillskott på träningsfronten;
Ljómi 6 år är en svart vallack med mycket utstrålning e Jarl från Granbacken, han är till salu
Freyr är en 4 årig vallack e Hrekkur från Hålåsen som är här på inridning, han rör sig bra
Glitra är ett 4 årigt sto e Berserkur med mycket man och svans och trevlig gång, hon är också till salu

Det ska bli spännande att följa dessa nya stjärnor på deras väg mot ridhästar!

Igår red jag helt själv på Dottla "off the roap", har tagit det lugnt med henne och det verkar ha lönat sig,
hon skötte sig finfint! Bilder kommer!

Nu, ut och rida,,,,,

Btw så funkar inte min "punkt-tangent" om ni undrar,,,

Bästa hästarna!!!


Blågult gånger tre på Hrimfaxi höst!

Har haft en toppenhelg på Hrimfaxi höst!!! Är så stolt och nöjd med mina hästar! Tinna lånade jag ut till Tessan Larsson som tävlade V5 och T5 med henne Hon har bara ridit henne några gånger men de gjorde ändå vääääldigt bra ifrån sig! 6,0 och 6,5 i tölt!!! Även 6,0 i trav De slutade på 5,88 i V5 och det blev en förstaplats De vann även T5!!! Så himla kul!!!! Efni och jag tävlade femgång, var nöjd med uttagningen på 5,50 Han kändes ridbar och allt funkade bra förutom en liten felfattning i galoppen Vi ledde uttagningen och inför finalen på söndagen blev det fel varv för oss Efter galoppen var det väldigt jämt mellan alla i finalen, men vi tog hem det på passen! Nöjd! vi gick ut på 5,83 och en förstaplacering! Tuva tävlade Litla Birta, de fick inte till alla moment, men de var väldigt duktiga ändå Det var dessutom första gången Litla Birta var iväg på nåt!

Höstens träning!

Idag har jag och Linnéa varit på Frötuna och tränat på banan med bästa Efni och Aleiga. Det gick jättebra, bådar gott inför nästa helgs tävling! 
Igår hade vi träning här hemma för Nina Wahlström. Jag red ett pass med Efni och ett med Kynnir, kändes bra med båda. Kul med Kynnir som jag endast hunnit rida ett fåtal gånger sedan SM. Men han har nog mått bra av att vila och gå med ston:) 12 ston har han betäckt i sommar!!! Duktig pålle!

Idunn, 3 år åkte hem igår efter en månads inridning. Är nöjd med henne, tror hon kommer bli en perfekt ridhäst till sin matte! I vår kommer hon tillbaka på vidare träning, alltid lika kul att få tillbska sina "vänner" igen:)

Rúna har kommit hit, 5 -årigt sto e: Berserkur frá Stykkishólmi och mamman är samma mamma som min systers fina Nökkvi. Det här är en dam med mycket bestämda åsikter, men hon rör sig finfint! Kan nog bli bra!

Dottla, 3 år som har varit ett litet projekt har totalt ändrat inställning till livet och är jätterolig att jobba med! 
Hon är e: Hrafnfaxi frá Vestra Geldingaholti, rör sig med lätthet i trav, tölt och galopp. Brunblack. Hon är till salu!

RSS 2.0