LAG SM 2013

Är på väg hem efter några dagar på Lag-SM på Sävebanan, Göteborg med mina bästa EDDAS HJÄLTAR!
Vi har varit 15 personer som kamperat ihop; laget bestående av Amanda Strandberg, Rebecca Sandor, Nellie Garielsson, Tilde Sköld, Astrid Matsdotter och Malin Sass, förutom laget så var det ett gäng tappra föräldrar och så jag själv som lagledare.

Efter uttagningen i våras gick vi in inför stora Lag-SM på en 10:e plats, så målet vara att försvara den platsen.
Efter första dagens tävlingar låg vi på en 13e plats av 14 lag... men inte lämnade vi in handuken för det. Bara att peppa och ta nya tag inför nästa dag! Uppladdningen blev middag på en restaurang inne i stan med god mat i bästa tänkbara sällskap. Lite skönt faktiskt att lämna tävlingsområdet en stund och suga in ny energi.

Dag 2 bjöd på flera fina prestationer, bl.a Rebecca och Draumur som säkert knep en 2a plats i flaggloppet.
Vi har genom hela tävlingen haft en bra stämning i laget, alla har verkligen hjälpt, stöttat och peppa varandra. Verkligen kul att se!!! Tror nog vi blivit tightare som grupp efter dessa dagar.
Och jag har övat upp min franska hihi;) tack Maria!
Efter halva dag 2 hade vi klättrat en placering och låg på en 12e plats, sakta men säkert jobbade vi oss uppåt...
På kvällen var vi på ryttarfest hela högen tillsammans med alla andra lag. En väl arrangerad och mycket uppskattad fest av ung som gammal! Mina hjältar lyckades på nåt vänster utse mig som fördansare till "de vuxnas" dans till Harlem shake... vet inte hur dom lyckades med det... Fick iaf köra nåt slags nummer som gick ut på att totalspåra, tror btw att jag lyckades rätt bra, haha!!! Som tur var fick jag sen sällis av alla andra vuxna (föräldrar, domare, lagledare, arrangörer m.fl)...
Förutom allt festande fick vi även veta lagställningen efter dag 1 och 2... Snacka om att vi blev glada när vi fick höra att vi under dagen klättart upp till en 5e plats!!! Helt galet!
Bara hem och träna Lag-show mitt i natten för att kunna försvara vår 5e plats...
Mycket slit, men det har verkligen gett resultat, så det var värt varenda minut!

Sista dagen på tävlingen. Alla trötta, solbrända och för lite sömn, men ändå så glada och sugna på att försvara 5e platsen... Det var terräng och lagshow som var de två sista grenarna. Lagshowen har vi tyvärr inte haft chans att träna så mycket på, förutom här på plats. Men de senaste dagarnas träning verkar ha gjort gott! Vi slutade på en 5e plats i lagshowen på poängen 8.30, grymt!
Vi var ett elitlag i voltige med en pigg och sträng "fransk fröken" med militanta drag....som hårt drev på sina slöa och oengagerade elever (som btw vunnit VM och OS i volitige) till framgång... Tillslut får de till en fin kadrilj istället när voltigen inte riktigt funkar som den ska... Vi fick många lovord för den fina kadriljen! Ledaren är ändå inte helt nöjd utan vill visa hur ett riktigt proffs jobbar och hoppar upp på den snälle, tappre Draumur men blir utbuad av publiken... ett riktigt fiasko! Det slutar med att den militanta läraren ramlar och och blir utburen från banan av sina elever... Det visade sig att supersupersupertränaren inte var nån supersupersupertränare...

Vi hade väldigt kul under showen och det verkar publiken också haft!
Tack alla föräldrar som ställde upp med att hålla hästar, sköta musik m.m....

Inför prsutdelningen för hela lag-SM hade vi ännu inte fått resultaten frå Lagshowen så det var väldigt spännande när lagen ett efter ett räknades upp från plats 14 till den hedrande 1 platsen.
Målet var ju att komma som sämst 10a...
Det klarade vi med råge. Vi slutade på en 5e plats totalt!!!
Finner inte ord för hur stolt och glad jag är. Tänk att få vara lagledare till dessa fantastiska tjejer med sina hästar!
Ett stort grattis också till Hrimfaxi unicorns som kom på 7e plats och Riddarna af Eir som kom 2a!!!

Nu är vi på hemväg, alla trötta, nöjda och glada! Och vilka fantastiska hästar vi har som ställt upp och gjort sitt bästa i denna hetta!!! Inget Lag-SM utan dom...

Nu tror jag jag ska sussa en stund... bilder från täv
Bästa hästar!

Idag har alla hästar varit duktiga! En sån där bra dag;)
Enya och Katla blir nog dagens stjärnor. Min alldeles egna lilla Enya har blivit stor. Ska jobba med henne denna vecka och nästa och sätta lite grunder.
Idag red jag henne själv på ridbanan för första gången i skritt och trav. Hon är så himla enkel, himla rolig att jobba med;) Det var fjärde gången med ryttare idag och hon fattar redan A, B och C, är bra med bettet och börjar redan förstå fram och ner. Älskade häst!
Annas Katla började jag med igen i torsdags. Hon har varit lite tjafsig och ifrågasatt saker och ting första dagarna, men idag kändes det riktigt bra! Om hon fortsätter så ska jag ev tävla henne på Hrimfaxis hösttävling i september. Även Spraekur ska kanske få följa med och tävla!

Draupnir har kommit några steg framåt i sin utbildning. Han har kommit till att han kan bli longerad med ryttare i skritt och trav och han kan A, B och C. Duktig kille!

Har även fått in en till saluhäst, Saga som är född 1996. Hon är (tror jag) isabellblack, snäll, lättöltad. Pris 35.000 kr. Mer info och bilder kommer under till salu!


Ditt och datt

I morse släppte jag ut grabbarna i sin beteshage. Efni, Loke, Grodan och Leffe blev så glada såååå. De tyckte de hade kommit till paradiset:) Det har varit diet här innan SM och så, men nu ska de få lite sommargott;)

Var iväg på klinik och besiktade Heidar i morse, han var frisk som en nötkärna, spatt röntgad också ua. Så nu ska han säljas. Om nån van ryttare söker en häst med bra rörelser i sig men som behöver mycket arbete och tid, så kan du få en bra häst till ett bra pris. Fyrgångare 8 år, stor! Otroligt ssnäll i alla lägen, en riktig gentleman! Behöver en van ryttare. Hör av dig vid intresse. Mer info kommer snart under till salu.

Har fått in en ny inridningshäst; Draupnir som är fyra år e: Omi från Stav. Han är gulsvart, ser nästan silvergulsvart ut. Han verkar lagom känslig och rör sig trevligt i trav. Draupnir är också till salu. Mer info och bilder kommer inom kort!

Jódís från Björktorp har kommit på betäckning, Kynnirs fjärde tjej för säsongen. Han och Tinna har fått träffa varandra. Har länge tänkt att de ska få ett föl tillsammans. Håller tummarna för att hon är dräktig!
Kan bli en långbent sak med fin, slank hals och bra lynne;)


Mycket gjort!

Jag har lite färre hästar nu i några dagar så jag har hunnit med lite annat!
Förutom att rida så hann jag in till stan en snabbis för att köpa ett batteri till det nya elaggregatet.
Jag och Linnéa satte ihop det tillsammans. Det som jag trodde skulle ta typ en halvtimme tog närmare 3 timmar... suck! Men nu e det klart i alla fall:) Ska extrachecka imorgon så att det verkligen funkar som det ska, men det verkade så iaf!!! Sjukt nöjd!
Jag och Hellan har även fixat och trixat med vårt förråd. Nu har det hänglås och hela paketet, nice!!

Imorgon får jag nog besök av Carro. Tänkte försöka hinna med att mocka lite hagar imorgon. Bästa mamma och Lars-Erik mockade en hel massa i helgen! tack för det:)

Nu slocknar jag... på återseende imorgon...

SM veckan

Är på hemväg efter några dagar med min bästa darling på SM i Norrköping. Har haft några toppendagar och träffat systeryster, och massa underbara vänner och bekanta!

Red femgångsuttagningen i torsdags med mina grållar. Efni gjorde sin SM-debut! Jag var rätt nöjd med vår ritt. Vi kunde självklart gjort mer, men vi gjorde ett felfritt program utan missar. Jag kunde nog ha ridit på lite mer, speciellt i galoppen. Men som sagt nöjd med debuten, nu vet vi att vi kan så det e bara att satsa på nästa säsong!!!
Kynnir kändes också fin. Första passläggningen kändes till och med riktigt bra! Tyvärr blev det missförstånd i andra läggningen så vi missade den:( Han låg lite mer än halva och den korta sträckan kändes bra, men det räcker ju tyvärr inte, så då åker poängen ner.... Det e inte lätt att matcha och toppa. Allt detta slit och så har man 5 minuter på sig att prestera topp... funkar inte alltid. Men skam den som ger sig...
Nu ska grållarna få två veckors vila och Kynnir ska få betäcka lite:) Sen ska vi ut på lite tävlingar i höst!!!

De två hästar som imponerat mest på mig i helgen är Bragi frá Kopavogi framför allt! Vilken häst! Wow-faktor på hög nivå... Han står på min "jagvillbetäckamedlista", så nästa år kanske det blir en betäckning med honom...
Óliver frá Kvistum var också fin. Han är Tinnas tilltänkta nästa år!
I år ska Kynnir och Tinna få lära känna varandra, det kan bli en spännande kombination!!!

På bilden - Sigurrós från Tenglagården
 

Gott och blandat!

Som ni kanske redan har sett så har årets sista föl fötts här på gården.
Den 24 juni fick Dögg och Kynnir ett stoföl! Hon heter Sigurrós från Tenglagården.
Linnéa äger denna fina tjej:) Så det blev tre ston i år av tre möjliga, vi är sjukt nöjda och tacksamma för våra fina prinsessor!!!

Sommarens ridläger är slut. Har haft det toppenbra på Forsen!
Tack Frida! Det e alltid lika kul att jobba med dig:) Tack också Lena för god mat, Astrid och Rebecca som hjälpt till och alla härliga elever! Hoppas vi ses igen!!!

Nu e jag hemma och back in business!
Två ston är konstaterade dräktiga med Kynnir och fler ston väntas efter SM:)

Just nu är det förberedelser för SM som gäller.
Både Efni och Kynnir är kvalade, jätteroligt att tävla båda prinsarna:)
Vi rider F1 torsdag morgon, kom gärna och heja!
Systeryster rider sin fina Nökkvi på onsdag, hoppas jag hinner se dom

Har sålt en häst till, Gjöf från Björkhagen. Johanna som köpt henne får ett kanonfint avelssto!
Hon är desstutom dräktig med Kynnir och fölar om några veckor, lycka till med dina hästar!

Har några fina saluhästar hemma, kontakta mig vid intresse!

Nu ska jag sussa och ladda inför morgondagen!
Carro kommer och hjäper mig att bada grållarna, det tackar vi för!!!

På bilden nedan ser ni Sigurrós från Tenglagården
 
RSS 2.0