Lite smått o gott...

Haft en bra helg med en givande kurs för Unn Kroghen.
Jag har ridit mina fina grållar och fått en massa bra tips som vi ska träna på!
Ny kurs är inbokad första helgen i februari:)
Linnéa och Aleiga har fått träna pass, de kommer bli farliga!!! Bäst man aktar sig för snart kommer vi bli konkurrenter...

Har fått en jättefin inridningshäst från Thorvaldur, Dagstjarna från Knubbo heter hon.
3 år och ska ridas in. Det ska bli extra spännande då hon är bästa Döggs barnbarn.
Döggans dotter, förstaklasstoet Dögun är mamma till Dagstjarna och Prins från Knutshyttan är pappa.
Ser riktigt lovande ut!!!

Alla andra hästar utvecklas fint! Lille Litur är jättegó, han är till salu. Mer info finns på salusidan.
Har även fler fina saluhästar; bl.a Hlín, Hrimfaxi, Vísa, Sigurrós, Vivaldi. Och så Leiftur som Natalie har på försäljning, men har står inackorderad hos mig.Tack!!!

Måste bara säga: TACK alla underbara människor som hjälper till när det krisar!!!
Idag har Alva, Lisa och Natalie varit guld värda och hjälpt till med att vattna hästar...
Vi har inte haft nåt vatten på gården sedan i lördags. Vi kan inte varken dricka, borsta tänderna, duscha, använda toaletterna, tvätta, diska. Eller värst av allt vattna hästarna. Tack och lov för Natalie som släpat dunkar från stan så hästarna hela tiden haft vatten och Lisa och Alva som hjälpte till att köra ut vatten till alla hagar idag igen!
Och tack Malin och Billy för att jag fick komma och duscha hos er!!! Och dessutom blev bjuden på mat:)
Love u all!!!

Ser inte fram emot ännu en vattenlös dag... Hoppas på ett mirakel!!!
 
Sussa sött!

Nya träningshästar...

Nu har jag haft en sån där bloggsvacka igen:( Men ska försöka bli bättre. Jag tycker ju det e så himla kul att skriva men tiden finns tyvärr inte alltid...

Har sen sist fått hem några nya träningshästar.
Först ut har vi Naepa som är här på inridning. Hon är e: Ísar frá Keldudal u: Birta frá Bakkakoti (som jag visade förra sommaren). Naepa har kommit så långt i sin inridning att hon rids själv i ridhus/ på ridbana. Kan gå fram, stanna och vända. Hon kan en del från marken. Hon har ju redan varit här en sväng på träning tidigare men då bara i arbete från marken. Så hon förstår saker och ting snabbt och känns redan lite ridbar efter två veckor.
Det här kommer nog bli en riktig tölthäst!

Sen har vi Menja som är ett 3-årigt sto e: Vaki från Österåker och u: Angilja från Tuvadalen (som jag töltsatte för nåt år sen, har även ridit in Angiljas mamma Geira). Brun och söt och rolig att jobba med. Denna dam har också en massa tölt i sig, rör sig med fint steg. Menja har bara varit här i en vecka så vi har inte kommit riktigt lika långt. Men blir longerad med ryttare utan problem!

Hrimfaxi är en silversvart valack född 2005 e: Flipi från Österåker. Han har också varit här i en vecka och ska tränas för försäljning. Hör gärna av dig vid intresse! Mer info finns på salusidan.

 

RSS 2.0