Vår jul

 
Sitter o myser i soffan med min underbara lilla familj. Brasan sprakar i kaminen, härligt! Och världens finaste dotter ligger och snusar i mitt knä. Lycka!
Väntar in min älskade bror och hans flickvän och en kompis till dom som ska fira nyår med oss.

Vi har haft en underbar jul med nära och kära. Den 20e var min familj här och firade med oss. Första julen på gården, så mysigt. Lykke lyste som en sol och det kändes verkligen som om hon uppskattade att ha alla här:) Så mysigt med jul när man får ha alla samlade. Tyvärr kunde inte alla komma, men det tar vi igen nästa jul!

Förutom julemys blev det lite ridning för barnen (och de vuxna). Loke och Idi fick ställa upp! Och det gjorde de med den äran... Bästa killarna.

På självaste julafton kom Linnéas familj hit så det blev två julaftnar för lilla Lykke. Julstök, julmat och en hel massa mys! Inte fy skam! Känns alltid lite tomt när julen är över... Älskar de där dagarna innan jul, fulla av förväntan, härlig justämning, tända ljus och allt annat som hör julen till.

På hästfronten har det varit ganska lugnt. Mina egna hästar har i princip fått julledigt, bortsett från några härliga ridturer. De som har varit ordentligt i träning är Dóttla som är till salu. Hon utvecklas fint. Se mer under saluhästar för mer info om henne. Även Vivaldi är igång. Jag är så glad för honom! En sån enel och okomplicerad kille. Han rids själv ute och på "bana" och känns hur stabil som helst trots att han bara är riden ett fåtal gånger. Han ska tränas en månad nu (1 1/2 vecka till) och sen vila tills i vår. han kommer bli toppen till sin nya ägare Karin!

Nu vaknade lillskruttan, ska försöka natta henne igen.

Om vi inte hörs innan, så hoppas jag ni alla får en fantastisk nyårsafton!!!

Önskar Tess, Linnéa, Lykke, Puma och hästarna


Jul jul

Julen närmar sig med stormsteg...

Igår tog jag och Lykke en ledig dag och åkte till syster yster/moster/gudmor My i Enköping.
Vi stannade först på Gröna Gången där hon har sina hästar. Jag fick ärana att rida Mys tävlingshäst Nökkvi och My hängde med på en träningshäst medan Lykke hängde med Sara:)
Nökkvi är sååå rolig att rida! En drömhäst helt enkelt!

Sen köpte vi med oss lunch hem till Mys nya lägenhet. Det var jättekul att se hennes nya hem, det kommer bli riktigt mysigt när hon kommer iordning:) Så nu vet vi vart vi ska nästa gång vi tänkte våldgästa:)

Eftermiddagen spenderade vi med julklappsshopping i Västerås. Lykke tyckte det var skoj i köpcentrumet, mycket roligt att titta på! Känner mig nöjd med klapparna och fick mycket klart, men det får nog bli en sväng in till Örebro ikväll för att fixa med det sista. Vi ska fira jul med min familj imorgon, så det brinner lite i knutarna...

Det var skönt att komma iväg lite och göra nåt annat. Hästarna fick mao ledigt igår och bästa Lisa och Emma tog hand om stall och fodring. Tack tjejer!
 
Nu ska vi (jag och Lykke) snart ut och ta stallet och visa saluhäst. Har jag tur hinner jag rida nån mer innan lillskruttan vaknar. Hon har sovit några timmar på fm sista tiden så jag har hunnit med rätt mycket! Sen blir det mys för hela slanten... tänk att jag saknar henne när hon sover.. lilla hjärtat!



Helgen som gått

I fredags var en sån där dag då allt bara går fel...
Dels gick min mobil sönder... inte alls bra:(
Ska lämna in den imorgon men kommer förmodligen vara mobillös i några dagar så enklast är att nå mig på [email protected] så länge.
Då min transport inte är körduglig så skulle jag få låna Beccas, men inser när jag ska koppla på och förbereda för lördagens äventyr att kontakterna bil och släp inte passar ihop.... Blä!!! Jag som skulle ha med mig Efni och Dottla.
Som tur är så kunde världens bästa Anna och Tuva komma och hämta Dottla. Tack, ni är bäst! Efni fick stanna hemma, men han var nog inte ledsen för det.

Lördagens Öppet Hus i Kumla med mitt Lag-SM gäng Tenglagårdens Eddor blev lyckat.
Tyvärr var det lite folk, men de som kom var nöjda! Det såldes lotter och fika. Jag, Tuva, Agnes och Tilde red en julkadrilj och sen hade vi trailtävling och glöggtölt. Trailen vanns av Tuva och Glitra och Glöggtölten av Agnes och Tindur! Grattis tjejer:)
Vi visade även några saluhästar. Jag visade Dottla från Vassland, hon visades lös på ridbanan då hon nyss är igångsatt efter en väldigt lång vila. OMG vad hon rörde sig fint! Riktigt fin var hon, så kul att se! Om du söker en härlig ridhäst med bra rörelser, tveka inte att kontakta mig [email protected] för provridning.

Hem och mysa med familjen och sen på kvällen åkte vi in till stan. Jag, Linnéa, Anna och Hellan hade bokat bort på East West där David Urwitz spelade. Vi hade en grymt bra kväll med god mat och skön stämning! Mormor Karin och Bosse passade Lykke här hemma. De hade haft det jättemysigt, skönt att det gick bra första helkvällen utan mammorna. Jag tror inte hon saknade oss så mycket.. Vi saknade henne sjuuuukt mycket dock... Älskade unge!
Så mysigt att komma hem och krypa ner bredvid godingen!

Idag har Vísas nya ägare varit här och hälsat på Vísa. Lillpållan verkade väldigt nöjd. Hon var hur snäll som helst att hämta i hagen och leda in trots att hon knappt är hanterad. Hon njöt i fulla drag av att bli borstad och ompysslad.
Jag har hunnit med lite fix med Kynnir och Frimans hage och red även Kynnir. Sen har vi mest haft mys hela kvällen. Kan vara det bästa som finns - mys med de finaste:)

Natti natti

Bilder från ihopsläppet och Eddas Hjältar Öppet Hus på lördag!!!

Älskade lilla godingen har precis somnat... kors i taket! Så här tidigt har hon väl aldrig somnat förut!!!  Vi får se hur länge det varar.
Vi hade en lite halvdålig fm med en bebis som inte ville sova utan var övertrött och ledsen samtidigt som mamma försökte fixa stallet och rida... Hm, ingen bra kombination... Det slutade med att jag fick klart stallet och lyckades rida två hästar i alla fall. Sen kom Lisa och Emma och hjälpte mig med det sista, tack ni är bäst!
Här nedan är en bild på finaste dottern Lykke som Emma tog häromdagen.

Sådär ja! Då var hon vaken igen! Och pigg, så det blir nog en lång kväll...
Men vad gör det när man får umgås med den finaste i världen??!!! Inget alls:)

Nedan kommer några bilder från måndagens ihopsläpp i stoflocken. Fotograf är Emma Sundman.

Ófelía från Tenglagården -12 e: Kynnir frá Feti u: Dögg från Knubbo

Tinna från Kråkebo -06 e: Feykir från Knutshyttan u: Dísa från Karlstorp
och hennes son Marvin från Tenglagården -14 e: Kynnir frá Feti
Marvin är till salu.

Lisas Ninja från Rödgruvan -12 e: Kynnir frá Feti
 

Vísa från Tenglagården -13 e: Bangsi från Örvik u: Björk frá Eyrarbakka
Valkyría från Tenglagården -13 e: Midas frá Kaldbak u: Tinna från Kråkebo

Påminner alla där ute om att Eddas Hjältar har Jul Öppet Hus i Kumla på lördag, start kl 11.30.
Kom dit vetja och ha en härlig dag med oss och hästarna!
Välkomna!
 




 
 
 
 


 

Vet inte vad jag ska skriva som rubrik...hjärnsläpp...

Passar på att skriva lite medan lillsnuffan sover eftermiddag.
Igår kom Lisas tvååriga sto Ninja hit. Hon är e: Kynnir frá Feti.
Hon fick stå inne inatt så släppte jag, Lisa och Emma ut henne i stoflocken i morse.
Det blev lite spring men alla var snälla så det kändes skönt! Då är det numer tre Kynniravkommor i flocken och en fjärde på väg (Fias föl som kommer nästa sommar). Ófelía (också två år) verkade vara den som  var mest intresserad av sin jämnåriga halvsyster! De kommer nog finna varandra.
Emma fotade ihopsläppet så jag kommer lägga ut lite bilder här så fort hon skickat dom.

Hann med lite hjälp av tjejerna med stallet och att rida tre hästar på fm. Lisa tog med sig Efni som handhäst så han fick göra nåt annat, tror han tyckte det var kul! Enya och Kynnir har haft träningssvackor båda två på nån vecka, men idag kändes båda två riktigt bra!
Ställde upp Dottla och Emma tog lite fina bilder på henne så jag ska lägga ut en annons på henne ikväll.
Jag och Lykke har haft finbesök av Malin och Elis. Myspys med lunch, fika och lek! Småttingarna uppskattar varann mer och mer ju äldre de blir, så kul att se:)

Jag tänkte börja med Vivaldi denna vecka, blir nog redan ikväll. Han är ju såld till Karin med ska gå kvar här tills i vår. Jag ska träna honom en månad nu och en i vår innan hemfärd. Han har vilat nu sedan förra träningsperioden då han blev "insutten" och lite styrbar så nu är han nog redo för en ny omgång! Det ska bli kul:)

Dags att förbereda sig för att gå ut i stallet... mörkt och kallt...
Men alltid lika härligt när man väl kommer ut!


Love life!!

Kom in från stallet för en stund sen. Känner mig sjukt effektiv. Hann släppa u och fodra alla hästar samt mocka och fixa höpåsar till mer än halva stallet! Så nu e det inte så mycket kvar till sen, skönt!

Igår hade jag och Lykke en bra dag! Skönt med lite fint väder för en gångs skull!
Skruttan sov bra så jag hann med en hel del med hästarna och stallet.
Jobbade Dottla från marken för att stämma av. Det var ju ändå ett bra tag sen hon gjorde nåt. Men hon skötte sig fint! Prislappen på henne är 40.000 kr. Kan bli en riktigt rolig ridhäst, mjuk och har bra rörelser. Ska försöka fota henne till helgen.
Min älskade darling överraskade mig med en bukett rosor när hon kom hem från jobbet:) Vilken underbar darling jag har! Blev såååå glad!
Nedan: Vy över några av hagarna på Tenglagården en fin decemberdag..


Nedan: Lykkes första adventsfirande


Bustjejen!


Nedan: Jag gillar denna bild! Lykke och Puma bondar:)

Nu ska jag krypa ner under täcket en stund. Morgonmys med finaste dottern som har hunnit bli hela 7 månader!!!
 
 
 

Vindskyddet färdigt!


Jippijaj!!! Vindskyddet är äntligen färdigt!
På fredag kommer det grus och sen ska det bara halmas så är det fritt fram för grabbarna grus att husera där:)

Har haft en lugn och mysig morgon med gogumman. Snart ska vi ut och göra klart stallet och sen kanske man hinner rida lite när lillan sover. Sen ska vi ta emot Matildas Tumi och släppa in honom till valackerna.

Ha en härlig dag alla glada!!!
 
 
 

RSS 2.0