En vanlig dag.

Höleverans idag, balar utställda på rätt platser för att underlätta arbetet. Skönt!!!

Måste bara säga att jag har nog världens bästa inackorderingar och bästa eleverna!
De ställer alltid upp. Vi körde värsta teamworket ikväll med att rulla ut bal till valackerna, tack alla! Vad gjorde vi utan er?!

Jobbat på med hästarna hela dagen lång och sen lektioner på kvällen.
Nya lektionshästen Odinn gick sin första barnlektion idag, gick prima! Han e duktig den killen:)

Nedan nya bilder på två av saluhästarna; Hlín (pris 49.000 kr) och Fródi (pris: 40.000 kr).
Hör av er vid intresse!

 
 

Bokföring, suck!

Skulle ha en helledig dag, men blev bokföring hela dagen lång... Inte min favvosyssla direkt.
Men när man väl har börjat så fastnar man. Nu e jag iaf nästan klar, så det känns värt det! Ska ju ändå göras liksom...
Jag och Linnéa har haft finbesök hela dagen också av Linnéas brorsdotter Alma.
Hon har ridit på Loke och Aleiga och så har vi ätit burgare på beställning av Alma. Myyys!

Här nedan är några bilder på Gústi, 6 årig-hingst som är här på träning (e: Metingur frá Vestri-Leirárgördum)... Fler bilder kommer...

 
 

En lååång fredag...

Ridit 12 hästar, gjort allt i stallet och lite annat småpyssel.... Kom precis och har nu tagit helg!
Nu blir de mys med den bästa:)
Den som blir tilldelad dagens stjärna är Thengill. Han har blivit en trevlig ridhäst:) Nästa steg är att påbörja töltträningen, blir nog nästa vecka det...

Saluhästarna utvecklas och söker nya ägare, många fina!!! Hör av er vid intresse:)

Btw... Äntligen har jag en ny mobil!!! Har varit mobillös i typ en vecka och varit halvt avskärmad från omvärlden känns det som, men nu så:) Kommer dock inte ha med mig mobilen i stallet förrän jag skaffat nåt skydd till den.
Linnéa lyckades ju efter flera år få mig att konvertera och köpa en smartphone. Känns bra faktiskt, förutom att det tar hundra år att skriva sms när man måste titta på skärmen för att se vad man gör... Och blir lite fel här och där (ni får ha överseende)

I helgen är det kurs här på gården för Hinni. Kom gärna och kika! Vet inte exakta tider, men jag tror att det håller på från typ 8.30-17.00 (uppehåll för lunch).

Ha en toppenhelg nu alla därute!!! Det ska jag ha:)

En vanlig dag...

Har jobbat på hela dagen med alla hästar och haft lektioner på kvällen.
De flesta skötte sig bra:) Frodi kändes rätt bra, han är en trevlig kille med lättridna gångarter. Kommer göra en ny ägare lycklig! Freyr var det stor skillnad på idag mot igår. Han tänkte tölt och det blev ett kort positivt pass. Hoppas att det fortsätter i rätt riktning.
Glottis blev dagens stjärna! Vi hade ett bra pass i ridhuset med tölt och travarbete. Hon är rolig den donnan:)
Skjóni och Ikaros början bli ridhästar! Ikaros tar fortfarande mer tid på sig, men det känns ändå som om mycket har sjunkit in... Hoppas att det fortsätter så:)
Odinn har gått sin första lektion, han fick godkänt! När han fått landa lite och kommit in i rutinerna tror jag han kommer bli toppen!
Mammorna Tinna och Dögg verkar ha funnit sig i att deras bebisar flyttat till Småland... Nu får de bara gå och bli runda om magarna och med spänning väntar vi på sommarens föl:)

Födelsedagsfirande, shopping, saluhäst m.m

Har haft en bra helg med min älskade. Igår åkte vi till Göteborg för att fira Fia på hennes 30-årsdag! Det var en kanondag måste jag säga:) God mat i underbart sällskap!

Idag har vi varit i Ullared och shoppat babygrejer och hästgrejer... Nöjd med att vi inte plockade på oss en massa onödigt utan det blev bra grejer vi fick med hem. Skönt att vara lite förberedd så man slipper köpa allt på en gång sen:) Blev även lite nya hästtäcken och andra hästgrejer (oundvikligt...!)

Nu sitter vi i bilen på väg hem. Ska ta emot en ny saluhäst - Fródi från Änghaga som är en 6-årig brunblackskäck valack. Mer info om honom finns på salusidan.

Det e mycket nu;)

Nedan en bild på Fródi som är till salu.
 
 

Nya hästar mm

Ny saluhäst på salusidan!
Freyr kom igår:) Han är 8 år e: Feykir från Knutshyttan. Mycket söt kille med glimten i ögat.
Behöver mer utbildning samt behöver töltsättas. Säljes till ett bra pris till nån som kan utbilda honom vidare.
Pris stiger med mer träning. För mer info, kontakta Tess på 076-8115404 eller [email protected]

Fölen verkar ha kommit tillrätta i sin nya flock, de kommer få det kanon hos Eva och Carro!
Men det e lite tomt här hemma utan dom små maskotarna...
Björk (Vísas mamma) åkte hem till husse Gunnar idag, hon har varit här i nästan ett år nu... och gett mig en liten fölis!

En ny ridskolehäst har kommit. Han heter Odinn och är 7 år gammal, stor och gulsvart! Tror han kommer passa bra in i gänget... Han börjar nog lite smått redan nästa vecka:)

Var bara tvungen att lägga ut en bild på världens bästa och coolaste kisse Puma (nedan)!
 

Fölsläpp!

 
 
Så var de äntligen på plats!!! Nedan några bilder när vi släppte ut Valkyría, Vísa och Sigurrós i nya flocken nere hos Eva och Carro... Några bilder på Siggis helsyster Ófelía. Det var jättekul att se henne! Hon hade växt till sig och såg fin ut:) Skriver mer ikväll....

Valkyría

Valkyría

Sigurrós och Ófelía


Sigurrós och Ófelía

Sigurrós och Ófelía

Sigurrós och Ófelía


Ófelía

Några i gänget...

 

Duktiga fölisar!

Idag var fölisarna dagens stjärnor! De delades ju från sina mammor igår och idag har de först blivit verkade på morgonen alla tre. Valkyria och Sigurrós skötte sig exemplariskt! Siggi stod till och med på löst grimskaft medan Emelie verkade alla fyra hovarna. Duktigt! Vísa var vildingen i gänget! Hon protesterade en hel del men gav sig tillslut och blev snäll:) Emilias mamma borstade på dom så de ska va lite snygga när de träffar sina nya polare imorgon. Och nu på kvällen har de blivit avmaskade vilket gick som en dans! Imorgon bitti bär det av ner till Småland, jag och Natalie rullar med småttingarna vid 7-tiden... Får med oss två hästar på väg hem plus att det kommer ytterligare en träningshäst som är till salu.
Så mycket hämta och lämna imorgon. Vi sak försöka filma och fota lite, kommer ut här så småningom.
Annars har det varit busy busy med träning av alla hästar samt lektioner. Hlín gick med på lektion idag igen med Eva. Det går bättre för varje gång, kul kul!
Skriver mer imorgon om äventyren med fölisarna...

Avvänjning...:(

Har jobbat som en myra idag och hunnit med en massa... trodde inte jag skulle hinna allt, men allt avprickat! Känns bra inför morgondagen...

Lille Ganti som har varit här på inridning åkte hem till matte Karin idag. Men redan nästa vecka är dom tillbaka och rider lektion. Tyvärr hann vi inte ta några bilder på lille man, får lösa det längre fram. Han har utvecklats bra och har verkligen mognat under tiden här, från att vara en lite spänd kille har han blivit en cool kille som tar det mesta med ro...

Jenny red lektion med Athena och sen blev pållan kvar på träning i några veckor då familjen är utomlands...Kul att jobba med henne, vi känner ju redan varandra sen lektionerna:)

Glottis, som inte hade nån bra dag igår, hade en desto bättre dag idag, det kändes bra!
Natalie och jag tog Ikaros och Skjóni tillsammans och båda två skötte sig fint. Thengill rider jag själv nu för tiden, han känns mjuk och trevlig och nästa steg är att börja flytta för skänklar. Duktiga pållen:)

På kvällskvisten tog jag och Natalie in alla tre små föl. Mammorna fick stanna i hagen...
Nu ska de bli maskade, verkade, putsade och tillsnyggade för på torsdag åker dom till Småland och blir stora tjejer.
Både mammor och barn verkar trots allt relativt lugna med situationen, lite smågnägg med inte värre än så. Så det ger sig nog ganska fort!

Nu kallar kudden.... får skriva mer imorgon!

BARCELONA!

Har haft några underbara dagar med min darling i Barcelona! Vi har strosat i mysiga gränder, ätit gott, turistat och bara mått gott!!! Precis vad vi behövde såhär i vintermörkret:) Vi har haft strålande sol och 15 grader varmt, inte fy skam. Hade nästan kvar lite vårkänslor idag till och med...
Lägger ut några bilder från vår lilla resa inom kort!

Har jobbat på med alla hästar idag, de flesta kändes rätt bra, Gústi var nog den som fick dagens stjärna!
Har lite byte av hästar denna vecka... Ganti som varit på inridning åker hem imorgon. Athena kommer på träning i några veckor. Sen senare i veckan har jag några fler träningshästar på ingång och en som ska vara inackorderad.
På torsdag ska jag och Natalie åka ner till Småland med småttingarna Valkyría, Vísa och Sigurrós till Carro och Eva. De kommer gå i samma flock som Siggis helsyrra Ófelía! Ska bli kul att se henne, hon har nog växt massor sen sist! Björk (mamma till Vísa) som jag lånat av Gunnar ska också åka hem... Kommer sakna dom alla! Men vet att de kommer få det toppen!





Lite bilder på Litur...

En helt vanlig dag idag som bestått av träning av hästar och lektioner.
Här nedan, några bilder på Litur från Silverkällan som jag sålde till Therese nyligen.
En härlig häst:) Bästa Natalie Karlsson är fotograf!


 
 
 
 

En bra kurshelg!!!

Haft en toppenhelg! Vi har ju haft Unn-kurs lördag och söndag med många glada, ambitiösa och nöjda deltagare.
De flesta var med på förra kursen i nov, men några nytillskott var det också:)

Jag red Efni, Kynnir och Enya. Enyas söndagspass bytte jag och red Glottis istället.
Har fått många användbara tips att ta med oss i träningen, så nu e vi peppade på fortsatt träning.
Efni och Kynnir ska dock få vila idag och Enya går på en månads vila, sätter igång henne i början av mars igen. Hon är ju bara 3.5 år så vill inte att hon ska tröttna, hon är så himla duktig så det känns som om hon kan få smälta allt nu i en månad så kommer vi igen sen med friska tag!
Linnéa och Aleiga hade gjort stora framsteg, inte annat än att man blir lite stolt;)

Nu väntar en intensiv kort vecka med tre träningsdagar, sen blir det minisemester för mig och Linnéa, ska bli skönt att få vila upp sig lite:)

RSS 2.0