Oj vilken dag... om man kunde klona sig...

Haft så sjukt mycket idag...
Fodra, fixa stallet med mockning, vattning och allt vad det innebär, spåna upp boxar inför helgens Unn-kurs, ta emot höleverans, sortera sopor, förbereda inför kursen, rida alla 12 hästar, vattna alla hagar (tack och lov för mina thermobars!), handla de sista grejerna till kursen, köpa kraftoder, fodra igen, hämta Unn vid tåget och sen hem!!!
Det var min dag det!!! Hoppas på att morgondagen blir snäppet lugnare;)
Ska bli kul med kurs, jag kommer rida Efni, Kynnir och Enya.
Återkommer med rapport imorgon!

Hästar för ovanlighetens skull...;)

Har haft hjälp av Natalie några timmar idag och igår, skönt! Och kul med lite sällis:)
Vi har jobbat ihop med unghästarna. Skjóni kan nu bli longerad med ryttare i skritt och trav. Han är rätt duktig, men lite sur med sin högersida. Dock mycket bättre idag än igår, han lär sig:)
Thengill fick vila idag för han var så duktig igår, han verkar ta det mesta med ro... han har också kommit till longering med ryttare.
Ikaros är en väldigt känslig själ... han tar längre tid på sig. Nu går det bra med ryttare i stallet och idag tyckte han även det var ganska ok med ryttare i ridhuset i skritt. Vi tar det med ro så det blir rätt hela vägen! Fin blir han killen när han är klar:)
Gusti och jag var lite oense igår så det blev ett långt pass, men tillslut gick det ok. Idag däremot var han jätteduktig! Ibland behöver man en sån där riktig genomkörare...
Samma sak med Kynnir, han kändes inge vidare igår men var desto bättre idag!!!
Enya blev igår, fick vila idag och ska ridas imorgon. Hon ska få gå med en lektion på Unn-kursen i helgen, ska bli skoj!
Ska bli skoj med kursen över huvudtaget! Många som kommer och är med! Ska man inte vara med och rida är man välkommen att komma och titta:) Vi börjar 9.00 på lördag!
Ganti ska snart åka hem efter sin inridning. På sistone har vi jobbat mest med tölten, den börjar sitta rätt bra, så nu e det dags att hitta lite ridbar trav. Konstigt tycker Ganti... det e ju så kul att tölta! Så nu finslipar vi på gångarterna. Tror att hans matte Karin sak få rida honom på lektionen nästa vecka:)

Sitter och funderar på hingstval till Tinna sommar 2014... Álfur frá Selfossi eller Álfasteinn frá Selfossi, det e frågan!!! Åsikter någon??!!

Roliga lektioner!

Har tränat hästar hela dagen och haft lektioner hela kvällen.
Haft inspirerande lektioner med engagerade och duktiga elever, alltid lika kul!
Annars har det inte hänt så mycket spännande, det knallar på som vanligt.

Nedan en bild på min vackra Tinna från Kråkebo från bedömningen på Stenholmen sommaren 2012.
Nu e hon dräktig med vackra Kynnir frá Feti (nästa bild)... vad månne det bliva av denna bebbe???!!!

Litur flyttat, träningsrapport m.m

Nu har sockertoppen Litur flyttat till Söderköping och nya ägaren Therese. Fick rapport på em att han kommit hem helskinnad och installerat sig, känns jättebra!

Har jobbat på med hästarna idag. Av unghästarna så blev Skjóni dagens stjärna. Han verkar vara lättlärd och rör sig dessutom rätt bra. Bra början att bygga vidare på:)
Grållarna har semester idag och imorgon, sen blir det att trimma inför Unn-kursen i helgen. Jag ska rida två pass med Efni, två med Kynnir och ett eller två med Enya beroende på vad hon orkar. Idag var jag och Enya ute på en egen liten tur med mycket tempo. Kul kul!!!
Jag och Anna var ute på en "joggingtur" med Gústi och Sindri. Gústi tyckte det var kul att va ute snön med sällis och pinnade på bra!

På lunchen åkte jag och hämtade min data... det blev ju ganska bra tillslut. Jag fick rätt, de hade gjort fel och skickat iväg datorn utan att jag beställt nån reparation, så jag behövde bara betala själva "undersökningen" och så stod de för kostnaden för reparationen. Så nu har jag en ny, fin skärm!!! Inget ont som inte har nåt gott med sig:)
Nu är ordningen återställd!!!Vintermästerskapen, deltävling 1

Igår var det dags för årets första tävling, Vintermästerskapen som gick av stapeln på Strömsholm.
Jag åkte med mina grållar Efni och Kynnir och ställde upp i femgång F2. Hade tur som fick med mig bästa flickvännen som sällis (och hästskötare!). Alva, Lisa och Emma hängde också med oss. Från stallet åkte även Natalie med sin Grodan och från grannstallet eleven Tuva med sin Glitra och även Isabelle med Ofsi.
Efter en lång dag var vi nog alla rätt nöjda och trötta...
Trots missar i bl.a traven på båda hästarna och att jag och Kynnir bytt varv och red vårt "dåliga varv" lyckades jag ta mig till a-final med båda hästarna, vi hade räknat med att åka hem ganska tidigt, men så blev det alltså inte... Femgångsfinalen var såklart sist på kvällen och vi rullade hemåt vid sisådär kl 19.
Jag valde att rida Kynnir i finalen. Alltid lika svårt att välja. Efni är ju inte helt avspänd med sju på banan samtidigt så han var nog rätt nöjd att slippa. Å andra sidan hade det ju varit bra träning för honom...
Kynnir och jag försvarade vår 5e plats i finalen i ett starkt startfält. Så man kan säga att jag är rätt nöjd med starten på årets tävlingssäsong, med båda pållarna!
Natalie/Grodan och Isabelle/Ofsi gjorde fina ritter men det räckte tyvärr inte till final. Men nästa gång!
Tuva och Glitra slog till i V5u och tog hem en 3e plats, stort grattis!
Nu får vi se... kanske åker vi på någon utav de andra två deltävlingarna också!!! 

Idag kom Glotthildur "Glottis" tillbaka på träning. Det var ett bra tag sen hon var här på träning. Hon har varit hemma och både hunnit med vila och att bli tränad av sin matte Helen. Nu ska vi se vad den lilla fröken kan bjuda på, visning senare i år kanske? Det får framtiden utvisa.
Söta, rara Litur åker med stortransport hem till sin nya matte imorgon... Hoppas på att de kommer trivas i varandras sällskap! Han är en riktig godbit:)

Snart är det dags för middag hos våra kära vänner Malin och Billy, alltid lika mysigt!!!

 
 Vintermästerskapen nästa....

Nyss inkommen från en lång dag med hästarna.

Hade planerat att rida korta, enkla pass med grållarna. Kynnir kändes rätt bra så där blev det en kortis. Lite nervöst inför imorgon och Vintermästerskapen. Vi ska rida vårt "dåliga" varv... Eller rättare sagt där passen ofta strular men det i övrigt är bättre än i andra varvet. Så vi får se, håller tummarna att det blir nån pass imorgon. Efni kändes kanon i tölten idag, men sen fick vi lite problem så vi höll på ett bra tag, typiskt. När han blir sådär laddad som han brukar bli med många hästar på banan som imorgon så ligger traven ofta lite risigt till. Kul med tölten dock! Han kanske sa bli min nya tölthäst!!! Men imorgon är det femgång som gäller för båda grållarna. Det är ett starkt startfält, men vi ska göra vårt bästa!
Natalie och Grodan åker också med imorgon och även Tuva och Glitra. Emma, Alva och Lisa hänger med och kollar och kanske hejar. Så det blir några bilar som rullar härifrån imorgon...
Wish us luck!

Red sista turen på Litur idag, mycket tölt blev det! På måndag åker han hem till sin nya ägare Therese.
Han varit kul att lära känna honom! Ridbilder kommer snart på honom.

Feila var riktigt duktig idag. Hade tänkt att det var sista dagen idag att träna henne, men ska nog försöka hinna med henne lite nästa vecka också. Hon känns mycket mer ridbar. Kul om det kan underlätta för eleverna. Och inte minst för Feila! Det e ju så mycket lättare att samarbeta:)

Nä, nu måste jag sova. Ska ju upp imorgon och packa och fodra innan tävlingen, så jag får fortsätta skriva imorgon.... Då blir det rapport från tävlingen.

Effektiv idag!

Varit inne i stan hela fm och fått en massa gjort! Köpt kraft och saltstenar, hämtat sadel och täcken som varit på inlämning, skulle hämta min externa hårddisk som jag fått allt från min data kopierat till, sen visade det sig att de skickat iväg datan på reparation utan mitt godkännande... och gjort reparationer för över 2000 kr. Har jag ingen lust att betala för..., hämtat nya g-boots, beställt vagn och en massa annat! När jag kom hem installerade jag den nya thermobaren, så nu har även stora valackhagen en, känns så himla bra! Ett bekymmer mindre...

Em gick åt till att träna hästar. Mina grållar fick vila. Ska rida igenom dom en kortis imorgon och bara checka av inför tävlingen. Ska bli kul, var ett tag sen senaste tävlingen.
Med de nya småkillarna jobbade jag från marken som sist och har även hängt på båda, ingen av dom verkade bry sig nämnvärt, skönt!
Garpur och jag tragglar vidare med at få tölten ridbar, det går långsamt men åt rätt håll!

Unn-kursen nästa helg är full. Om man är sugen är man välkommen hit att titta på, man lär sig mycket av det också:) Vi börjar vid 9 och håller på till ca 17...

Det var det om detta, I'll be back soon:)Nu e det mycket...

Trött, men ändå nöjd med dagen i det stora hela, bara en grej som känns jobbig och tar en massa energi, en energitjuv helt enkelt... Inge bra!

Har haft ridskolestart idag med mina härliga elever! Jättekul att alla elever från förra terminen fortsätter i år:) Plus att det tillkommit några nya:) Nu ska det trimmas här under våren!

Duktiga hästar idag. Började med Skjóni, en av de nya unghästarna idag. Han ser ut att röra sig rätt bra och verkar lagom känslig, lite tuff bara, men han kommer nog ändra sig inom kort. Nu e det alltså tre småkillar på inridning; Ikaros, Thengill och Skjóni. Tre helt olika individer, kul att följa dem!

Litur och jag tränar mest på att rida ut själva och tölt tölt tölt! Det går rätt bra, han kan gnägga några gånger när man e ute bara, han undrar väl var alla kompisar är...! Men sköter sig annars fint och töltar på bra.
På måndag flyttar han hem till sin nya ägare Therese. 

Hlín som är här på försäljning ska få gå med på lektion imorgon, blir en ny erfarenhet för henne, men tror hon kommer fixa det galant! 

Har uppdaterat lite på hemsidan och lagt ut lite ny info om de nya saluhästarna. Kika gärna in där!
Har även några till saluhästar på ingång.

Nu håller jag på och somna, så det e bäst man lyder kroppen och går och lägger sig så man orkar med morgondagen. Sov sött!


Ditt och datt...

Ny vecka, nya tag!

I helgen var jag på Strömsholm på domarseminarium. Intressant med den nya domarhandledningen som börjar gälla 1 april i år. Och kul att träffa alla härliga människor:)
Jag och Johanna Bastman planerar en inofficiell tävling i Orsa i början av april då man kan komma och rida, bli bedömd efter nya handledningen och det blir även en chans för oss domare att "träna". Sen planerar jag och Anette Larsson att ha en liknande tillställning här i ridhuset på Götarsvik i månadsskiftet mars/april. Mer info kommer...

Har börjat med nya unghästen Thengill idag. Vi jobbade från marken i full utrustning (sadel, träns...), då de har vants vid det hemma. Tycker att han verkar svara bra och är "normalkänslig", prickfritt i longering i ena varvet, medan vi hade lite diskussioner i det andra... Tillslut fick vi ändå fint resultat.
Feila har jag tränat förra veckan och denna. Idag var första gången som jag kände att hon tagit till sig av det vi jobbat på. Börjar arbeta mer korrekt i tölten. Hoppas det fortsätter. Tanken är att jag ska ta ridskolehästarna nån/några veckor då och då och rida igenom dom. Känns bra och underlättar i undervisningen också och för eleverna. 
Lille Ganti och jag håller på med tölt. Det var skillnad sen sist! Han töltar inte än, men man känner att det ligger precis nära, så snart så:) 
Gusti fick sig ett styrkepass i ridhuset. Kändes mjuk och trevlig! 

I helgen blir det vintermästerskapen för mig, Efni och Kynnir. Ska bli riktigt roligt!!! Uppladdning för det i veckan!

Fick precis glädjande besked från veterinären som fått svar på blodprovet. Dögg är dräktig!!!! Jaaaaa, jag blir så glad! Då blir det två bebisar i sommar. Tinna i slutet av juni och Dögg i mitten av augusti. Längtar!

Imorgon är det ridskolestart! Ska bli skoj att träffa alla elever igen. 
Finns en plats ledig i vuxengrupp på tisdagar kl 17.15 (jämna veckor). Och ev längre fram i vår en plats i barngrupp på tisdagar kl 17.15 (ojämna veckor) beroende på hästtillgång.
Hör av er till tessishastar@gmail.com vid intresse:)

Nedan en bild på Ikaros från Tuvadalen -10 som är här på inridning.
Han är son till Linnéas Aleiga (e: Mökkur ue: Meitill) och är e: Vaki från Österåker.
Han är till salu, för mer info kontakta Tess på tessishastar@gmail.com

 
Smått och gott...

Fullspäckad dag idag (som vanligt)!

Det här med vinter... Det e ju väldigt väldigt vackert med snön som gnistrar i solen, riktigt bildskönt! Fast det här med att hacka is tar knäcken på en... Om det ändå kunde vara bara nån minusgrad, så man slapp stå och gå lös med en spade eller ett spett en kvart i varje hage flera gånger om dagen, så skulle det göra livet lite enklare.
Är så tacksam för mina tre thermobars, de är verkligen värda sin vikt i guld eller vad man brukar säga...
Beställde faktiskt en nummer fyra idag som kommer i mitten av nästa vecka, den ska till valackhagen där de går 7 valacker, så det kommer märkas skillnad och framför allt kan man känna sig lugnare när man vet att hästarna alltid har tempererat vatten. Tack väldens bästa mamma som hjäper att fixa! 
Peter har tagit på sig att göra en isolerad vattentunna, den blev klar idag, så vi fyllde upp den till lilla valackhagen nu på kvällen. Hoppas den funkar bra! Isf kommer jag beställa fler vattentunnor á la Peter!

På fm idag kom det två nya träningshästar; Skjóni och Thengill som är två 4-åringar som ska ridas in. 
Ägare till dessa två gossar är Christer och Marianne. Båga pållarna verkar snälla och ihopsläpp gick kanon!
Mer info om gossarna kommer inom kort...

Hrimfaxi flyttade till sina nya ägare i Stockholm idag; Helena och Josefine. Resan hade gått bra och han verkar ha installerat sig bra i sin nya box... Önskar dom lycka till i framtiden!

Blev lätta jobb med alla hästar såhär på fredagen. Gusti, Hlín och Enya fick jobba i longering i snön... Gick fint, men de fick minsann kämpa på! Det kan dom behöva! 
Efni och jag tränade i ridhuset inför nästa helg. Han kändes riktigt fin! Hoppas bara att vi lyckas hålla kvar känslan...
Lille Ikaros är en väldigt liten själ i en stor kropp, inte den kaxigaste... men röra sig kan han! Han blir fin men kommer ta lite tid på sig bara.

Häromdagen tog jag och Natalie ridbilder i snön... synd för mig bara att min data är inlämnad på reparation och alla bilder ligger där. Så himla typiskt! Det får snart bli en ny fotosession.

Här nedan kommer iaf en bild på Garpur som är här på försäljning! 

Imorgon och på söndag är det domarseminarium på Strömsholm som gäller! Lärorikt och kul!

 

Dräktig Tinna!

En bra dag:)

Inte lika många minusgrader som igår.... tack och bock! 
Hade veterinären här. Hrimfaxi blev besiktad ua och flyttar till sina nya ägare på fredag. 
Han kommer få det toppen hos dom!

Han kände även på Tinna och bebisen därinne i magen är kvar!!! Jippiyay!!!!!!
Min fina pålla, som jag älskar henne. Ska bli kul och se vad det kan bli för en fölis som tittar ut i sommar.
Tinna/Kynnir, det kan bli nåt det! Troligtvis en med långa ben...:)

Dögg tog vi blodprov på för att se att bebisen e kvar, får svar om en vecka. Håller alla tummar och tår...

I överigt har det mest varit träning av hästar mest hela dagen. Förutom en rejäl match med vattenslangen som inte ville samarbeta för fem öre. Jag vann dock tillslut! Ha!vinter

Har haft en toppenhelg hos bror min och hans lilla familj, mamma och Lars-Erik! 
Världens bästa flickvän har hållit ställningarna här hemma, tack darling! 

Äntligen vinter!!! Eller inte.... hm. Är lite kluven. Hagarna är mycket roligare för hästarna nu, men det här med flera decimeter tjock is som ska hackas och nytt vatten fyllas flera gånger per dag tar knäcken på en...
Får kanske bli att skaffa ytterligare en thermobar. Är så himla glad för de tre jag har, men skulle behöva lika många till minst...

Hästarna fick korta lätta pass idag pga kylan och vi passade på att ta lite uppställningsbilder på de nya saluhästarna Garpur och Ikaros. Kommer ut på sidan inom kort.

En tråkig grej som hände i helgen var att min dator sade upp sig... eller rättare sagt skärmen. 
Blir så trött! Nu är den inlämnad hos elgiganten och de säger att skärmen är sprucken. Hur kan den vara den när den har legat stilla på ett bord??!?!! De sa att om man råkar hålla lite hårt i den så kan den spricka.... Seriöst??!!!!
Ja ja, nu har jag lånat Linnéas data så länge till jag får tillbaka min. Hoppas att det inte blir nån dyr historia....
Jag och datorer = ovänner....

Uppdatering...

Sitter här med min svarta kurrande lilla kamin som värmer mig i kylan, PUMA!!! Vi har morgonmys!
Hästarna står och mumsar mat och jag passar på att få lite gjort vid datan samtidigt som jag äter frulle...

På fm idag kommer Natalie och hjälper mig lite i stallet. Jag ärså lyckligt lottad som har såna fina, bra stalltjejer!
Tack för att ni finns:)
Det blir ridning för hela slanten idag och sen på em bär det av till älskade lillebror för att fira hans 30-årsdag.
Ska bli kul att träffa honom, carro och världens finaste Lion.

Igår var Liturs nya ägare Therese här och red sin häst! Sen hon var här sist har han lärt sig att tölta. Och han gör det bra också, flyter på i ren takt och är mjuk som bara den, Hon kommer få en jättemysig häst!
Det såg så fint ut när de töltade på i ridhuset:)

Ikaros, den nya lilla stjärnan verkar vara en känslig själ med bra rörelser i sig! Han är ju son till Linnéas Aleiga så det ska bli kul att se vad det kan bli av honom!!!
Garpur är en av de mest hårfagra hästar jag stött på... vilken man han har!
Det är en del jobb med tölten men får vi till den så blir det en trevlig ridhäst.
Bilder på dessa två herrar kommer snart...

Lille Ganti rids nu för tiden själv. Han tar som sagt lite tid på sig, men han har mognat väldigt mycket på de veckor han varit här. Mycket lugnare och stabilare.

Mina grållar och jag håller på och tränar in våra femgångsprogram. Fick lite tips på ny gångartsföljd för Efni, så vi håller på och testar nu. Känns skönt att det är i början av säsongen...
Eventuellt åker vi några från stallet och tävlar på vintermästerskapen den 25 januari. Det blir isf årets första tävling.

Bilden nedan är på Menja från Stormbo -10 som varit här på inridning.
 

gott och blandat!

Full rulle här idag.

Menja -10 som varit här på inriding två månader har åkt hem idag. Visade henne och matte Mickan har även ridit, hon blir en kanonfemgångshäst. Är öppen för alla gångarter och känns väldigt ridbar trots sin unga ålder... Bild/film kommer inom kort!

De kom ett helt kompani nere ifrån Småland, riktigt kul att träffa alla!!!
Eva och Sylvia var här och lämnade sina valacker Ikaros och Garpur. Ikaros ska ridas in och sen säljas, Garpur ska tränas/säljas. Mer info om grabbarna kommer snart här på sidan...

Resa till Barcelona bokad med den finaste i februari, ska bli helt underbart!!!Kurs m.m

Igår fm kom min kära mamma och Lars-Erik hit och hjälpte mig med stallet! Värsta lyxen!!!
Sen stannade de kvar och var hästvakt tills idag då jag och Linnéa åkte till Forsen igår för att umgås med kära vänner och sen red jag för Reynir idag. Tack bästa mamma och Lars-Erik för all hjälp:)

Red Efni och Enya på kursen. Väldigt kul, men framför allt inspirerande...:) Efni och jag hade förbättrat oss sen sist och nu ska vi jobba vidare mot våra mål:) Han e fin den där rackarns hästen, älskar honom så mycket!!!

Enya lämnade gården för första gången i sitt liv och var med på sitt livs första lektion... Tur hon hade Efni som trygghet. Hon skötte sig galant, min stjärna. Hon fick mycket lovord av Reynir!!! Jag red typ två varv på ovalen och Reynir red två, sen tappade hon en sko....:( Men jag var ändå nöjd med dagen!!! Hon är väldigt lovande min prinsessa!!! Målet är visning i år eller nästa år. Vi ska rida på och se när hon känns redo.
Hon har ju vilat hela december, så nu ska hon ridas januari så får vi se hur hon känns om hon får vila igen sen eller om vi kör vidare..

Första helgen i februari kommer Unn Kroghen hit och håller kurs. Det finns en plats kvar om det är nån som är intresserad. Hör isf av dig till mig på 076-8115404.

Sussa sött!!!

RSS 2.0