Kolfaxi och Sól

Här nedan bild på Kolfaxi (överst) e: Hrafnfaxi frá Vestra Geldingaholti som varit här på töltträning i snart en månad.
Underst, Sól 4 år som varit här på inridning 2 1/2 månad och som bott i vår stoflock en längre tid. Igår flyttade hon hem till Linda och Peter i Göteborg. Hon har verkligen varit en i gänget och är saknad av sina vänner...
Lycka till med era fina hästar!
 
 

En rolig bild på Vivaldi -11 (e: Kynnir 1kl u: Melodía ue: Fönix von Klosterbach). Pris: 35.000 kr inkl moms

 

Sigurrós från Tenglagården -13 (e: Kynnir 1 kl u: Dögg 1 kl) Pris: 25.000 kr

 

Ny vecka

En ny vecka halvt till ända.
Hade lyxen idag att få lite sovmorgon, då kan man passa på att göra såna roliga saker som att blogga:)
Utanför faller stora snöflingor och det ser alldeles grått och eländigt ut, man blir lagom sugen på att gå ut. Men dom har lovat sol till imorgon, så jag hoppas att det stämmer..

Inom några veckor får vi ett kärt återseende här på gården. Idi (Benjamin) kommer tillbaka:) Han kommer att gå med i lektionsverksamheten. Har charmade många elever i våras så många blir nog glada att få honom tillbaka!
Världens bästa ridskolegäng blir det: Loke, Lippe, Odinn, Idi och Feila. Trotjänarna!

Vi har ju några saluhästar här på gården, allt från unghästar till ridhästar. Finns mer info om dom på salusidan.
Kommer några bilder här nedan:

Har försökt i en halvtimme nu, men verkar inte gå att ladda upp bilder...:( Får återkomma ikväll när jag har lite mer tid. Så länge kan ni ju kika på salusidan. Priser på hästarna mellan 25.000 - 50.000 kr.

Nu måste jag ut o rida...Vintermästerskapen, hästar in, hästar hem, hästar hästar hästar o lite annat...

Sen sist har det hunnit hända en del.

Unghästarna Thengill och Skjóni som varit här på inridning åkte hem i torsdags efter två månaders inridning.
Två halvbröder, men väldigt olika. Thengill kommer bli en sån där klippa tror jag som alla kan rida, väldigt mjuk med och har lätt för alla gångarter. Skjóni har mer temperament och kräver sin ryttare, men kan med mer träning bli en fin häst, har tuffa rörelser med attityd i steget.

Käre Freyr som varit här på försäljning flyttade i fredags till sin nya ägare Malin. De föll verkligen för varandra, kommer bli ett fint team de två!

Sen har det kommit två nya träningshästar: Idunn, 5 år som ju varit här tidigare. Hon ska ridas igång och tränas vidare. Och sen har vi även Raudi som ska vara här på töltträning i två veckor. Mer info om dessa två individer kommer snart.

I fredags när alla hästar fått veckans sista jobb så åkte jag, Linnéa och Alva till Forsen för att rida för Reynir. Jag hade med mig mina grållar Efni och Kynnir.
Vi fick en del bra tips och fick pepping inför lördagens tävling, Vintermästerskapen.
Vi var ett helt gäng som sov kvar på Forsen, så på kvällen blev det god middag och en massa prat, mysigt!

Lördag morgon fick vi sovmorgon, välbehövigt! Jag behövde inte vara på plats på Strömsholm förrän vid lunch, så det var en lugn fm. Båda killarna gjorde bra ifrån sig i uttagningarna. Visst kunde det gått bättre, lite missar och så men ändå helt ok. I ett väldigt starkt startfält lyckades jag ta mig till final med båda hästarna. Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Det var ett svårt val, men tillslut valde jag iaf att rida Kynnir i finalen. Utan galopp (nästan) lyckades vi knipa åt oss en 5:e plats precis som på första deltävlingen. Vi låg på poäng mellan 6.0-7.0 i tölt, trav och skritt. Fick väl nån poäng galopp, men hade problem med fattningen vid ett flertal tillfällen så det blev bara lite mer än en långsida visat på slutet. Så nu e det bara att träna vänster galopp! I passen låg vi på 5.5-6.0. I det stora hela är jag nöjd med tävlingsdagen och mina grållar. Tur som en tok att jag hade världens bästa Tuva, Anna och Magnus och några till som hjälpte mig att hålla häst, är ju lite knepigt annars när man rider två hästar i samma klass, inte har nån box och är tjock om magen...

Idag har jag och Linnéa varit väldigt duktiga! Vi har röjt ur två stora förråd/garderober på övervåningen. Vi slängde typ 2/3 av allt, sjukt skönt. En helt proppfull hästtransport full med skräp bidde det! Nu har vi soffhäng jag och mina fina:)

Nedan bilder av Thengill (musblack) och Skjóni (svartskäck).
 
 
 

En vanlig onsdag..

Vad hände med våren??!! Det här var ju inge kul...med en massa snö. Blir så himla geggigt och blött när det smälter sen. Vi vill ha sol och vår!!!!

Tur att jag hade många hästar som visade sig från sin bästa sida idag. Hade riktigt bra ridpass med Kolfaxi, Fuxfródi (vi har tre Fródi på gården just nu...), Gústi och Thengill. Duktiga pållar!!! Det var doom som utmärkte sig mest, men hade överlag en bra riddag! Bara två dagar kvar för Rebecca. Har varit kanon att ha henne här, man får gjort sånt där som man inte riktigt hinner annars.
Natalie kom och fotade när jag red Thengill och Skjóni idag, de åker ju hem imorgon. Lägger ut bilder snart.

Har just anmält mig till Vintermästerskapen! Så på lördag kör vi, jag och mina grållar!
Och på fredag kväll ska vi till Forsen för att rida för Reynir, kul kul! Linnéa och Aleiga ska med också, och Alva med Hespa.

Har nu på kvällen haft en bra lektion med ambitiösa elever, bra avslut på en bra dag!

Det e bara de där förbaskade höbalarna som tynger en. Alltid ett projekt när det ska ut en ny bal i nån av hagarna:( Nu efterlyser jag en billig begagnad traktor, eller byte mot en häst. Kommer inte kunna hålla på att flytta balar för hand, det känns inte hållbart. Nån som har en till salu???

Uppdatering...

Nu börjar man se på Tinnas mage att hon har en fölis därinne:) Dögg har sett dräktig ut länge, trots att hon ska föla 1 1/2 månad efter Tinna. Så härliga tider som väntar!

Har haft Rebecca här på praktik en vecka och hon är här även denna vecka. Kul kul!!!
Hästarna har varit duktiga idag. Några av dom åker i slutet av veckan. Freyr är tingad och flyttar till sin nya ägare om allt är ok på veterinärbesiktningen på fredag. Thengill och Skjóni som är klara med sin träningsperiod åker också i veckan.
Rebecca hanterar Vivaldi nu när hon är här och det går hur bra som helst. Han blir en väldigt snäll kille!
Känns sorgligt att behöva sälja honom, men det e väl så att man inte kan ha kvar alla. De blir så många tillslut....
Hoppas på att hitta en bra köpare till honom:)

I helgen planerade jag och Frida en öppet hus dag här på Götarsvik, långfredagen!
Det blir saluhästvisning, hingstvisning, tävling, kadriljuppvisning, fikaförsäljning m.m
Mer info här på hemsidan inom kort...

Nedan en bild på Fródi som är till salu.
 
 


Forsen, massage m.m

Då var man på Forsen... Haft en mysig kväll med Frida och våra Lag-SM tjejer!
Hann med lite "planering" av lagshower och annat. Imorgon kommer Bäbban och ska prata om frihetsdressyr. Vi ska även träna med egen häst så de lär sig lite "konster" till Lag-SM:)
Efter lunch blir det gångartstävling som jag och Frida dömer enligt nya domarhandledningen, bra träning för både ryttare och domare!

Veckan har gått i hästträningsanda! Fått en ny träningshäst, Fródi som ska vidareutbildas och f.a tränas i tölt.
Har haft bästa Rebecca här på praktik hela veckan! Och även nästa:) Hon har fått äran att börja med Vivaldi, lite i hantering bara. Han är otroligt snäll och duktig! Mattes duktiga kille:)
Natalie har ridit vidare med Enya, tycker det ser bra ut! Tyvärr så har fröken Enya kommit på att hon kan rymma ur hagen, trots "specialgrimma" och mycket el på staketet. Fattar inte hur hon lyckas...!!!???
Andra gången hon rymde så kom hon med mig och mina ridskoletjejer på tur!! Tur att Malin kom och räddade situationen:) Spännande tur tyckte tjejerna iaf, med en lös häst som sällis!

Idag blev det som vanligt korta ridpass och en lugn och bra avslutning på veckan!
Efni, Kynnir och Glottis fick avsluta veckan med massage!!! Vilken lyxbehandling! Jag vill också.....
Det var Susanne som var här. Hon är i slutskedet av sin utbildning och behövde några hästar att massera, så det passade kanon!

Nu måste jag sussa.... God natt alla!

En hästvecka...

Haft en vecka full av jobb (för ovanlighetens skull...)!
Så glad att det äntligen börjar torka upp i hagarna, det behövs verkligen.

Har börjat med Kolfaxi, vi har lite jobb framför oss men jag är helt säkêr på att det kommer bli bra!
Han är väldigt stor och lite gänglig i kroppen än, men rör sig trevligt och elegant och har lätt för sina gångarter.
Vi jobbar med att han ska vara lydig, mjuk och flyta i tölten framför allt.

Sólhar också varit igång hela veckan. Hon börjar verkligen bli en ridhäst. Har vilat nu sen innan jul men känns osm när jag ställde av henne. Hon är öppen för alla gångarter och har rätt tuff stil. Hon förvånar, för när jag började med henne var hon som en liten köttbulle som sprang runt i pass, men hon har ändrat sig otroligt mycket. Hon ska tränas månaden ut och sen åka hem till matte och husse i Göteborg.

Min prinsessa Enya har Natalie ridit denna vecka och även nästa. Tycker redan hon ändrat sig i kroppen. Lite deprimerad var hon nog första dagarna i nya hagen... Hon saknade sina vänner som hon kunde se över staketet (och den fria tillgången på maaat...), men nu verkar hon ganska nöjd med livet igen. Det e kul att se sin egen häst riden av nån annan. Man får liksom ett annat perspektiv på det hela! I sommar ska Enya få åka en sväng på träning till världens bästa syster och tränare My. Passar bra då jag inte kommer kunna rida på ett tag.

Igår (fredag) hade jag besök av en kär vän och tränare som fick rida några av "mina" hästar.
Kul att se dom under ryttare! Alla skötte sig finfint! De som fick dagens stjärna var nog Efni, Glottis och Sól!
Tusen tack bästa!!!

Lugn helg i helgen. Igår hade jag o Linnéa fredagsmys med mamma. Jättemysigt!
Idag åkte vi till Linnéas mamma och ska ha lördagsmys med mello!! Har även varit ute hos Karins häst Mimir en sväng på dan.
En riktig slapparhelg med mammamys kan man säga:)
Bästa mamma och bästa syster är hemma och är hästvakter. Hoppas på att hinna träffa dom en sväng imorgon!

Nedan en bild på Freyr som är här på försäljning. Mer info om honom på salusidan!
 
Allt möjligt!

Haft en bra dag!
Tagit emot en ny träningshäst, Kolfaxi som jag känner sen tidigare.
Han ska vara här på träning, vi ska trimma till tölten framför allt En mycket trevlig kille som det ska bli kul att jobba med! Han ska få gå in till två nya kompisar och imorgon och sen kör vi igång med träningen...

Igår var vi i Stockholm och firade mamma och systerysters födelsedagar. Mysigt och kul att träffa alla godingar:)
Lille Lion var också med, han fyllde fem månader. Oj oj vad han har växt den lille krabaten!!! Världens sötaste bebis!!! Vi fick massa fina bebiskläder av mamma, jättesöta:) Tänk att snart e det vår tur att få en liten....
Tiden går så fort!

I fredags fick alla hästar sig en genomkörare. Jag och Efni har lite travproblem för tillfället. Herr'n vill ju gärna att allt ska gå i hundra knyck... så vi hade ett och annat att fixa.
Glottis och jag hade ett bra pass, hon blev nog dagens stjärna. Fint flyt i tölten och vi provade även några passläggningar i ridhuset. Det e mycket träning kvar, men hon får nog ganska lätt för det. Hon har ju dessutom ganska mycket tempo av sig själv i kroppen, vilken e toppen inför en eventuell visning.
Fortsättning följer...

Imorgon börjar även träningen av Sól, som haft semester i två månader. Det blir hennes sista träningsperiod, sen åker hon hem till Linda och Peter i Göteborg. Hon känns nästan som en familjemedlem, har ju varit här länge nu ju!
Natalie ska få rida igång Enya åt mig i några veckor då jag inte riktigt hinner med min prinsessa just nu... hon ska även få byta hage och gå in till stogänget som inte får lika mycket mat. Hon behöver verkligen inte gå på fri tillgång så rund om magen som hon är...

Är du ute efter en ny häst, så har jag kanske hästen för dig! Flera fina hästar till bra priser på salusidan.
Hör av dig vid intresse!RSS 2.0