Julen 2015

Har haft en lugn och fridfull jul med finaste familjen här hemma på gården. Mina älskade syskon med respektive, brorsson Lion, mamma, Lars-Erik och pappa var här och firade med oss. Vi har tagit det lugnt och bara varit, ätit en massa julmat och bara umgåtts. Lykke har lekt för fullt med sin kusin Lion som är 2 år, de red även på Loke och Idi på julafton, finaste godingarna!
Nedan1: Lykke och Lion med bästa Loke :)
Nedan2: Mina hjärtan och så bästa Idi :)


Många fina klappar blev det på julaftons kväll, Lykke var i himmelriket :)
Skylten nedan fick vi av våra underbara inackorderingar som gått ihop och skramlat. Hur fin som helst!!! Ska få upp den inom kort, oj oj oj vad fint det kommer bli!

På juldagen blev det lite byggande på ridhallen några timmar, så nu är vägg nr 2 reglad och redo för panel...
Det går framåt - sakta men säkert... Får se om vi klarar vårt mål att ha den klar i början av januari...


Idag har vi varit och firat jul med Linnéas familj, mysigt! Det blir en lång jul när man har stor familj! Men det är bara härligt! Älskar julen!

Mamma och Lars-Erik åkte hem idag, har varit härligt att ha dom här! Har dessutom fått hjälp med stallet :) Lyxigt värre!

Nu väntar några dagar i Stockholm med min lilla familj, lite qualitytime!
Hästarna har alla en ledig vecka, sen börjar vi på ny kula 2016!
Har bästa gårdsvakterna som bor här när vi är borta Anna och Ullis, känns tryggt!

Nu - bedtime, natti natti!

Smått o gott!

I helgen, närmare bestämt i lördags ordnade vi en luciaritt i stallet. Vi var 11 ryttare till häst som red en ny runda. Det blev en härlig tur med strålande vackert vinterväder! Efteråt grillade vi korv och fikade... hög mysfaktor! Tack alla inblandade som förgyllde denna dag :) Alltid lika kul att hitta på grejer med stallgänget!
Utöver detta hann vi även med att bygga vidare på vår ridhall. Första väggen med sarg är nu nästan klar. Beräknar att den väggen ska va helt klar innan helgen. Sen ska vi börja med nästa vägg på lördag!
Förhoppningen är att vi ska få in stenmjöl i början av januari... Man börjar se en helhet liksom, tror detta kommer bli riktigt bra!

Glottis, goa, fina Glottis har hittat sin egna människa, Susanne. Önskar detta team all lycka i framtiden! Hoppas du blir nöjd med denna pärla till häst!

Lótus är tillbaka efter några månaders vila. Han ska igång nu och annons kommer ut inom kort.

Har fått in en ny inridningshäst, Dana från Lillängen 3 år e: Viktor fra Diisa ee: Garri frá Reykjavík u: Thóta från Knubbo (tot 8.05). Det ska bli riktigt spännande att lära känna denna tjej. Uppdaterar här :)

Mina egna hästar ska få vila över jul. Enya redan efter den här veckan. Hon ska få en hel månads vila, det har hon förtjänat! Efni får c:a två veckor ledigt över jul och nyår. Lilla Ófelía kommer ridas denna vecka och nästa och vilar sedan till 1 mars. Under den tiden kommer jag träna Samson som snart kommer hem från sin vila.
På onsdag åker jag och Becca med våra hästar till Johanna Elgholm och rider lektion. Det blir sista gången för i år. Vi har tränat på flitigt under hösten och det har gett resultat. När hästarna är igång igen så ska vi fortsätta träna på under vinter/vår och se vad det leder till. Framåt vårkanten börjar tävlingssäsongen sen.

Sóley är fortfarande till salu, se salusidan för mer info!

Lykke firade lucia idag på dagis. Hon var utklädd till en liten tomte i en jättefin tomteklänning, världens sötaste lilla tomte! Mammas hjärta smälter!!!! Nu sover lilltomten sött och laddar för en ny dag full av bus!

Nedan: Vår blivande ridhall :)
 





Ridhall/ligghall påbörjat arbete!

Har ju glömt berätta att vi började med rifdhallen i helgen. En vägg är reglad så nu ska vi få upp panel där innan vi fortsätter med nästa vägg ;)
Det händer grejer!!! Återkommer med rapporter och bilder :)

trööööttt!!

Så där sjukligt trött...
Sitter o kollar på julklappar till godingen och familjen, borde plugga, ska plugga snart, äta middag kanske man också borde göra... Puma har fångat en mus som hon har slaktat nånstans i huset, kanske borde leta på var...
Bara att sätta igång!

Har flera fina hästar i träning nu... Håller på med två Kynniravkommor spm båda är 3 år... min Ófelia och så hjälper jag Lisa lite grann med sin Ninja. Båda är otroligt mjuka och lättlärda! Men de har även många olikheter.. Spíra som jag håller på och rider in åt Eva och Carro är också väldigt snäll och okomplicerad på alla sätt och vis! Får skriva mer om de andra en annan dag, har lite att pyssla med nu... Sussa sött!!

tröööött

Har så mycket att skriva att jag inte vet var jag ska börja....

Är så himla nöjd över alla mina fina hästar! Har nu ridit in 4 av våra egna uppfödningar; Enya, Vivaldi, Samson och Ófelía, Alla tre är sjukt okomplicerade både i lynne och gångarter! Verkligen ett lyxproblem..

Alltså, kan inte hålla ögonen öppna.. Måste sova. Jag får fortsätta skriva imorgon...

RSS 2.0