29 juli

Det har hänt en del senaste veckan.

Ridstonas beteshage är färdig och vi har släppt ut föl/unghäst/mammastoflocken där för att beta ner så inte ridstona blir så runda sen när det är deras tur!… Gissa om de blev glada (inte ridstona alltså!) Man blir så glad i hjärtat när man ser hästarna så lyckliga!

I fredags 24/7 fölade Fia! Det blev ett sto, fux men skimlar troligtvisJ
Vi var så glada och lättade, vi trodde ju att Fia väntade tvillingar…
Lillan ser riktigt fin ut, smäcker och ser ut att vara rätt långbent, sjukt nöjd!!!
Så nu är alla föl för i år födda och peppar peppar har det gått bra med alla…
Det blev ett S-år i år. Min systers föl som föddes här heter Snúdur, sen heter Tinnas son Sibelius och Fias heter Smilla.

Hästbeståndet på gården ökar stadigt… Nästa år väntar vi fyra föl! Kanske fler…

Idag och igår har jag haft träning här hemma med mina Lag-sm tjejer! Det blev några lektioner plus att vi tränade på Lagshowen. Den kommer bli såååå bra!!!
Vi hinner med åtminstone en träning till, nästa sön-måndag. Då blir det finslip!!!

Alltså, vi måste ha den bästa grannen på denna jord!!! Idag kom bästa Ludde upp med grus till våran smörjgrop i blivande ”ridhallen”. Inte nog med det, han hade med sig en stor värstingmaskin så han bilade även bort betongkanterna från smörjgropen! Helt sanslös man det där!!! Vet inte vad vi ska kunna hitta på för att gottgöra honom… Imorgon kommer två lass med lite finare grus och sen har vi ett jämt underlag i hela hallen som vi sen kan lägga topplager på!!!
Nu jäklar händer det grejer!!!

Imorgon har jag lektionsdag med ett gäng elever på em! Håll tummarna att vi får fint väder!

 Smilla :)
 

Ridläger för hela slanten!

Sitter i soffan och känner mig mör, men nöjd ;)
Har haft tre dagars ridläger med ett gäng glada tjejer mellan 8-10 år gamla.
Det har varit jätteroligt, första ridlägret på hemmaplan!!! Tjejerna har ridit lektioner, vi har ridit på långritt med bad och fika, åkt traktorskopa med bästa Ludde (mycket populärt!), haft lite tävlingar av olika slag och idag en mysig avslutning med alla föräldrar. Tjejerna bjöd på en fin tävling i Trail och sen blev det fika med prisutdelning!
Fyra nöjda, glada och trötta tjejer åkte hem... Hoppas på repris nästa år!

Har på morgnarna hunnit med att rida några hästar, så det har verkligen varit fullspäckat schema!
Beteshagen till stona (som så småningom ska bli förlängningen på deras vinterhage) är nästan klar!!!
Om vi jobbar på bra så kommer nog stona kunna gå ut i den redan imorgon eller till helgen.
Jag vet några som kommer bli sååå lyckliga :)

Känns som om det är mycket som faller på plats nu, många grejer som varit halvfärdiga som blir "helfärdiga", skönt när man kan släppa grejer och gå vidare med nya projekt! För projekt det finns det gott om när man har gård!

 
 
 
 

Härliga tider!


Ovan ser ni vårt senaste tillskott, Sibelius från Tenglagården som föddes den 6 juli.
Han är e: Álfur frá Selfossi och u: Tinna från Kråkebo. En riktigt stor och fin hingstunge!!! Denna tror vi på!!!
Nu väntas bara ett föl till, det är Fia som är dräktig med Kynnir... Det ser ut som om hon ska spricka snart!
Beräknat ca 5 augusti, men efter en titt på magen så tror man att hon gått långt över tiden... Hoppas hon inte väntar fööör länge.

I skrivande stund är vi nyss hemkomna från en minisemester. Jag, Linnéa och Lykke har varit i Läppe där Linnéas farmor och farfar har hus. Mamma och Lars-Erik var bästa hästvakterna :) Tack!!!
Vi har haft några sköna dagar och har gjort utflykter till bl.a Vinön och Julita. Skönt att bara få vara för några dagar, det behövde vi verkligen!!!
Några bilder nedan...
   

Förra veckan red jag och Kynnir SM. Vi gjorde ett helt ok program, men då vi på sistone haft lite problem med lydigheten i läggningarna så blev det lite försiktigt, vilket också syntes på poängen... Bara hem och träna vidare!!! Nöjd ändå att vi ändå tog oss till SM och gjorde en ok prestation med tanke på hur uppladdningen har sett ut med träning på stallplan och sovande bebis bredvid. Men nu ska vi jobba vidare!
Kynnir går just nu på fribetäckning med några ston t.o.m nästa söndag (se bild nedan), han är så nöjd och glad!
Om en vecka börjar allvaret igen. Då ska vi träna vidare, för den 1 augusti är det GKSM kval på Forsen som vi ska va med på! Och första helgen i september är det GKSM i Göteborg!!!


Här hemma börjar ridbanan ta form. I helgen mättes det och förbereddes det inför att staketet ska upp, så inom några veckor är ska det vara uppe, sen ska det lackas och fixas och ett lass till med paddex ska på! Sen så :)

Anmälningarna till vår unhästbedömning 23 augusti rullar in!!! Hittills är det 13 hästar anmälda :) Ska bli så himla roligt!!! Jag har anmält syskonen Valkyría och Sibelius. Halvbror Marvin som Erica äger ska också vara med :) Jag ska ev. anmäla två egna till... kanske Samson och kanske Fias föl...
Längtar!!!

På tisdag-torsdag ska jag ha barnridläger här hemma! Ska bli kul!!!
  
 
 
 
 
 

RSS 2.0