Helt grymt bra helg!!!

Har haft en sjukt bra helg!!!

Började med att jag och Kynnir SM-kvalade på ÖSM på Stenholmen, så nu har vi knappa två veckor att jobba på för att toppa till nästa torsdag!!! Sån skön känsla!!!
Efni kändes ridbar och inte alls så överladdad som han kan vara, men det blev lite missförstånd i passen tyvärr, så vi får satsa på att kvala Gaedinga-SM istället.
Världens goaste och bästa vän Anna var med och peppade och körde dessutom hem grållarna tryggt och säkert, så att jag kunde åka in till Linköping och hoppa på tåget till Stockholm.
Linnéa och Lykke kom dit redan vid lunch och Lykke, mamma och My tog en heldag på stan medan Linnéa och jag fixade iordning oss för att gå på bröllop i Södertälje. Linnéas barndomsvän Elin och hennes Ninos gifte sig, så fint var det. Vi hade en toppenkväll!!!

Sovmorgon idag och sen en heldag på Skansen med mina godingar Lykke och Linnéa! Och mamsen och Lars-Erik. Hur mysigt som helst och lillskruttan var helt slut när dagen var över, många nya intryck!
 
Nu är vi hemma och har haft lite myskväll. Linnéas kusin Alice är här också, hon ska hjälpa oss på gården hela veckan som kommer :) Kommer bli toppen!

En lyckans dag!

Idag är en lyckans dag :)
Solen skiner och jag sitter och blickar ut över våra fina marker, är så lycklig över allt och alla fina människor jag har i mitt liv! Mammaledig halva dagen idag och får lite kvalitétstid med älskade lilla godingen Lykke...

Igår ultraljudades tre ston, full pott - alla tre är dräktiga!!!
Två av stona är våra... Bästa bästa Dögg är dräktig med tokflotta Prestur frá Haeli som betäcker här hemma på gården i sommar. Tänk att om det går vägen så är det fjärde fölet vi får från henne :) Hon ska kollas igen för säkerhets skull om två veckor för att se att det utvecklas åt rätt håll.
 Dögg från Knubbo
 Prestur frá Haeli

Det andra stoet Embla är inlånad från Mats Jennerholm. Hon är e: Berserkur frá Stykkishólmi och är släkt med Efni på mammans sida. Hon är dräktig med finaste Kynnir :)
 Kynnir

Det tredje stoet är Muska som varit här på betäckning hos Prestur. Också dräktig!!!

Så nästa vår (april) får vi förhoppningsvis tre fina föl här på gården! Litla-Frid/Soldán, Dögg/Prestur och Embla/Kynnir. Även Aleiga ska betäckas med Prestur, men det blir nog inte förrän på nästa brunst, så det blir en senare bebis..

Har fått in några nya träningshästar (bl.a två saluhästar) och en har åkt. Kommer info om dom inom kort!

Kika gärna in på salusidan, där händer det grejer hela tiden nu :)

Nu ska jag och Lykke mysa :) Sen ut i solen!!!
 
 
 
 

3 juni

Då var det dags för en uppdatering igen, finally!

Blir väldigt mycket och säkert lite osammanhängande… men ni får stå ut!

Kan ju börja med att berätta att natten mellan lördag-söndag 31 maj föddes Dimmas son Snúdur från Ekudden här på gården. En välskapt liten hingst som kommer bli skimmel precis som pappa! Lycklig ägare till denna lille krabat är systeryster My J Nu är det ca en månad kvar till nästa föl kommer, då är det Tinnas tur!

Det är fullt med hästar på gården… Det är egna hästar, inackorderingar, träningshästar, betäckningsston och lånehästar…
Jobbar för fullt och rider ca 8-9 hästar om dagen. Har Efni, Kynnir och Enya igång av mina egna. Enya ska bara ridasen här skoningen ut, sen ska hon få en välförtjänt vila i några månader J Under den tiden ska jag börja med Ófelía, ska bli såååå kul att se vad hon har att bjuda på!!!

På bedömningarna i helgen blev Dagstjarna, som jag red in förra året bästa femåring på totalt 8.35! Så himla kul J Hon är barnbarn till Dögg, så det känns verkligen jätteroligt att ha ett sånt fint sto i sin avel J Ófelía är ju dotter till henne och även lilla Björk -14 som jag verkligen hoppas blir bra efter sin bukoperation! Sen är Dögg förhoppningsvis dräktig med jätteflotta Prestur frá Haeli!!!

Mer som hänt på vår egna hästfront är att jag fått äran att låna fina stoet Litla-Frid (Hlín) från Fors som är e: Mökkur frá Varmalaek. Hon är ett stort, vackert sto med en hög 2 kl bedömning. Jag gillar denna tjej skarpt J Hon är på betäckning med fina Soldán frá Hvítanesi och fölet nästa år blir mitt J Fick idag besked att ultraljudsundersökningen visade att hon är dräktig! Jippi!!!!!!!!!!!!!!!

  
Soldán                         Litla-Frid "Hlín"                 Kiljan - Hlíns son

Har även lånat Mats Jennerholms uppfödning Embla från Lönneberga! Hon har jättespännande stam. E: Berserkur frá Stykkisholmi EE: Keilir frá Midsitju EU: Brana frá Tungu U: Freyja från Lönneberga UE: Safir från Lönneberga UU: Garún från Tåkern. Lite extra kul är det då Emblas mormor Garún är Efnis mamma!!! Embla är betäckt med Kynnir frá Feti, ultraljudas nästa vecka. Håller alla tummar och tår….

Förra veckan och denna vecka har jag två praktikanter; Alicia och Johanna. Alltid kul med lite arbetssällis plus att man får mer gjort än vanligt ;)

På gården jobbas det på som vanligt… det händer lite grejer här och där…
Bästa grannen Ludde har kört betesputsen på alla våra gärden så det ser så fint ut så!!!
Han har även hjälpt oss att grusa upp stonas vindskydd samt ingångarna till några av hagarna. Blev riktigt bra!!!

För två veckor var jag och Lykke i Stockholm i två dagar. Lykke blev fotad för Babybjörns nya bärselar J Hon var så himla duktig, mammornas lilla pudding J Så nu har vi beställt en jättefin fåtölj till hennes rum som snart är klart och resten av pengarna får hon in på sitt sparkonto, lilla skruttan <3

I mitten av augusti kommer Carro Wintzell hit och provar ut Childericsadlar kostnadsfritt!
Datum är inte bestämt än, men man kan göra en intresseanmälan till tessishastar@gmail.com
Passa på!!!

Nu håller ögonlocken på att ramla ner…. Så avrundar här…..
RSS 2.0