Snart klart :)

Lykke och jag hade en riktigt mysig fredag em! Först blev det mat på saluhallen bara vi två och sen åkte vi till Djupadalsbadet och var där några timmar innan vi åkte hem och hade fredagsmys med darling.
Lykke var helt vild i badet, efter en liten svacka med långa uppehåll mellan badtillfällena är hon nu i sitt esse! Så himla kul :)

Vi har fått en hel del gjort på gården i helgen. Stallet är nästan klart med de nya gallerna och på ena sidan har vi fått upp täckeshängare och krokar igen så det ser lite beboligt ut! Andra sidan är dörrarna klara så nu är det bara tre frontgaller samt två fönster som ska upp!
I ridhallen är vägg nummer 3 helt klar så imorgon em ska underlaget på plats!!! Därefter har vi bara en vägg kvar att snickra :)
Känns så kul att vi snart är i mål med båda dessa stora projekt! Bilder kommer i veckan :)

Sen är det bara att börja med nya projekt... ingen rast, ingen ro...

Min helg

En bra helg på alla sätt och vis.
Hela fredagen var jag på teckenspråksutbildning. Det var första närträffen på nivå 2. Det var jättekul att komma igång igen och träffa alla som man lärde känna på steg 1. Det var även några nya ansikten, kul kul. Superladdad för en ny termin!
Fredagkvällen spenderades hemma med min älskade lilla familj, fredagsmys!

Igår, lördag åkte jag och Lykke till Djupadalsbadet, Tavann var också med och så mötte vi Lykkes jämnåriga syssling Joline och mamma Therése och pappa Gustav. Vi var där hela eftermiddagen så det blev bad för hela slanten och hann även med lite pannkaksmellis, mums! Lykke stormtrivdes och ville absolut inte åka hem... så det är väl bara att åka snart igen :)
På kvällen hade Linnéa och Lykke tacomys medan jag åkte in till stan för att träffa lite goa vänner!

Idag hade jag sovmorgon (till hela kl 8.00!!!), hade nog kunnat sova några timmar till om inte Lykke hade väckt mig... Men vem kan motstå en liten goding som hon :  Bara att gå upp!
Natalie hade morgonfodringen så när jag kom ut var allt klart, så nice.
Åkte en sväng till Byggmax för att hämta virke till ridhallen, för idag var det "snickardags" igen.
Tusen tack underbara Anna I, Matilda, Emma S för ovärderlig hjälp!

Mitt i matchen rullade en kär klasskamrat från Strömsholm in, Sofie i sällis med Anette.
De hade med sig SBOs (Sofies) sto Hrína som jag ska ha på prov en månad för att se om hon kan passa in i verksamheten.
Paus i byggandet för gofika med en riktig fikabuffé de luxe för hela gänget innan vi fortsatte snickrandet.
Man önskar ju alltid att man hann mer, men är ändå nöjd med vad vi åstadkom! Imorgon blir det att åka o hämta mer virke igen så vi kan jobba vidare. Hela långsideväggen är iaf helt klar nu och vi har kommit en bra bit med panelen på vägg nr 3. Ska försöka komma ihåg att lägga ut en bild imorgon.

Nähäpp, nu är det dags att snuffa. God natt!21 jan

Ännu en kall vecka med en hel del hackande av is... roligare saker har ju hänt!
Bortsett från detta och att jag håller på att frysa häcken av mig hela dagarna så rullar allt på med hästarna och övrigt arbete.

Bygget med ridhallen går framåt, inne på tredje väggen nu och på söndag ska vi göra ett ryck och jobba på och försöka bli klara med vägg 3. Snart är gallrena i stallet klara också och nästa helg ska vi byta några av fönstren så Ludde kan sätta upp galler där sen.

På hästfronten känns det lovande! Har flera riktigt trevliga saluhästar just nu: Freyfaxi, Hersir, Lotus och Litla Birta. Får även in ett flott fyrgångssto, Birta frá Bakkakóti -05 inom kort. Du kan läsa mer om hästarna på salusidan.
Välkomna att höra av er om du vill veta mer eller boka provridning!

Lilla Dana -12 rids nu själv och är mer och mer med på vad jag ber henne om, kul när det går framåt!
Har en ny inridningshäst; Leia från Åkerskogen -12 e: Keilir frá Midsitju. Alltid lika kul att börja med nya stjärnor :)
Veckans stjärna måste jag nog tilldela min egna Samson -12 e: Garri som går från klarhet till klarhet. Han rids själv och det känns som om han har så lätt för sig! Han bara greppar grejer direkt! Så härligt:) Älskade häst!
Efni och Enya är igång båda två efter 3 resp 4 veckors vila. Planen för Enya är ev visning i sommar. Efni och jag ska ut och tävla men vi har inte säsongen klar för oss utan tränar och tränar... vi har ingen brådska att komma ut på banan igen, men senare i vår så...:)
Framtid som också är under inridning gör framsteg och känns mer och mer ridbar. Vi har börjat med sidförande skänklar och hon fattar snabbt, känns som en mjuk häst med trevlig gång! Blir perfekt till matte Anna :)
Fagra tar tid på sig men det går sakta framåt, så varje dag är ett litet framsteg!
Glitra och jag har haft lite diskussioner men denna vecka har varit väldigt bra, tror vi är på rätt spår och börjar prata samma språk.

Det var det om detta :)
Återkommer snart!Byte av företagsnamn samt ny mailadress

Nu är man tillbaka till verkligheten och det är fullt med träningshästar på agendan.
Många fina, spännande hästar har jag börjat med. Min Ófelía -12 har gått på vila i två månader och istället har jag satt igång min Samson -12 e: Garri frá Reykjavík som är så sjukt flott! Så glad att han är min :)
De två nya försäljningshästarna Hersir och Freyfaxi verkar vara två artiga och vänliga killar. Fina karaktärer med fina rörelser! Båda är födda 2011, läs mer under till salu!
Dana -12 (e: Viktor fra Diisa) som är på inridning gör små framsteg hela tiden. Hon har en del temperament, men på ett bra sätt. En kul häst att jobba med! 
Fagra e: Berserkur går vi sakta men säkert fram med och hittills har det gått fint! Hoppas det håller i sig :) Ska bli spännande att se hur hon ser ut i vår när hon fält sin vinterskrud och gått ner i vikt...
Framtid -11 är en ny inridningshäst e: Tangó från Gnistan ee: Hraunar frá Efri-Raudalaekur. Jag började med henne förra veckan. Rider henne själv på ridbanan och hon verkar ta det mesta med ro! Hon var redan insutten så här kunde jag gå lite fortare fram.
Júni -12 (e: Ardur frá Lundum) är inne på sluttampen av sin andra träningsmånad. Pga av tappskor samt utgragning av vargtänder har hennes andra träningsmånad blivit väldigt utspridd... men det har funkat lika bra ändå. Efter denna periods slut ska hon vila en månad innan jag sätter igång henne igen..
Tränar även Glitra e: Berserkur. En temperamentsfull tjej som är jätterolig att rida:)

Har under en längre tid funderat på att byta företagsnamn från Tess Ishästar till Tenglagårdens Islandshästar.
Känns mer naturligt nu när vi har egen gård och allt, dessutom är ju Tenglagården vårt uppfödarnamn.
Idag gjorde jag slag i saken och har anmält namnet hos bolagsverket. Har en ny mailadress tenglagården@gmail.com men kommer ha kvar den gamla också under en övergångsperiod.
Inom kort ska det bytas namn på hemsidan också, men tills vidare gäller tessishastar.se som vanligt :)

Alla gamla och nya kunder. jag önskar er välkomna till Tenglagårdens Islandshästar!!!
 
 
 

Hej då 2015, hej 2016!

Ett nytt år har tagit sin början och vi lämnar 2015 bakom oss... ett händelserikt år på alla sätt och vis.
Vår älskade lilla dotter Lykke har blivit ett år äldre, hela 1 år och 8 månader nu, stora tjejen! Varje dag med henne är fantastisk, vad gjorde jag utan henne?!
På hästfronten har det hänt lite... Vi fick två fina föl i somras; Sibelius och Smilla som är två pigga och glada krabater med mycket bus! Ska bli kul att få följa deras väg till ridhäst.
Vi köpte ett avelssto, Fia från Alby (e: Fannar frá Audholtshjáleigu) som även är mamma till Smilla. I år ska Fia betäckas med Prestur frá Haeli.
Fyra av "våra" ston blev dräktiga och i april kommer de tre första fölen: Hlín/Soldán, Dögg/Prestur, Embla/Kynnir. I juli fölar Aleiga/Prestur och även Engjarós som inte är vår än (fölet i magen är inte heller vårt), men planen är att hon ska bli vår till sommaren :) Så även där ett tillskott till aveln!
Björk blev sjuk och opererades på Strömsholm. Mot alla odds (5 % chans att hon skulle överleva) så klarade hon sig! En riktig liten kämpe är hon vår Björk! Tyvärr så har hon fått ett ganska stort bråck så hon måste opereras igen :( Hon mår finemang och har gjort hela tiden, men det är ändå en operation som måste göras så det blir nu i början av året... Hjälp oss hålla alla tummar för att den operationen går bra! Vill verkligen göra allt för henne.
Jag har sen i augusti återupptagit träningen för Johanna Elgholm. Känns så himla bra! Har tränat regelbundet med både Enya och Efni hela hösten. Nu vilar de båda men i slutet av månaden är vi på g igen!
Har ridit in två av våra egna uppfödningar; Ófelia och Samson (födda 2012). Eller rättare sagt så är Ófelía inriden och Samson "inåkt", men ska sättas igång igen nästa vecka! Det är nåt av det roligaste jag vet, att följa sina egna uppfödningar på vägen till ridhästar... det är verkligen nåt speciellt!
På gården har det hänt massor. För att nämna några grejer så har ridbanan blivit klar. Den blev över förväntan, lite dyrare än förväntat också... Hade fantastisk hjälp av vår underbara granne Ludde som hjälpte oss med staketet, riktigt bra blev det!
Två nya, stora beteshagar byggde vi fram på sensommaren. Nu är det bara 4 kvar att bygga till nästa år, haha!
Lite mindre hagar har vi också hunnit med att bygga... Gården växer!
I skrivande stund håller på och bygger en rid/ligghall som beräknas vara klar i slutet av månaden. Än så länge ser det hoppfullt ut.
Dessutom håller vi (med Luddes hjälp) på och byter ut alla galler i hela stallet samt sänker boxväggarna så att de blir anpassade efter våra hästar. De kommer bli så bra :)
I huset har vi också fixat en del. Lykkes rum är nästan helt klart och vi har påbörjat (spacklat och slipat) vårt nya sovrum på övervåningen där vi kommer bo så länge Lykke är liten...
Jag har ridit in, tränat och sålt många fina hästar som satt sina spår :) Och lärt känns många nya människor! Har även haft första terminen med ridelever hemma på gården, hoppas på att få se er igen denna termin!
Haft första ridlägret på gården också, första men inte sista, var så säker!!!
Haft äran att träna bästa ungdomslaget Tenglagårdens Eddor inför Lag-SM och även varit deras lagledare och coachat dom på plats på Lag-SM. Bästa gänget! Laget slutade på en hedersvärd 5:e plats i ett stort startfält med många starka lag! Stolt :)
I samband med Lag-SM hade jag, Linnéa och Lykke en underbar semester med våra kära vänner Linda, Peter och deras lilla dotter Juli i Ravlunda, Österlen. Äääälskar Skåne!!!
 
Har säkert glömt hälften, men det var iaf lite av det vi sysslat med!
Utöver allt detta har vi umgåtts mycket med våra familjer och underbara vänner. Vad vore väl livet utan familj och vänner så säg?!
Och är så lyckligt lottad som har världens bästa Linnéa som jag får dela allt med. Älskar dig!

Här nedan följer lite bilder från året som gått!


Foto: Emma Sundman


Foto: Emma Sundman
 2016 - I'm ready!!!!
 

RSS 2.0