En helg som inte blev enligt planen, men bra ändå!

Jag har haft en bra helg, dock blev den inte alls som planerat...
Planen var att tillsammans med mina sångkompisar åka ner till Skåne för Earth Hour konsert.
Jag har dock varit sjuk (jag som aldrig blir sjuk...) i typ två veckor. Tänkte dock aldrig att jag inte skulle kunna vara med förrän för några dagar sedan då det började gå upp för mig att så kanske skulle bli fallet. Har försökt och försökt med allt jag kunnat men igår morse innan det var dags att åka fick jag se mig besegrad av denna ovälkomna flunsa :( Jag som ääääälskar att sjunga. Känslan är helt obeskrivlig, det ger en en riktig kick!
I april står sång på dop och även på 40-årsfest på schemat, så jag får forhoppningsvis min dos ändå :)

Istället blev det en myshelg hemma med mina älsklingar. Mormor Karin och storkusinen Alma kom också.
Det blev mycket mys, ridning på bästa Loke och tacokväll och Earth hour homestyle blev det också. Härligt! Ingen sång dock....
Vi hann även med lite pyssel och fix hemma på gården. Blev en hel del krattning av löv, hö och annat både på tomten och runt stallet. Riktigt fint blev det!
Bästa grannen Ludde var här och hjälpte oss köra bort sly till vår gigantiska rishög ute på fältet som ska bli en majbrasa på 1 maj. Nu är det rent och snyggt på gården och en börda har lättat från mina axlar. Så himla skönt!
Gillar dagar då man bara kan gå och mysa hemma och samtidigt få saker och ting gjorda. Den här årstiden är så full av hopp och en dag som denna bara njuter man av att vara hemma, älskar vår gård!!!

Imorgon ska jag och mina trogna springare Efni och Enya åka till Frida och Forsen för att rida för Johanna Elgholm.
Så pepp!!! Extra kul att testa Fridas nya ridhus :) Kommer med rapport imorgon.

En helt fantastisk grej som hänt är att jag blivit faster igen!!! Min älskade lillebror Charlie och hans Sara fick i måndags morse en liten dotter! Hon ska heta Shia Charlie (Shia som tilltalsnamn) :) En sån söt och fin liten krabat som jag bara längtar efter att få träffa. Lykke har tittat på bilder på lillkusinen och verkar nöjd och glad, hon är nog också sugen på att träffa nykomlingen!

Morgonrapport!

Passar på att skriva ett litet inlägg såhär på morgonkvisten innan Lykke ska till dagis och jag ska ut och rida.
Jag hade en bra träningsdag med hästarna igår. Två hästar skötte sig extra bra; Leffe och Hlýnur. Leffe kändes mjuk och ridbar och börjar hitta bättre bärighet i tölten så det känns som om vi är på väg åt rätt håll :)
Hlýnur var det extremt stor skillnad på från dagen innan. Började ju hans inridning i ridhallen men börjar nu kännas mer ridbar även på ridbanan. Kul när det händer grejer!
Har fått in en ny träningshäst; Audur som jag håller på att lära känna. Mer info om honom kommer.

I helgen är det tänkt att jag och tre sångkompisar till ska åka ner till Skåne för att sjunga på Earth Hour-konsert.
Det lilla problemet är att jag i princip inte har nån röst alls...:( Får kurera mig och hoppas på att den återvänder!!!

På tapeten framöver är först att jag ska åka med Efni och Enya till Frida och rida kurs för Johanna Elgholm på måndag fm. Längtar!!! Så pepp på kommande tävlingssäsong även om vi egentligen inte satsar stort förrän nästa år. Nu i vår ska vi prova vingarna på några GK-SM kval och se vart de leder och även några lokala tävlingar som t.ex Forsens junitävling.
På valborg ska vi även rida passtävling hos Frida genom ridhuset. Det blir en ny upplevelse!

I helgen som var blev skogsdungen i de blivande beteshagarna röjd, så nu finns det gott om plats att stängsla, men ändå tillräckligt mycket träd så det blir lite myspys och skugga för hästarna under varma dagar.
Om vädret tillåter är planen att vi sa börja stängsla en av de nya beteshagarna redan på måndag och tisdag nästa vecka. Skönt att komma igång med det! Så får vi se hur många hagar vi hinner i år, målet är åtminstone två stora beteshagar och några mindre träningshagar.

Nu är det bara knappt en månad tills de första fölen föds här på gården.... Så otroligt spännande! Först ut är Hlín (som fölar i Småland hos Eva), Dögg och Embla.

Älskade lilla Björk mår fortfarande bra. Såret läker fint, inga komplikationer hittills. Och hon verkar pigg och glad och magen funkar som den ska!!! Så skönt!!!

Nu e det dags för dagis!

Sibelius har flyttat hemifrån...

Glömde skriva igår att jag och Natalie tog en liten tripp till Greckåsar, Nora i söndags för att lämna Sibelius hos Erica där han ska bo tills vidare med sina brorsor Marvin -14 och Snúdur -15. Marvin (som ägs av Erica) har samma mamma som Sibelius (Tinna från Kråkebo) och Snúdur (som ägs av syster yster My) har samma pappa som Sibelius (Kynnir frá Feti).
Värsta släktträffen ju!
Sibelius blev väl mottagen av killarna, en del spring blev det så de sov nog gott alla tre sen!
Nu dröjer det ett tag innan man ser lillkillen igen. Då har han nog växt massor!
Ska bli så kul att se vad det blir av denna gosse. Spännande stam på honom. Min bästa Tinna från Kråkebo som är en riktig tölthäst och långbent och smäcker i kombo med Álfur frá Selfoss med sina extrema rörelser och en elasticitet utöver det vanliga. Kan det bli annat än bra?

Nedan; Grabbarna grus i full fart; Marvin, Sibelius och Snúdur
 

En liten kusin :)

Idag är ingen vanlig dag för idag föddes en ny solstråle; Lykkes nya, lilla kusin! Och jag har gått och blivit faster igen :) Så himla härligt! Grattis till lillebror Charlie och hans Sara! Längtar tills vi får träffa lillprinsessan!

Här på gården knallar det och går.
Förra veckan hade vi länsstyrelsen här för att kontrollera de grejer vi skulle åtgärda. Det gick hur bra som helst och äntligen får vi vårt godkännande :) Känns helt fantastiskt att kunna släppa den grejen!
Det har liksom hängt över en som en tung börda. Det har varit tre stora saker att åtgärda men tack vare mycket arbete på helger, en fantastisk granne som ställer upp i vått och i torrt och lite insatser från några av inackorderingarna så har vi äntligen fått ihop det :) Lycka!

Har haft equiterapeut Caroline Stenman och massör Ida Fransson i veckan till både Efni och Enya.
Känns skönt att få dom genomgångna och veta att allt står rätt in inför tävlingssäsongen.
Första tävlingen som är inplanerad är Gaedingakval på Forsen 17 april. Efni är anmäld. Får se om jag kanske anmäler Enya också beroende på hur hon känns när det närmar sig.

 

6 mars

Mycket har hänt sedan sist.

Älskade lilla Björk som svävade mellan liv och död för exakt ett år sedan, men som mirakulöst klarade sig och har mått prima sedan dess, åkte i onsdags kväll till Ultuna för operation av ett bråck efter fjolårets buköppning.
Den här operationen var planerad sedan ett tag och nu är det gjort och det har hittills gått bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på! Inga sammanväxningar i tarmen, de behövde heller inte sätta in det nät som de planerade att göra samt så behövde de inte gå in i buken utan kunde göra ett något mindre ingrepp än planerat.
Ingen är gladare än jag :) Lilla, lilla tjejen skötte sig exemplariskt vid lastning, hela resan och även på plats!
Natalie var bästa sälliset och kommer även följa med imorgon måndag när det är dags för hemgång.
Hon (Björk alltså ;))  har stått kvar sedan operationen i torsdags morse för bästa tänkbara eftervård och nu väntar ca 2 månaders boxvila för lilla fröken... sen kommer hon förhoppningsvis vara en pigg och kry unghäst som i sommar kan springa och busa med sina kompisar i hagen!

På träningsfronten har följande hänt...
Fina, fina Samson är klar med sin träningsperiod och har gått på 2 månaders vila. Ska släppa honom och Friman i en större hage så de får gå och bara vara häst ett tag. Han är så sjukt kul att rida min Samson så jag redan längtar till nästa träningsperiod :)
Dana från Lillängen som varit här på inridning har idag åkt hem på vila. Hon har utvecklats till en fin ridhäst som har talang för alla gångarter. Ska bli kul att se vad framtiden har att erbjuda för denna primadonna :)
Lille Hlýnur kan gå fram, stanna och vända under ryttare, han känns normalkänslig och rör sig trevligt och verkar ha lätt för gångarterna. Han väljer tölt men har även visat lite trav.
Stora, snygga, fina Freyfaxi har hittat sin matte Johanna och flyttade igår till Västerås. Önskar dom all lycka till på vägen! En fantastisk häst är han, Freyfaxi :)
Leia som jag håller på och rider in börjar hitta tölten mer och mer. Sista passet innan helgen kändes det som om poletten trillade ner!
Min Enya börjar så smått komma i form. Hon blir starkare och bär sig bättre och bättre. Vi ska försöka komma ut på nån liten tävling i vår och sen får vi se om hon är redo att visas till sommaren.
Efni och jag ska tävla på Forsens GK-kval 17 april. Det är det närmaste vi har planerat. Däremellan tränar vi på för fulla muggar. Efter den 17 april får vi se vad som händer... Har inte satt upp nåt större mål än för denna säsong utan tänkte satsa på nästa, men skulle vara kul att komma ut lite på tävlingsbanan iaf med min älskade, vita springare!
Birta letar efter en ny matte/husse. Denna fina tjej kan göra nån väldigt lycklig! Se mer info om henne på salusidan.
Jag har börjat med Leffe och Júni också som står hos oss. Har bara hunnit rida dom några gånger så återkommer med mer info snart!

I torsdags hade vi första ungdomsträffen i Hrimfaxi. Det var jag och Karin som höll i den tillsammans med resten av ungdomsgruppen. Ett tappert gäng ungdomar och föräldrar slöt upp och det kom upp mycket bra idéer på aktiviteter för 2016, så nu kör vi!!!! Spännande :)

På fredag är en stor dag.... mer info kommer!

Sleeping time... See you!


RSS 2.0