Planer på hingstflock

För att vårt företag ska bli ännu mer självförsörjande så vill vi försöka ordna så alla våra egna unhingstar kan gå kvar hemma på gården.
Så planen är att vi ska utnyttja hagen som vi har nere hos Ludde. Dock har vi lite investeringar att göra och lite fix och trix innan det är möjligt att släppa dit dom, men planen är att det ska vatra klart tills de små ska vänjas av vid årsskiftet. Denna hage är tänkt som vnterhage till småttingarna då det är dåli tillväxt på bete där, så nästa problem att lösa är mark där vo kan bygga en sommarhage till knoddarna...

Det vi behöver göra för att kunna börja använda hagen är att införskaffa en stor Thermobar 250 liter. Tycker det är viktigt att hästarna har fri tillgång på tempererat vatten.
Vi behöver bygga en lösdrift som är godkänd för 4-5 fullvuxna hästar. Håller på och kollar runt nu på olika lösningar och har hittat en kille som kan hjälpa oss med själva bygget!
Sen behöver vi även köpa in en foderhäck. Tanken är ju såklart att de ska gå på fri tillgång och då blir det mindre spill och renare runt matplatsen om man ställer balen i en foderhäck. Hittills har vi köpt tre stycken från Kellfri och dom är vi väldigt nöjda med så det blir förmodligen en sån :)

Hästarna som ska gå i den flocken är Prins, Golíat och Eros. Sen får vi se hur det blir med Sibelius om Erica vill ha honom kvar eller inte ;) Nån äldre pålle kanske vi försöker ha med småttingarna så att de lär sig lite vett och etikett!

Återkommer med uppdatering om hur arbetet fortskrider...

Nu ska jag ut och rida i snön!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0