Fantastisk tävlingshelg på Forsen!

Egentligen var tanken att vi skulle haft kurs för Haffi Gislason i helgen. Hade sett fram emot det jättemycket och alla var taggade på en givande kurshelg. Tyvärr så blev kursen inställd, så vi bestämde oss i sista sekund för att åka och tävla på Forsens Ridhustävling! Kursen fick dessutom ett nytt datum för, i maj, så nu blickar vi framåt mot nästa kurs!

Till Forsen åkte vi redan i fredags med fyra hästar; Efni, Samson, Valkyría och Aleiga.
Valkyría fick följa med för att få lite miljöträning. Jag red henne i ridhuset på fredagen samtidigt som det förbereddes inför tävlingen så det var mycket stim och stoj och hästar där inne. Hon tyckte först det var lite läskigt, men sansade sig ganska fort och skötte sig sen bra :) Så stolt öven min lilla prinsessa!
Vi hade en mysig pizzakväll med bästa Frida, Freja, Emma och Tilde <3

Lördagens tävlingar gick som en dans :)
Samson 5 år (e: Garri frá Reykjavík), som gjorde sin första start någonsin fick många guldstjärnor! Det var dessutom tredje gången han lämnade gården så måste säga att han skötte sig exemplatiskt både på banan och med allt runtomkring. Han kändes helt världsvan! Efter uttagningen i V5 ledde vi grenen inför finalen på 5.90 :) Vi strök oss från töltklassen och satsade på att rida finalen istället som vi vann!!! Älskade, duktiga pålle!!! Det här känns grymt lovande inför framtiden och jag vet att han har så mycket mer i sig :)
Efni kändes sisådär på fredagen på "genrepet", men han fick sig en genomkörare och kändes mycket bättre på lördagen när det var dags! Vi tog ledningen i F2 på poängen 6.10 och vann även finalen, fina, älskade häst! Jättenöjd med passläggningarna! Han känns så mycket säkrare både i läggningarna och har mer tryck i passen!
Nedtagningar i ridhus med 90-graders sväng tillhör inte våran favoritgrej... måste tränas mer på ;)
Vi startade även i "speedpass genom ridhuset" där vi kom på en 4:e plats!
Som pricken över i:et så tilldelades jag och mina grabbar domarens Feather Price för vuxna för fin och harmonisk ridning :) Så glad och stolt! Finaste priset man kan få <3
 


 
Linnéa och Aleiga gjorde sin första start på två år. Aleiga skadade sig våren 2015 och därefter har hon hunnit få föl (2016) och är nu igång igen och är under uppbyggnad. Hon fick följa med i träningssyfte och det gjorde hon med bravur! Två godkända löp och dessutom snabbare än vad vi vågat hoppas på i det här skedet. Nu kan det bara bli bättre :) Mina fina brudar Linnéa och Aleiga, man blir alldeles varm i hjärtat <3

 
Tuva med sin fina Enya från Tenglagården som hon köpte av oss förra sommaren gjorde en kanonfin uttagning i V5u och tog delad ledning inför finalen. Efter en fantastiskt fin ritt i finalen så tog de hem segern på fina poängen 6.00 :) Stolt och glad uppfödare/coach :)
Moa som gjorde sin första tävling någonsin på Tinna från Kråkebo gick ut på fina poängen 5.30 i T8. Tyvärr räckte det inte riktigt till final, men en mycket stark debut av detta ekipage :)
Sammanfattningsvis kan man säga att helgen blev hur bra som helst på alla sätt :)
Duktiga ryttare och hästar, fina människor att umgås med och ett bra arrangemang!
Hade bästa hästskötaren Lykke som hjälpte att fylla vatten, skritta av hästar och annat! Söta älskade lilla unge <3

Idag ska vi fixa på gården med att halma vindskydd, verka avelsston och sånt kul ;)
Sen blir det lite mys och ridning med barnen... Härliga, "lediga" söndag!!!
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0