En händelserik vecka!

Här har det hänt grejer i veckan!
En rolig men tuff vecka med väldigt lite sömn...

I måndags rullade jag söderut med fina Tinna (som idag ägs av Gunilla) till Åsa och Sissel utanför Söderköping där hon ska betäckas med kanonhingsten Vaki från Österåker!
Det blev väldigt vältajmat och hon blev betäckt redan första kvällen! Fölet blir vårt!
Så nu håller jag tummarna att ultraljudet om några veckor visar att hon är dräktig.
Tinna har hittills gett och fyra avkommor; två ston och två hingstar. Hon har visat sig vara ett helt makalöst bra avelssto då alla hennes avkommor är helt fantastiska! Så ska bli spännande att se vad vi får nästa år.
Kan ju bara bli bra med dessa två som föräldrar!
 
Tinna från Kråkebo                                             Vaki från Österåker
e: Feykir från Knutshyttan                                   e: Garri frá Reykjavík u: Von frá Vindheimum

  

När Tinna var avlämnad så åkte jag vidare ner mot Småland för att hämta stoet Freyja från Lönneberga (e: Safir från Lönneberga u: Garún från Tåkern) som jag ska låna av Mats Jennerholm och betäcka med Ardur. Hon är Efnis halsyster (samma mamma) och mamma till Embla som är mamma till Eros och nu väntar föl med Oliver.
Det blev en lång dag med några sovpauser på mackar som vi passerade. Men till sist kom vi fram och Freyja går nu med avelsstona i väntan på betäckning.

I onsdags blev det en ny roadtrip! Denna gång bar det av till Jamila Berg i Gävle för att lämna allra bästa Enya (som idag ägs av Tuva och Anna) för betäckning med stjärnan Toppur frá Audholtshjáleigu!
Det här fölet blir också vårt! Väntar med spänning på rapport om hur det går. Enya är dotter till Tinna så vi hoppas att hon liksom sin mor ska bli ett fantastiskt avelssto!
 
Enya från Tenglagården (t.vä)                               Toppur frá Audholtshjáleigu 
                                                                               e: Alfasteinn frá Selfossi u: Trú frá Audholtshjáleigu
 

Vi har fler ston som ska betäckas under vår/sommar med bl.a Ardur frá Lundum II. Mer om det senare...

Kan också berätta att vi har utökat vår Tenglagårdsflock med ytterligare ett tillskott!!!
Efter att ha gått tre veckor över tiden, födde Thalía äntligen ett jättefint stoföl igår fm 13 maj vid c:a kl. 11.40!
Pappa är Prestur frá Haeli. Lilla underverket är svartskäck som pappa, men oklart om hon benämns som skäck eller svart med vita strumpor...
Håller som bäst på och funderar på namn till tösen, skriver så fort hon är "döpt"!
Och kommer lägga ut fler bilder under veckan!

Bara några minuter gammal och lyckas ställa sig upp på första försöket!
En tapper tjej!


Hungrig tjej. Några timmar gammal 13 maj.


En dag gammal 14 maj.
 
 
 

 
 
  
 
 
 

Världens bästa ungdomar!!!

I helgen åkte jag med mitt lag-Sm lag bestående av: Tuva Eriksson - Enya, Filippa Hammarlund - Framtid, Josefin Björk, Emily Hearne - Aría, Agnes Welander - Tindur och Fanny Nordh - Athena och Elin Runnquist - Mária-Úna till Forsen, Riddarhyttan och Lag-SM kval. Vi kallar oss Hrimfaxi Goldies!
Hrimfaxi Youngsters var också med, bestående av: Moa Grenehed - Tinna, Selma Holtbäck - Sóldís, Tuva-Lie Nordh - Viktor, Rasmus Nilsson - Atlas, Bella Olsson - Sólrún och My Gunnarsson - Glitra. Moa Runnquist är lagledare för Youngsters.

Är så galet stolt över alla ungdomar!!! Flera i det "unga" laget har aldrig tävlat och många har nya hästar, men trots det så gjorde alla bra ifrån sig och hejade och peppade varandra under hela helgen! Riktigt bra laganda måste jag säga :)

Så många som bör nämnas, men då kommer jag sitta här hela natten...
Lite extra stolt blir man ju såklart över Tuva och finaste Enya från Tenglagården som hon köpte av oss förra året.
De är så galet fina ihop och sopade mattan och tog hem segern i båda sina grenar; Smáli och V4. Så grymma!!!
En höjdpunkt var också när Agnes och Tindur gick och vann sista grenen terräng CR1 på sin första tävling efter en längre tids rehabilitering. Det var dom såååå värda <3 Många glädjetårar blev det!
Topplaceringar togs i många grenar; bl.a kan nämnas Filippas seger FS1, Fannys 2:a plats i flagglopp med en sjukt snabb tid och Jossans seger i V3 och Moas i T5. Kan hålla på hur länge som helst!

Vad jag vill få fram är att jag är så otroligt stolt över er alla 13!!! Så roligt att få vara er lagledare Goldies!

Hrimfaxi Goldies gick och vann hela kvalet! Jippi!!! En seger av hela 10 lag, inte illa!!!
Nu blickar vi framåt och slipar på detaljerna i sommar! Skulle ju sitta fint att vinna hela Lag-SM!

Kram på er! /// En stolt lagledare :)


 Lyckad tävlingshelg!

Pga av mycket jobb och att lösenordet till bloggen varit som bortblåst hela veckan, så har jag inte uppdaterat tidigare... Som tur var så hittade jag det uppskrivet i en gammal kalender från 2016, puh!!!

Så... I helgen arrangerades Hrimfaxis vårtävling. En väl arrangerad tävling och positiv stämning och som pricken över i:et fantastiskt väder!

Jag hade med mig Efni och Samson. Med lille Samson 5 år ställde jag upp i T8 och V5. Vi gjorde två rätt bra uttagningar utan några större missar. Känslan var inte fantastisk, det finns mycket mycket mer att hämta i denne lille man! Men nöjd att vi satte programmet och att han skötte sig helt exemplariskt trots att han är en rookie i sammanhanget ;) Sen är han så talangfull och rörelserna är så naturliga för honom plus att han känns väldigt ridbar och stabil för sin ålder. Så han får sina poäng. Efter uttagningen låg vi på delad första plats på poängen 5.93 i T8 och i A-finalen kom vi sedan på en delad andra plats på poängen 6.00. I fyrgången låg vi delad etta även där på 6.13 och slutade efter finalen på en delad 2:a plats på 5.92. Han kändes absolut inte sämre i finalen, utan snarare lite bättre, men men. Nöjd var jag iaf med lilla stjärnan! Så kul att jag äntligen har fått min fyrgångstävlingshäst!Efni och jag startade i femgång F2. Var nöjd med många saker i uttagningen, bl.a satt alla läggningar som en smäck! Började med en ny teknik i läggningarna senast i torsdags innan tävligen och det funkar hur bra som helst! Snabb och bra pass och nedtagningarna funkade också bra! Tölten och galoppen kändes bra. Det var väl skritten och som vanligt traven som jag inte var helnöjd med. Men det är bara att träna vidare! Vi tog iaf ledningen efter uttagningen och i finalen funkade allt ungefär som i uttagningen. Vi tog hem segern på poängen 6.00! Nöjd i det stora hela, framför allt med passen! Det är så kul nu när han känns så säker i passen för då kan man rida på mer! En helt annan känsla än tidigare! Så glad för min vita springare och lycklig att det fortfarande, efter så många år tillsammans, händer så mycket med honom!
Jeanette och Jenny Sävlund har tagit bilderna, det tackar vi för!
 


 

RSS 2.0