Fotografering, Prins från Knutshyttan, Hera dräktig.....m.m

Har lite innetid just för tillfället...
Sitter och jobbar i soffan med en sovande Liten Levi bredvid mig, myyyys <3

I torsdags förra veckan arrangerades en clinic med Haffi Gíslasson i Hrimfaxis regi.
Det var över 80 deltagare, de flesta från Hrimfaxi. Kul kul :)
Jag var med och red Samson, Efni och Linnéas Aleiga.
Även bästa tjejerna Rebecca Alkesten, Anette Larsson och Linda Wikström var med och red sina hästar.
Det verkade vara en uppskattad tillställning, där temat var att tänka framåt! Ett viktigt ämne :)
Efteråt bjöds det på pizza och mingel. Kul kväll och kul att träffa alla klubbkompisar (och andra!)

Igår åkte jag och barnen på en liten roadtrip till Gardar Gislason för att hämta hem Hera och lilla Ísold.
De såg väldigt välmående ut. Hera är nu dräktig med stjärnan Kjarval från Knutshyttan och ultraljudad två gånger, på 21 dygn och nu senast på c:a 50 dygn, så nu håller jag tummarna att allt går vägen och att vi får ett fint föl nästa år :)
De är nu maskade, verkade och upputsade och utsläppta i avelsstoflocken med sina kompisar :) Alla hästar hemma! Känns skönt :)

Nästa år ska vi ju ha Prins från Knutshyttan här för handbetäckning.
Det är nu klart med betäckningsavgiften och kontrakt kommer snart finnas klart.
Språngavgiften komemr ligga på 7.000 kr inkl moms.
90-dygnsavgift 8.000 kr inkl moms.
Tillkommer gör bete/inackorderingsavgift, vetrinärkostnader, stoavgift.
Prins kommer att komma hit i samband med att första stoet anländer, gissningsvis i början av maj.
Det går bra att boka plats redan nu på tenglagarden@gmail.com
Varmt välkommen med ditt sto!

Jag har börjat med en ny inridningshäst, Marvin från Åkerskogen!
Marvin har ju betäckt här hela sommaren, så vi känner redan varandra lite ;)
Han verkar vara en väldigt cool kille som har lätt för att lära. Han blev skodd förra veckan och nu börjar man se mer och mer rörelser i honom. Han har otroligt lätt för sig med en naturligt fin aktion. Han både töltar, travar och galopperar under sig själv. Det ska bli spännande att få följa denna gosse på vägen till ridhäst!
Lägger ut info om honom under inridningens gång.

I söndags hade vi Zanna Hofvander här en halvdag och fotade.
Det blev ridbilder med mina och Linnéas ridhästar, bilder på barnen både med och utan häst, unghingstarna, avelsstona och fölen, familjebilder och allt möjligt kul!
Så grymt fina bilder blev det :) Jätteglad att vi tog beslutet att använda Zanna. Sånt djup och känsla i bilderna och som pricken över i:et hade vi turen att pricka en dag med bra ljus ute, så de vackra höstfärgerna är helt magiska!
Kommer lägga ut en hel del bilder här på hemsidan inom kort!!!Ditt och datt!

Idag har vi haft en riktigt skön söndag! Lördagen var bra den med! Ja, hela helgen var faktiskt riktigt bra :)

Mamma har varit här hela helgen :) Vi har hunnit med en massa småfix på gården, men även fått tid att mysa med familjen!
Bästa grannen Ludde var här och hjälpte oss att räta upp och stadga upp Valkyría och Aleigas vindskydd. Det blev såååå bra :) Nu står det där, stabilt och med räta vinklar! En snabburmockning med traktorn blev det också, så nu ska alla vindskydd halmas upp inför hösten/vintern så hästarna får lite gosigt att ligga på!
Igår putsade vi hagar och städade ur småhingstarnas sommarhage.
Sen hann vi även med att fixa i Levis rum med att sätta upp tavlor och gardiner m.m. Något som vi skjutit på länge, så det var riktigt skönt att få det gjort. Och bra blev det dessutom :)
Vi har haft inne Linnéas 1-åring Maía e: Prestur u: Aleiga. Hon har blivit verkad och lite annat smått och gott. Hon blir fin den där lilla loppan! Kul!!!
Verkstaden har fått sig en välbehövd städning.
Och en annan bra grej som hanns med var att koppla in varmvattnet i stallet!!! Såååå nice :)
Många bra småsaker att bocka av på våran "to do list" !!!

I tre veckor har vi haft bästa Jonna som går 3:e året på Kvinnersta här på praktik.
Hon har varit här i tre veckor och verkligen gjort ett kanonjobb! Ambitiös och duktig tjej som vi gärna ser mer av :) Hon har ridit Undís mycket och gillar henne vilket är jättekul! Kul att Undís är på väg att bli ridhäst igen ;) Moa har också ridit henne en hel del, så två bra tjejer på henne :) Kan ju bara bli bra!

Sen har vi fått hit en ny tjej, Moa Stenman som ska vara här på praktik under en tid framöver.
Vi önskar henne välkommen till Tenglagården och hoppas att hon ska trivas hos oss :)

I torsdags flyttade jag, Jonna och Moa hem de tre unghingstarna Sibelius, Prins och Golíat från sommarbetet.
De har verkligen haft en toppensommar och ser väldigt välmående ut! Nu är de vaccinerade, avmaskade och verkade och så ompysslade såklart! Sibelius och Golíat har flyttat till deras vinterhage och verkar rätt nöjda med livet! Prins ska få vara inne till mitten av nästa vecka. Han är inte så social och skulle behöva lite träning på området, så jag och Moa ska hålla på med honom några dagar innan han får flytta ner till kompisarna i vinterhagen. Han har varit riktigt duktig de här dagarna som gått :) Känns kul att få ha honom inne och lära känna honom bättre :)

Nu ska jag ta söndag och ladda för en ny vecka.... Sussa sött!Kanonhelg på Hrimfaxis hösttävling 23-24 september!

Sent omsider kommer här en rapport från tävlingshelgen på Örstabanan, Hrimfaxis hösttävling.

Helt galet, men det var hela tolv hästar med sina ryttare som åkte från Tenglagården! Värsta järngänget!
Så galet kul och så stolt över dom alla!
Alla dessa åkte från oss:

Lykke - Hrína
Tess - Efni
Tess - Samson
Tess - Kraftur
Linnéa - Aleiga
Tuva - Enya
Anna K - Idi
Hellan - Júni
Hellan - Idunn
Moa - Ófelía
Anna I - Framtid
Anna M E - Fagri

Alla ryttare var i nån final, så det fanns många att hela på på söndagen :)
Dock så red jag själv mest hela tiden så jag hann tyvärr inte se så mycket av de andra som jag hade velat.

Jag óch Kraftur inledde helgen med ett halvdant töltprogram. Lite annorlunda än att rida gaedinga, men kul ändå. Temposkillnaderna satt väl inte direkt som en smäck och lite emot i korta tempot... Fyrgångsuttagnningen gick bättre. Mycket mer harmoni mellan mig och pålle, lite strul i övergången mellan galopp - ökad tölt, men bortsett från det var jag nöjd med ritten. Det blev två a-finaler och på söndagen kändes han ännu bättre! Vi kammade hem segern i V2 på poängen 6.23 och tog en 2:a plats i T3 på 6.05!!! Kul att få låna Beccas stjärna och rida lite ökad tölt ibland ;) Det tackar vi för!!!
Min trogna vita springare Efni red jag i femgång F2. Vi red ett av de absolut bästa programmen någonsin!
Så himla nöjd med honom och känslan var bra, var dessutom nöjd med mig själv vilket inte hör till vanligheterna.
Traven var jag speciellt nöjd med, där fick vi vår första 7:a någonsin!!! Så glad för det :) Ett bevis på att man alltid kan bli bättre och utvecklas. Det är lätt att glömma ibland när man hängt ihop så länge som jag och Efni har gjort.... Vi har så mycket mer att ge! Kul när man känner att träning och slit verkligen lönar sig!
Vi tog ledningen i klassen efter lördagens uttagning, men fick sjukt dåligt betalt poängmässigt, vilket kändes väldigt tråkigt...
I finalen på söndagen blev det tyvärr fel varv för oss... Vi har inte alls samma rutin på passläggningarna i vänster varv. Men, men... bara att se det som träning. Man ska ju kunna rida båda varven :)
Överlag så kändes det bra. Tölten kändes kanonfin!!! Traven och passen var inte lika bra som i uttagningen så över lag så var vi lite sämre i finalen. Trots det gick vi ut på högre poäng....???!!! Jättekonstigt... Tror att söndagens poäng var rättvisa, men att vi skulle legat högre på lördagen. Det är min tolkning av det hela iaf ;)
Hur som helst så vann vi klassen och ridkänslan var trots missarna bra, så jag var nöjd med min trotjänare! 
Love him <3
Älskade darling kom på en delat 3:e plats med sin fina Aleiga. De fick flera 6:or i passen så det känns verkligen som om de är på rätt spår!
Kul kul :)

Min lilleman Samson fick även han följa med och tävla. Han har vilat hela sommaren och gått på bete tillsammans med våra unghingstar vilket gjort honom gott. Han har liksom lite mer massa nu och känns lite mer färdig i kroppen. Trots att han bara varit igång i en månad, så känns han starkare och bjuder mer än tidigare, så det känns riktigt lovande det här!
Vi tog ledningen i båda våra klasser T8 och V5 och vann även båda finalerna på poängen 6.13 i A-finalen i V5. Han kändes lite trött, men gjorde allt väldigt väl, men fick lite bättre poäng på lördagen (6.20).
Tölt T8 vann vi på poängen 6.00.
Vad ska man säga om denna pålle?? Han är helt enkelt den ultimata, optimala, perfekta tävlingshästen med lynne och gångarter som få :)
Ännu en stjärna att älska <3

Helgens rosettskörd nedan ;)

Lyckades med bedriften att bli Hrimfaxis klubbmästare 2017. Tack mina älskade hästar för att ni springer så fint :) Så stolt och glad över detta!!!


Vår lilla prinsessa Lykke gjorde sin tävlingsdebut också. Hon hade med sin bästa Hrína och ställde upp i ledklassen. Sötaste ekipaget :) Och Hrína - vilken klippa!!! Jag fick äran att vara deras ledare och de töltade på så fint! Så stolt över dom!!! Lykke tyckte dock det räckte att visa i vänster varv, sen var hon liksom nöjd, haha!
En fin, gul rosett blev det som nu hänger på hedersplatsen i Lykkes rum <3 


 
 
 

RSS 2.0