Tävling m.m.

I helgen startade jag och Efni vår första tävling för året, Femgång F2 på Vintermästerskapen.
Ingen finalplats men tyckt ändå att vi gjorde en godkänd uttagning. Alla moment funkade. Kände mig rätt så nöjd med passen förutom att det var svårt med nedtagningarna då det blev en väldigt skarp kurva in på kortsidan från relativt hög fart. En sträcka slog Efni upp i kors några steg i nedtagningen så där damp poängen tyvärr. Lite andra missar också, men i det stora hela kändes det helt ok. Det var kul och nyttigt att komma ut iallafal! Nu är det bara att jobba vidare och sikta högre :) Planerar att starta på Hrimfaxis vårtävling med både Efni och Samson och sen rida några Gaedingakval med Efni och sen GKSM som grädden på moset i slutet av säsongen!

Häromdagen åkte Helena hem efter sin inridningsperiod. På slutet blommade hon ut och visade riktigt fina kvalitéer i gångarterna! Tölten blir nog riktigt fin :) Nu väntar träning på hemmaplan med husse Thorvaldur. Det blir förmodligen visning för den här donnan på sikt, kanske nästa år! Riktigt kul att få följa henne.
Extra roligt nu när vi äger hennes mamma Hera :) :) :) Det blev klart häromdagen att hon kommer stanna här på Tenglagården! Tack för förtroendet Thorvaldur att få förvalta detta fantastiskt fina avelssto. Vi hoppas hon ska ge oss många fina avkommor. I skrivande stund är hon ju dräktig med Toppur frá Audholtshjáleigu, det fölet väntar vi på med spänning! Och nu är vi i full fart med att välja hingst till henne för denna säsong....
Hera ska (förhoppningsvis ikväll) få en egen sida på hemsidan där ni kan läsa mer om henne :)

En ny träningshäst har anlänt till gården; Fraevill från Knubbo som är en stor femgångsvalack på 8 år (född 2009 ).
Han är till salu och skulle passa en van ryttare som vill utveckla honom vidare. Passen är bästa gångarten, skulle vara kul om han kom till någon som ville utveckla denna talang hos honom! Mer info kommer inom kort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0