Helg!

Idag har vi ägnat en stund åt Kynnir och Frimans vindskydd. Lykke sussade sött under tiden, men när hon vaknade var hon inte så vidare värst sugen på vindskyddsbygge, så vi avbröt och ska fortsätta imorgon. Förhoppingsvis blir vi klara då, men sen är det en del fix kvar med att fylla upp med grus, halma, sätta upp nån form av anordning så Kynnir kan ha fri tillgång på hö, men inte lillen.... Förslag på hur detta skulle kunna ordnas mottages tacksamt:) Nedan kan ni se hur långt vi kom efter dagens insats.


På em var vi bjudna hem till Emma på julfika. Väldigt mysigt! Synd att inte fler kunde komma bara.
Jättefin lägenhet med kanonläge har Emma och hennes pojkvän hittat! Och mumsigt fika fick vi:) Lykke tyckte det var mysigt att få hänga med "sina" brudar Emma och Lisa!

Lykke har röjt runt i sin säng här på kvällen och inte alls varit sovsugen. Det är nåt hon har börjat med de senaste kvällarna; att hålla låda så länge som möjligt för att slippa sova... Glad e hon i alla fall! Hon har börjat ställa sig upp i spjälsängen och håller i sig med bara en hand. Ser ut som om hon tränar på att stå utan stöd, haha!!!
Hon e för go lilla skruttan. Bästa underhållningen:)
Här nedan är två bilder på Gogumman som fyllde hela 7 månader igår! Gud vad tiden går fort!


Imorgon ska Gandur åka hem efter två månaders inridning. Kommer mer info om honom! På em kommer Dottla, ett brunnblackt sto född 2009 som kommer bli till salu. Hon är inriden, men inte töltsatt så det ska vi sätta tänderna i! Kommer mer info inom kort om henne också.

Gotta go!
 

26 november

Sitter i vardagsrummet och lyssnar på Regina Spektors "Samson" (mycket bra låt som btw min Samson är döpt efter) och hänger med lillskruttan Lykke som har nån fort av gymnastiska övningar. Hon tar tag i mina ben och reser sig och sätter sig och reser sig och sätter sig... Emellanåt kommer det en skrattsalva:) Man blir så glad av att vara med henne, hon ger så mycket energi och glädje. Det behövs verkligen i det här höstrusket. Jag hade lite hopp om att det skulle bli lite bättre väder nu efter den soliga gårdagen, men nix pix:(

Jag och Lykke har spenderat fm i stallet med mockning, höpåsar och annat. Har kört rally med barnvagnen och höpåsar fram och tillbaka i stallgången. Mycket populärt!
Passade på att rida två hästar när Lykke sov och hann även med att dela manen på Kynnir och Enya. Hann inte klart dock så får fortsätta imorgon...

Vi har haft en lugn em med mycket mys och nu väntar vi på att Linnéa ska komma hem så vi kan mysa hela familjen:)


Vindskyddsbygge för hela slanten

Här på Tenglagården har vi haft jobbhelg i helgen. Kynnir och Friman ska få ett vindskydd i sin hage:)
I fredags kväll kom My och mamma, så det blev riktigt familjemys med Tacos. Jättemysigt!

Sen har det varit full rulle med snickrande under dygnets alla ljusa timmar. Vi är inte klara än men har kommit en bra bit på väg:) Målet är att vi ska vara klara till nästa helg! Pållarna kommer bli sååå glada (hoppas jag iaf)!
Här nedan ser ni vårt "verk"!
Tack alla underbara som hjälpt till!!! Ni är bäst:)



Mamma hade med sig en klänning som både jag och mamma hade när vi var små. Lykke fick manekänga lite:) Hon fick även prova mammas gamla kappa och mössa.
Här nedan ser ni sötisen!
 
Förra veckan släppte vi ut Annas lille Július i valackflocken. Det gick rätt lugnt till. Július hålle sig än så länge lite för sig själv men blir nog snart en i gänget i denna härliga flock med grabbar!
 
I torsdags hade Lykke bjudit in sina kompisar på babydate! 7 bebisar med sina mammor kom hit:) Det var bebisar bokstavligt talat överallt! Riktigt roligt! Det blev lunch, fika och lek! Det måste vi snart göra om.
 
Nähäpp, nu ska vi sova så vi orkar upp imorgon. Babysång står på schemat imorgon och kanske ett besök hos tandläkaren för mig..
 
 
 
 
 
 



Alla dagar är inte lika bra.

Synd att inte alla dagar kan vara lika bra som gårdagen...
 
Vaknade med huvudvärk som hållit i sig hela dagen...
Dagen började sen med lösa hästar och en trasig hage. Som tur var inga skadade hästar! Ibland ska man ha tur...!
 
Mormor Karin kom och lunchade med mig och Lykke, mys!!!
Sen passade hon lillskruttan medan jag red tre hästar, de skötte sig bra allihop.
 
Runt lunch kom första transporten med Paddex till vår ridbana. Tyvärr var nedfarten till banan för mjuk för att köra på med deras tunga maskiner så vi fick skjuta fram själva arbetet med att lägga ut materialet till det frysit på och blivit hårdare i marken... typiskt! Men men, det känns onödigt att chansa...
 
När Linnéa kom hem på em var det bara ut och laga hagen som gick sönder på fm. Det tod lite tid och var lite meckigt men gick ändå förvånansvärt bra. Vi har snits på det där med att bygga hagar efter den här flytten. Tess och Linnéas hagbygge AB, vad sägs??!! Haha!!!
Vi använde Linnéas bil till att lysa upp så vi såg nåt och självklart hade batteriet laddat ur när vi var klara...
Så det var bara att köra startkablar.
 
Ut och rida en häst till och sen fodra.
 
Usch, jag gillar inte såna här dagar när det känns som om knappt varit med Lykke alls, snyft.
 
Kom in i hyfsad tid iaf så det blev kvällsmys med La familia, kärkek!!!!
 
Imorgon hoppas jag på duktiga hästar och en massa mys med Lykke.
Är så stolt och lycklig över att vara mamma till denna älsklingsunge!

En riktigt soft dag:)

Idag var en sån där lugnt dag... såna som det inte är så gott om i mitt liv.
Jag och Lykke var ute i stallet hela förmiddgen. Lykke slog till med att soba lte mer än två timmar (det var ett tag sen det hände), så jag hann fixa klart stallet, vattna, rida två hästar och köra ut med några kärror grus till stonas vindskydd! Sjukt effektiv, känns skönt!

Vid 13-tiden kom Malin och Elis tillsammans med My (Malins guddotter) och hennes mamma Karin.
My "tränade" Loke, världens bästa Loke!
Jag och Lykke gick in och åt och bakade en sockerkaka så hade vi gofika hela gänget, kändes lite lyxigt såhär en måndag!

Nu har alla åkt och jag och Lykke gör mest ingenting, hur nice som helst! Vi ska väl snart klä på oss och ta oss ut i mörkret och möta upp Ludde som ska hjälpa till att köra ut några balar till hästarna.

Imorgon kommer de tre första lassen med material till ridbanan, äntligen säger jag bara!!! Längtar sååå tills den är klar! Iofs kommer man inte kunna rida på den direkt, men ändå!

Min helg...

Ligger med familjen i soffan och söndagsmyser...

Har hunnit med mycket i helgen.
I fredags fm red jag några hästar och hängde med bästa Lykke! När Linnéa kom hem åkte vi ut till Munsö för att hämta en släde som vi fått av en jobbarkompis till Linnéa. Efter lite meck och några felåkningar kom vi fram och kunde lasta på släden. Den e gammal och det e mycket jobb för att få ordning på den. Målet är att den ska va färdig för första turen till nästa vinter!!!
 
På kvällen åt vi middag hos mamma. Charlie, Sara och deras kompis Erik var också där. Riktigt mysigt! Och Lykke var på strålande humör hela kvällen! Nöjd med att stå i centrum..;)
 
Igår (lördag) var vi inne i stan. Första anhalten var Stockholms Babysim där jag jobbade förut. Vi badade hela familjen och Mia kom och tog undervattensbilder på Lykke. Trots att Lykke var snörvlig så var hon pigg och glad som en lärka och vi fick så sjukt bra bilder:) Jätteglad för det! Fina minnen att ha med sig!!!
Nedan: Två av bilderna på Lykke
 

En lunch med min guddotter Tea och hennes familj hann vi också med. Alltid lika kul att träffa dom:)

Lykkes lilla kompis Isabelle hade bjudit in till dop i Ingarö kyrka. Så dit bar det. Ett jättefint dop och kul att träffa Heléne, Johan och Isabelle och alla andra som vi inte har träffat på länge!

Tur man har bra vänner som ställer upp och tar hand om hästarna så man ibland kan åka iväg! Tack älskade ni!

Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma på gården. Pysslat i stallet, fikat med Hellan och co, ridit och lite annat smått och gott. Så nu e man laddad för en ny vecka med nya tag! Materialet till vår ridbana kommer i veckan, spännande!!!

Ja ni, det var min helg det!

So long!



13/11

Babysimmet tisdags var en hit tyckte Lykke! Hon har börjat göra egna dyk från "flaket" (en flytmatta) för att sen (med hjälp av mamma såklart) simma tillbaka och hålla i sig. Älskade unge! Det e så himla mysigt när vi e hela familjen och badar. Och kul att träffa kompisarna:)

Inget annat speciellt har väl hänt egentligen. Har ridit och fixat och trixat i stallet. Försöker helt enkelt få dagarna att gå ihop med hästarna och allt annat jobb på gården och att vara mamma till goaste lilltjejen Lykke och så försöker vi ha många mysiga kvällar hela familjen för att tanka energi. Jag älskar min familj!!!

Imorgon blir det ridning på fm och sen ska vi (jag, Linnéa och Lykke) åka till Stockholm för att träffa mamsen, Charlie och Sara. Systeryster kanske kommer också! På lördagen blir det undervattensfotografering och dop för Lykkes kompis Isabelle:)

Bästa Emma och Anna är häst  och gårdsvakter när vi e borta, tack bästa ni!
Nähäpp, ska gå och natta en liten bebis som vägrar att sova...
Natti natti på er!
 
 

Lite av varje

Älskade lilltjejen har precis somnat så då passar jag på att skriva lite här.

Vi har varit ute i stallet några timmar jag och Lykke. Vi har mockat, fixat höpåsar och jag ar hunnit med att rida två hästar; Gandur och Enya. Bästa Becca hängde med Lykke medan jag red, tur man har bra inackorderingar:)
Gandur har brutit diagonalen och kommit på hur man använder kroppen för att tölta. Så nu är det bara fortsätta:)
Han e ju bara tre år så han e rätt duktig gossen!
Enya börjar kännas mer "igång", det känns kul inför våren och en eventuell visning! Jag och Linnéa har bytt hästar en dag i veckan så då rider jag Aleiga och Linnéa rider Enya. Det tror jag är jättenyttigt för både hästar och ryttare.

Fick hjälp av världens bästa granne Ludde för en stund sen att köra ut hösilagebalar till stona och till stallet. Guld värt när man inte har möjlighet att fixa själv. Vår kära traktor "Inga" har inte fått börja arbeta än. Topplockspackningen har gått och eventuellt är det nåt mer (kommer inte ihåg vad det heter) som har "sjunkit" och om det är så blir det ingen billig historia. Håller alla tummar och tår för att det bara är topplocket. Så länge Inga inte är igång har Ludde lovat att hjälpa oss. Han är helt sanslöst snäll den mannen, tänk om det fanns fler som han! Då skulle världen vara bra fantastisk:)

Ikväll är det dags att babysimma igen, det e sååå himla kul! Man får ett annat perspektiv på det nu när man själv är förälder! Innan jag började med hästar på heltid, så jobbade jag som babysiminstruktör och simlärare i 8-9 år och älskade det!!! Lykke tycker vatten är bland det bästa som finns tror jag, alltid lika nöjd när vi kommer till simhallen.
Idag ska vi bada med kompisen Elis och sysslingen Joline. Och deras föräldrar såklart!
Gotta go...






Myshelg!

Jag har fortfarande inte lyckats lösa problemet med min hemsida.. ååå det grämer mig!!!

Trots detta har jag haft en toppenhelg med min älskade lilla familj!

Igår (lördag) blev det lite stallarbete och ridning på fm.
Sen åkte vi in till stan för att fotografera Lykke på Collage foto.
En timmes fotosession och vår glada, underbara lilla tjej bara älskade det! Hon skrattade i stort sett konstant i en timme, en riktig liten linslus:) Det ska bli jättekul att se bilderna. Det blev mest bilder på bara Lykke, men även några på oss alla tre tillsammans.
Efterår lunchade vi på stan med Hellan och Alex. Jättegod mat och riktigt mysigt var det. Härligt med lite vardagslyx utan att behöva stressa och passa tider!
Väl hemma blev de familjemys och Så mycket bättre!

Idag blev det precis som igår hästar på fm och lite ridning med vår lillgranne Tavann och hennes faster.
Sen har vi varit hos Karin och Bosse hela eftermiddagen och ätit och umgåtts. Lykke tyckte mycket om att leka med sin bonuskusin Alexander som är 11 månader:)
Nu - söndagsmys!!! Mycket mys blir det:)

Imorgon ska jag och Lykke gå på babysång tillsammans med några kompisar! Det ska bli skoj:)

Ggahhhaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!Gahhhhhh"""""""""`KDNOINÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!JKLH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag blir galen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! varför är jag så trög när det gäller teknik och datorer!????!?!?!?
Kan ju inte ens uppdatera min egen hemsida..... Nån som kan hjälpa mig??
Jag ska ta bort mina sålda hästar (Vivaldi och Vísa) som ligger under hästar. De ska dock ligga kvar under avel så man kan klicka på länken till deras sidor. Problemet är bara att när jag tar bort sidorna så finns det ju inget att länka till..... Suck! Hjälp!!! Kommer inte kunna sova om jag inte får ordning på detta...

Förutom detta har jag och Lykke haft en bra dag:)

I morse var veterinären här och chippade och ID-kontrollerade mina småttingar Marvin och Björk. Det gick så bra så och de var duktiga med att få på grimmor och bli klappade på, lite mysigt tyckte de nog.

Till lunch fick vi finbesök av Malin och lille Elis, Lykkes bästaste kompis!!! Lunch, fika och mys blev det. Precis vad vi behövde, lite vardagslyx helt enkelt!

Har hunnit med att rida två hästar också mitt i allt. Min lillskrutta Enya tränas inför visning i vår. Gandur 3 år håller på att lära sig att tölta och idag tror jag poletten trillade ner, han fattade grejen med hur han skulle använda kroppen och sina långa ben. Så det blir toppen med vila över helgen så han får smälta det lite.

Dagen avslutades med fredagsmys med finaste familjen, älskar't!!!!!!!!
Eller rättare sagt Lykke och jag har myst i soffan och Linnéa har målat öppna spisen...
Bra arbetsfördelning, haha!!! Baby - du e såååå duktig:)

Insåg här på kvällen när jag gick ut på fb att jag missat att det är KLADDKAKANS DAG idag:( Hur kunde jag??!! Jag som är något av en kladdkakeexpert...
Får ta igen det imorgon.

Nähäpp, nu e det väl dags att göra ett nytt försök att få ordning på det här med att redigera hemsida... wish me luck!

Natti natti på er!
 

Internet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det var på tiden... idag var de äntligen här från Telia och fixade vårt bredband som vi varit utan i flera veckor... Vi fick färdigt bergvärmen för ett tag sen (men de var lite osmidiga och grävde av bredbandskabeln, suck!) Nu har vi iaf jättevarmt och skönt i huset, så mysigt att komma in på kvällarna till sin lilla familj:) Och jag kan surfa!!!

Idag fick vi även en ny insats till braskaminen installerad, de blev hur bra som helst! Så nu kommer vi kunna ha många myskvällar framför brasan i vinter:)

Kommer knappt ihåg vad som har hänt sen jag skrev sist, men ska göra ett tappert försök och rota i minnet...

Annas lillpålle Július 3 år har kommit till gården. Han är nyligen kastrerad och ska gå och "bli valack" för att sedan ridas in i vinter. Han är undan Katla som Anna tidigare ägde och pappa är Geimfari från Lind.
Hoppas han blir en bra häst till bästa Anna!

Förra helgen (25-26 okt) hade vi kurs för Unn Kroghen här hemma på Tenglagården. Det var en lyckad helg rakt igenom.
Ett glatt gäng ryttare, en bra instruktör, duktiga hästar och härlig stämning. Vad mer kan man önska! Jag själv red mina grållar Efni och Kynnir och så lilltjejen Enya 4 år. Alla tre var duktiga. Enya är inte helt igång än utan bara riden några veckor sen sin vila, men gjorde ändå bra ifrån sig. Efni blev finare och finare och kändes riktigt pampig bitvis, min vita älsklingshäst! Kynnir utnämner jag till helgens stjärna!!! Han var bara helt makalöst fin! Har nog aldrig ridit honom så bra och haft den härliga känslan:) Den ska vi försöka ta med oss i vår fortsatta träning! En riktig kick fick jag! Nu jäklar är vi unstopable!!!
Några kära vänner som kvar lör-sön. Lördagkvällen bjöd på god mat i bästa tänkbara sällskap. Detta får vi göra om snart...
Nytt datum för Unn-kurs är bokat till 3-4 januari 2015. Kommer med mer info om det inom kort.

Här hemma på gården händer det som vanligt grejer...Vi har haft elektriker här och gjort lite småjobb; bl.a så har vi fått värme i sadelkammaren (obeskrivligt skönt)! Vi har fått upp belysning i ett av vindskydden, på gårdsplanen och ut över hagarna för att underlätta vid in- och utsläpp av hästarna såhär i höstmörkret. I stallet har vi gjort lite småfix som att sätta upp täckeshängare och lite annat smått och gott... Det blir så fint så:)
Och ju längre tiden går desto mer rätt känns det med gården. Det känns mer och mer som "vårt ställe", vi trivs såååå bra!!! Lycka:)

Vår älskade lilla Lykke har blivit sex månader gammal. Varje sekund med henne är underbar! Hon är det finaste jag vet och jag trodde inte det kunde bli så, men det blir bara bättre och bättre! Här nedan, två nytagna bilder på Lykke.
 

Har säkert glömt hälften av det jag skulle skriva... Men nu har vi ju internet, så nu kan jag blogga ofta!!! Bra ju:)
 
 

RSS 2.0