Ditt och datt!

Idag har vi haft en riktigt skön söndag! Lördagen var bra den med! Ja, hela helgen var faktiskt riktigt bra :)

Mamma har varit här hela helgen :) Vi har hunnit med en massa småfix på gården, men även fått tid att mysa med familjen!
Bästa grannen Ludde var här och hjälpte oss att räta upp och stadga upp Valkyría och Aleigas vindskydd. Det blev såååå bra :) Nu står det där, stabilt och med räta vinklar! En snabburmockning med traktorn blev det också, så nu ska alla vindskydd halmas upp inför hösten/vintern så hästarna får lite gosigt att ligga på!
Igår putsade vi hagar och städade ur småhingstarnas sommarhage.
Sen hann vi även med att fixa i Levis rum med att sätta upp tavlor och gardiner m.m. Något som vi skjutit på länge, så det var riktigt skönt att få det gjort. Och bra blev det dessutom :)
Vi har haft inne Linnéas 1-åring Maía e: Prestur u: Aleiga. Hon har blivit verkad och lite annat smått och gott. Hon blir fin den där lilla loppan! Kul!!!
Verkstaden har fått sig en välbehövd städning.
Och en annan bra grej som hanns med var att koppla in varmvattnet i stallet!!! Såååå nice :)
Många bra småsaker att bocka av på våran "to do list" !!!

I tre veckor har vi haft bästa Jonna som går 3:e året på Kvinnersta här på praktik.
Hon har varit här i tre veckor och verkligen gjort ett kanonjobb! Ambitiös och duktig tjej som vi gärna ser mer av :) Hon har ridit Undís mycket och gillar henne vilket är jättekul! Kul att Undís är på väg att bli ridhäst igen ;) Moa har också ridit henne en hel del, så två bra tjejer på henne :) Kan ju bara bli bra!

Sen har vi fått hit en ny tjej, Moa Stenman som ska vara här på praktik under en tid framöver.
Vi önskar henne välkommen till Tenglagården och hoppas att hon ska trivas hos oss :)

I torsdags flyttade jag, Jonna och Moa hem de tre unghingstarna Sibelius, Prins och Golíat från sommarbetet.
De har verkligen haft en toppensommar och ser väldigt välmående ut! Nu är de vaccinerade, avmaskade och verkade och så ompysslade såklart! Sibelius och Golíat har flyttat till deras vinterhage och verkar rätt nöjda med livet! Prins ska få vara inne till mitten av nästa vecka. Han är inte så social och skulle behöva lite träning på området, så jag och Moa ska hålla på med honom några dagar innan han får flytta ner till kompisarna i vinterhagen. Han har varit riktigt duktig de här dagarna som gått :) Känns kul att få ha honom inne och lära känna honom bättre :)

Nu ska jag ta söndag och ladda för en ny vecka.... Sussa sött!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0