29 januari

Insåg just att det är nästan två veckor sen jag skrev sist... Tiden går så fort!
Domarseminariet förrförra helgen var ett av de bättre jag varit på. Det var framför allt nyttigt och intressant att lyssna på Mette Manseth som hade clinic. Sen är det ju alltid lika kul att träffa alla goa människor. Extra kul var att Karin stannade över från fredag till lördag. Vi han med en ridtur på Efni och Vivaldi. Hon red min vita springare! För Vivaldis del var det sista ridturen innan hans vila. Så nu går han bara och har det bra och ska igång igen i mars. nu
Just det, Lykke har varit på sitt första domarseminarium (om man inte räknar förra året då hon låg i magen). Hon var sååå duktig hela helgen, väldens goaste tjej har jag! På lördagkvällen körde hon loss ordentligt och kom bl.a på att hon kunde stå utan stöd och var såååå nöjd! Hon fortsatte även sitt stå upp race när vi släckt för natten o lagt oss... Sen har hon fortsatt hemma och står numer hur stadigt som helst!

I söndags sålde jag vår egna uppfödning Marvin från Tenglagården -14 till Erica i Nora. Han blir granne med Vivaldi! Marvin blir kvar här nån månad, men flyttar hem till Erica vid avvänjning om nån månad. Det känns jättebra återigen att ha hittat så bra köpare! Och som med de andra Tenglagårdshästarna vi sålt, så kommer även Marvin hit på inridning nom 3 1/2 åring.
Nedan, Marvin knappt 1/2 dygn gammal (juni 2014)


Även Dóttla är såld till Lotta i Linköping. Hon åkte till sitt nya hem i tisdags. Allt gick jättebra med lastning och allt, så nu börjar en ny period i hennes liv! Önskar Lotta och Dóttla lycka till på vägen!
Nedan, Dóttla dec 2014.

Vi har fått en nygammal inackordering, Leia från Åkerskogen -12 e: Keilir frá Midsitju. Hon gick ju i vår stoflock en längre period på Götarsvik och är nu tillbaka igen! Hon blev accepterad av flocken direkt, hon kände ju redan några av dom:)

Igår var det babydate på Tenglagården! Lykkes kompisar Elis, Saga och Linnéa kom hit på knytislunch och fika, hur mysigt som helst! Lykke var hur trött som helst sen på kvällen. Det märks verkligen att hon gillar när hennes kompisar är här:)

Idag har vi haft en körig förmiddag jag och Lykke, men eftermiddagen bir desto lugnare! Som tur var kunde Emma och Lisa hjälpa mig med morgonfodringen då Linnéa inte är hemma, så jag slapp släpa ut lillskruttan i ottan. Men vid 9.00 var vi redo för att möta dagen som började med att hovslagaren kom och verkade hela stoflocken plus Friman. Det e alltid lite pyssel att ta in och ut alla o få de i rätt box och hjälpa till att hålla samtidigt som man har en liten i vagnen, det gäller verkligen att tänka på säkerheten! Måste ändå säga att det gick väldigt smärtfritt. Alla unghästar skötte sig helt exemplariskt! Blir lika imponerad varje gång, de är ju knappt hanterade alls men alla 1-3 åringar kunde stå uppbundna snällt på gången när de blev verkade! Det var bara fölisarna Marvin och Björk som vi fick ta i boxarna, men det gick bra det med. Skönt att ha hela gänget gjort samtidigt, så mycket lättare att komma ihåg.

Nähäpp, nu ska jag och Lykke ha lite kvalitetstid, bästa på hela dagen!
 
 

16/1

Imorgon är det dags för Domarseminarium på Strömsholm. Ser mycket fram emot Mette Manseths clinic!
Hoppas på en givande helg med inspiration och så ska det bli kul att träffa alla människor. Älskade Lykke ska också med, hennes första domarseminarium, haha! Myspys med lillskruttan ska det bli också!
 
Ikväll kommer Karin hit och stannar till imorgon. Vi gick i samma klass på Strömsholm och man träffas allt för sällan, så det ska bli kul att ha henne här! Tänkte lura med henne på en ridtur:) Sen blir det fredagsmys för hela slanten!
 
Vi har fått en "nygammal" häst till stoflocken. Det är Leia -12 som gick hos oss tidigare. Allt gick lugnt till när vi släppte ihop dom. Hon känner ju redan några av dom, så det var nog ett kärt återseende!
 
Vet inte om det har hänt så mycket mer spännande... Man kör på liksom och försöker ta till vara på tiden man är föräldraledig! Det är det bästa, att få hänga med Lykke!
Igår hade vi besök av Lykkes kompis Odd och mamma Karin. Mysigt med lite vardagshäng!
Kidsen kröp och gick ikapp med stöd av bord, stolar och annat som gick att hålla i.
 
Just det, jag har anmält mig till em kurs i teckenspråk till hösten på Fellingsbro Folkhögskola!
25 procent på distans... Kul kul!!!
 
Nu ska jag och Lykke leka och invänta Linnéa som är ute o rider med Hellan i snålblåsten...

Mitt år 2014 och början på det nya året!

2014... OMG vilket år! Ett stort år för oss! Ett helt fanastiskt år!
Så mycket har hänt.
Jag har tränat många fina hästar.
Träffat många härliga människor som förgylld mina dagar.
Umgåtts med våra fina familjer och vänner, tack för att ni finns!
Tävlandet med mina pållar har det blivit lite lugnare med av förklarliga skäl, men ett minne för livet är B-finalen på GMSM med Kynnir!
Vi har fått två fina föl. Marvin från Tenglagården e: Kynnir frá Feti u: Tinna från Kråkebo. 
Och Björk från Tenglagården e: Fagur från Snararp u: Dögg från Knubbo. Så glad för dom!
Marvin
Björk

Vi har även två ston som är konstaterat dräktiga och ska föla 2015...
Tinna är dräktig med Álfur frá Selfossi
och inlånade Fia från Alby är dräktig med Kynnir frá Feti
Jätteroligt ska det bli att se vad det blir för några små som kommer nästa år!

I somras köpte vi vår egna gård, Tenglagården. Vi trivs bättre än vi någonsin kunde tänka oss!
I och med detta så fick vi väldigt mycket jobb på köpet, under flera månader har vi jobbat stenhårt här ute med allt ifrån att måla stall, måla inne i huset, bygga hagar dag som natt, bygga vindskydd, röjt och åkt x antal vändor till tippen, flyttat hästar och ett helt bohag och så mycket mer. Men å vad det är härligt när man jobbar åt sig själv.
Vi har sålt en del hästar, varav te egenuppfödda; Vivaldi, Vísa och Sigurrós. Det känns jättekul att ha hittat så bra köpare till dom alla, då är det kul att sälja häst!
Vi har genomgått en graviditet. Jag skulle kunna vara gravid hela tiden, haha!! Helt fantastiskt!
Ännu mer fantastiskt är den vackra, underbara lilla tjej som föddes 28 april, vår dotter Lykke. Total lycka!!!
Hon är verkligen det bästa som hänt oss. Älskar henne to the moon and back!
Ja det var en liten sammanfattning av mitt 2014. Bästa året i mitt liv!
Ser med spänning fram emot vad 2015 har att bjuda på:)

Tänkte berätta lite om vad vi gjort nu de första dagarna på det nya året...
Den 3 januari hade vi en liten mysig tillställning här med korvgrillning och skojtävlingar.
Vi var en tapper skara på ett 20-tal personer som hade en härlig dag tillsammans. Mer av detta borde man göra.  
Nedan kommer resultaten från skojtävlingarna samt en bild på min älskade och hennes fina Aleiga.
Öltölt:
1. Tuva Eriksson - Idi från Vimne
2. Linnéa Levén - Aleiga från Tuvadalen
3. Heléne Karlsson - Rákatíta från Hallagården
4. Emma Sundman - Sóley från Tuvadalen
5. Lisa Anundi - Efni från Lönneberga

Galopprace:
1. Tuva Eriksson - Efni från Lönneberga
2. Emma Sundman - Sóley från Tuvadalen
3. Heléne Karlsson - Rákatíta från Hallagården

Passrace:
1. Lisa Anundi - Efni från Lönneberga
2. Linnéa Levén - Aleiga från Tuvadalen
3. Tuva Eriksson - Idi från Vimne


Häromdagen fick vi äntligen ut materialet på vår ridbana. Måste säga att det ser mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Tyvärr blev den inte helt klar utan vi måste komplettera med mer material på ena kortsidan. Men känns ändå skönt att vi kommit såhär pass långt. Börjar bli en riktig hästgård nu ju! Till våren ska vi upp med staket på banan också, ojoj vad bra det kommer bli! Nu e det bara att hoppas på att underlaget blir så bra som vi önskar!

Nu ska jag mysa med mina fina... Ha en härlig helg! Det ska jag ha!
God fortsättning önskar Tess, Linnéa och Lykke!
 
 
 RSS 2.0