Hagbygge! Träningsrapport!

Fyyyy vilken dag... Idag ville inget gå min väg :(
Planen för dagen var hagbygge på fm och familjemys på em.
Upp i ottan och fixade morgonfodringen. Sen kl 10 stack både jag och Linnéa ut för att göra det sista på den nya, stora hagen. 5 av ridstona skulle ju släppas där idag så det var lite brådis att bli klara...
Först flöt det på rätt bra, var ju bara en sträcka kvar. Alla parallellogram och så var i princip redan klara, så vi gjorde klart det sista på dom, stängslade in två brunnar och sen drog vi tråden. När det är gjort så är det bara att trycka stolpar och sen skruva isolatorer kvar. När stolparna var tryckta så var klockan redan 13.30. Linnéa åkte upp för att ta våra småtroll som var med bästa Anna medan mammorna byggde.
Jag skulle bara skruva isolatorer och sen skulle det vara klart! Till en början gick det väl bra, tänkte att det skulle ta en timme typ... Halvvägs så dog dock batteriet till skruvdragaren. Typiskt! Tog säkert 15-20 minuter innan jag lyckades lista ut hur man fick loss batteriet för att kunna byta, suck! Som tur var hade jag med mig ett fulladdat, så tillslut så gick det vägen!
Fortsatte ett tag och sen dog även mobilen...
När jag har 10 stolpar kvar att skruva på så tappar jag bitsen till skruvdragaren i mörkret nånstans i gräset... Har ju ingen mobil så kan inte lysa för att hitta den, famlar runt utan resultat och inser att jag får nog åka upp och leta reda på flera bits om jag ska kunna fortsätta.
Väl uppe hittar jag bits i massor. Det enda jag inte hittar är T20 bits som jag behöver. Jag tar med mig alla jag hittar och hoppas att nån kanske ska funka...
Hittar väl en som ser ok ut men det är inte helt rätt... Tragglar mig fram med några utgängade skruvar och en och annan böjd som resultat... är liiiite lätt frustrerad.
Tre stolpar från mål tappar jag även denna bits!!! Har ju som sagt varken lyse eller mobil så jag beger mig av till grannen Ludde för att fråga om jag kan få låna en pannlampa o en bits... Självklart ingen som öppnar :(
Bara bita ihop och gå över åkrarna hemåt för att hämta en ny bits och en pannlampa...
Tycker faktiskt rätt synd om mig själv och svär för mig själv på vägen hem... Jag som skulle ha familjemys!!!!!!
Ramlar in genom ytterdörren vid 17-tiden och möts av min underbara familj och så känns allt lättare igen :) Tänk vad lite kärlek kan göra! Världens mest underbara darling tog bilen ner och fixade klart det sista <3 Så jag fick lite barnmys iallafall!!! n
Tur vi hade hjälp av Anna Lamu med att fylla vatten åt pållarna i nya hagen så vi kunde trots allt släppa ut dom!
Så nu går Ófelía, Enya, Ninja, Júni och Ásrún där och dom är såååååå lyckliga :) :) :)
Man blir varm i hjärtat när man ser så lyckliga hästar, trots att man haft en riktig skitdag!
Nu är det bara lite småpyssel kvar som vi kan göra medan hästarna går där och vi ska även köra ner foderhäck med bal och slowfeedingnät imorgon.

Hade ju tänkt att jag skulle berätta lite om de två ungstona Helena (e: Ísar u: Hera) och Fremd (e: Prins u: Freyja), båda födda 2013 som är här på inridning. Denna vecka har blivit lite mjukstart för dom. Jag har jobbat med dom tre dagar.
Det jag har lagt fokus på är att lära in ett väl fungerande signalsystem från marken så att vi kan kommunicera på ett bra sätt. Dessa två tjejer är som två oskrivna blad som ska fyllas med en massa lärdomar :) Båda verkar vara lättlärda. Helena har i vissa situationer en tendens att bli lite låst och gå in i sig själv medan  Fremd är mer öppen och känns även mer avspänd. Det händer så mycket med dom såhär i början så vi får se hur de utvecklas närmaste tiden. Vill inte säga för mycket än. Det jag kan säga är att de båda två rör sig riktigt fint. Helena har visat både tölt och trav medan Fremd hittills rört sig mest i trav och galopp med stora rörelser.
Övningarna vi gjort hittills är;
1. Böja halsen stillastående (kyssa stigbygeln) som är en övning där hästen får lära sig att söka efter en eftergift. I början gör jag denna övning i repgrimma och rep och är själv placerad vid hästens sida. Den här övningen kan även fungrera som stretching av halsen och även när hästen kan den bra, som nödbroms (One Rein Stop).
Jag är noggrann med att göra övningen åt båda håll. Vill ju ha en liksidig häst i slutändan och det arbetet börjar redan nu :) Tredje dagen kunde båda hästarna övningen i princip felfritt i båda varven. Duktiga!
2. Nästa övning är flytta fram och bakdel. Det är lättare för hästen att flytta bakdelen så jag brukar börja där för att sedan gå över till att flytta framdelen. Jag gör även denna övning i repgrimma och rep/lina. Man kan tänka att signalen jag gör när jag ber hästen flytta sig från marken, ska motsvara skänkeln när jag sedan sitter på ryggen.
När hästen svarar bra för innerhjälpen och kan runda sig, kan jag gå vidare till nästa övning som är att från övning 2 gå ut på en liten volt som sen blir större.
3. Longering på volt. På det här tidiga stadiet är det här inte en övning där hästen i första hand ska få motion/kondition (men det får man såklart på köpet ;) utan som jag skrev tidigare vill jag lära in ett väl fungerande signalsystem. Jag jobbar med min röst och mitt kroppspråk och är noggrann att jag i neutralläget är placerat mittemot hästens mitt, ungefär där sadelgjorden sitter. Vid halt och varvbyten ber jag hästen komma in till mig på mitten. Detta lär sig hästarna otroligt fort! Denna bit av övningen tycker jag är extra viktig om jag har en häst med stark flyktinstinkt som inte vill vara hos en. Har jag en häst som är väldigt på eller närgången och som har bristande respekt för mig så ber jag den komma in till mig, men inte hela vägen fram (om jag inte bett om det såklart!).
Jag jobbar mycket med varvbyten och variation i tempo och gångarter för att hålla hästen alert och uppmärksam.
4. I alla ovanstående övningar har hästen utrustning i form av sadel (oftast med hängande stigbyglar) och träns på sig.
Utöver detta jobbar jag med att jag ska kunna ta på hästarna överallt utan att de är spända, klappar från huvud, hals, ben ända bak till svansen.
Beroende på vilken häst jag jobbar med och hur den svarar på de andra övningarna så hänger jag på dom och om de känns redo så sitter jag upp. Här, som i alla andra övningar är jag noggrann med att sitta upp och av från både vänster och höger sida. 
Med just Helena och Fremd så har jag suttit på båda i ridhallen och blivit ledd i skritt. Helena var lite avvaktande men skötte sig fint och fann sig ändå i situationen, lite obalanserat i början, men sen trampade hon på mer avspänt. Fremd kändes helt oberörd av situationen och tyckte att livet var rätt nice :)

Sammanfattningsvis kan man säga att båda hästarna haft en bra vecka. Vi ser nu fram emot en ny vecka med nya utmaningar! Återkommer med ny rapport och kanske en och annan bild ;)

På tal om bilder så går det sisådär för mig med det just nu...
Men ska försöka ta några på nya hagen, nya vindskyddet, Golíat och ungstona i veckan som kommer...

Nu ska jag ta kväll...:)

Golíat är hemma!

Igår, onsdag blev det en lååång dag. Upp i ottan vid kl 05.00 för att fodra och släppa ut hästarna.
Tur man har bästa Lisa som kom och tog mockning och vattning så jag slapp gå upp kl. 4....
06.20 rullade jag från gården (BARA 20 min senare än planerat!) med siktet inställt mot Tuvadalens Islandshästar och Eva och Carro utanför Västervik. Plockade upp Natalie, bäst av de bästa, som alltid ställer upp! Så mycket enklare och roligare att ha sällis. Plus att jag slipper stanna en gång i timmen för att sova, vilket alltid är fallet när jag åker själv...

Framme 20 min före utsatt tid!!! OMG!!! Det händer inte varje dag ;) Ibland överträffar man sig själv ;)
En gofika med goa Eva och sen ut och hämta huvudpersonen för resan; vår lille Golíat -16 som ska få flytta hem.
Han har blivit lite väl intresserad av stona, så det var dags för avvänjning.

Lastningen och resan gick över förväntan och även här hemma är han hur cool som helst!
Bra huvud på den killen ;) Golíat är e: Soldán frá Hvítanesi u: Litla-Frid från Fors Gård.
Det ska bli spännande att följa denne gosse genom livet!
Han ska få bekanta sig med Prins och Friman några dagar och även maskas, verkas och vaccineras innan de släpps ut i sin hage... Värsta grabbgänget! Eros kommer ju sen också, men han får nog vänta en månad...

Hade tänkt ta lite bilder igår men glömde helt av det, så får fixa det en annan dag...

So long!

En händelserik helg!

En händelserik helg till ända...

Vi har haft finbesök hela helgen av Linda, Peter och sin lilla Juli.
Lykke har varit nöjd att ha sin kompis här. De har busat en massa och ridit på bästa Loke!
Idag på em var vi inne i stan som vanligt folk och strosade och gick på café, jättemysigt!

Vi har även hunnit med en del arbete på gården med hjälp av Peter.
Vindskyddet är nu helt klart och Hrína och Leia har flyttat in. Bilder kommer!
De gillar det skarpt och den djupa halmbädden var väldigt uppskattad!

Några av staketen har fått sig en omgång av Peter med släggan för att slå ner lösa stolpar.

Jag och Peter körde ett kvällspass igår med att skruva isolatorer. Vi hann så pass långt att vi nu har öppnat åt ridstona in i sin nya gång så de kan gå där och knapra på lite gräs. De är såååå nöjda!
Hoppas på att kunna slutföra arbetet med hela den hagen nu i veckan som kommer så den kan börja användas innan det blir alldeles för kallt.
 
Igår var det 8 ekipage som gav sig iväg på en ridtur tillsammans. Peter, jag och barnen var hemma med barnen och bakade paj ;)
Så det blev riktigt gofika, gott och mysigt!!!

Två nya träningshästar har kommit. Det är Helena och Fremd från Knubbo, båda födda 2013 och ska ridas in under två månader. Helena är son till Ísar och dotter till Hera som vi har betäckt med Toppur frá Audholtshjáleigu.
Fremd är ett stort snyggt sto e: Prins från Knutshyttan.
Båda ägs av Thorvaldur Arnarsson. Det ska verkligen bli jättespännande att börja jobba med dessa två damer!
Rapport kommer...

 

Vindskyddsrapport...Vindskyddsbygget går framåt. Såhär såg det ut tidigare idag, men i talande stund så har alla tre väggarna kommit upp så nu är det bara taket som saknas.
Min tappra bonddarling Linnéa har varit ute med traktorn nu på kvällen och öst igen alla hål och lagt matta och grus, medan jag och barnen har myst inne i värmen...
Om det inte uppstår nåt problem imorgon så borde Hrína och Leia kunna flytta in i sin lya imorgon kväll :)
Uppdaterar med nya bilder imorgon!
 

Tenglagårdens Islandshästar samlar in pengar till musikhjäpen

 
 Lämna gärna ett bidrag - för att alla barn har rätt att gå i skolan!
 
 
 
 

Vindskyddsbygget i full gång!

Äntligen! Bygget av vindskyddet i Hrína och Leias hage är igång och om allt flyter på så kommer det vara klart till helgen, jippijaj!
Förmiddagen gick åt till att få ner plintar i hålen som Martin grävde, måtta in och sen skotat igen hålen. Oj oj oj, det var lerigt vill jag lova! Snubblade på en pinne och bokstavligt talat flög pladask på magen ner i leran och gled säker en meter... måste sett kul ut! Så jag har gått runt som en lerhög hela dagen... lagom mysigt.
Som tur är så har vi hjälp med bygget av Kent, känns otroligt skönt att slippa göra allt själva när vi har så mycket annat att stå i.
Så nu håller vi tummarna att allt flyter på så att brudarna kan flytta in i sitt nya "hus" till helgen!

Innan årsskiftet ska ju även småhingstarnas vindskydd vara klart, neverendingstory....

Satte igång min Valkýría -13 som har vilat i 2 1/2 månad efter sin grundinridning på en månad.
Nu är tanken att vi försiktigt ska komma igång den här veckan och sen så smått börja leta efter lite tölt.
Tanken är att ställa av henne igen under vintern, men vill hitta tölten först. Så 1- 1/2 månad räknar jag med att jobba med henne, sen blir det låååång vila för fröken :) Bästa hästen!!!

Gotta go... ska ha lite mys framför TV'n med Lykke och Levi <3 Lillfröken Lykke sover så sött...

Familjemys och jobb på en och samma gång...

Den här söndagen har mycket hunnits med.
Natalie hade morgonfodringen så det blev en välbehövd sovmorgon och morgonmys med mina älsklingar, det är nåt av det bästa jag vet!
Efter frukost hade jag en lugn förmiddag inne med barnen medan Linnéa red finaste Ófelía och vattnade.

När småguldklimparna sov middag så passade jag och Linnéa på att rycka i med lite arbete.
Linnéa fortsatte med att måla i det blivande förrådet/fikarummet. Om några dagar är målningen klar och då kommer snickaren och ska fixa det sista finliret innan det är dags för elektrikern att göra sitt. Sen kan vi flytta in alla prylar som ska förvaras där inne och tanken är att det ska bli plats för en liten hörna där inackorderingar och ridskoleföräldrar m.fl kan värma sig eller fixa sig en kopp kaffe ;) Blir bra när det är klart!
Jag själv drog ner till ya hagen och gjorde några nya grindar. Så nu har vi öppnat i avelsstonas nya gång. De var väldigt nöjda med att gå och pilla med grässtråna där, trots att de har två hela balar i hagen... De är väldigt matglada damerna!

På em kom bästa grannarna över. Lykke, Sanna och Ina tog ett ridpass på goa Loke som alltid ställer upp! De red i omgångar och Lykke har blivit så stor och duktig nu att hon rider själv (med ledare! Tidigare har hon mest velat sitta framför mig eller Linnéa. Hon var sååå nöjd lilla älsklingen! Så himla roligt att hon verkar tycka att det är så roligt med hästarna! Hoppas det håller i sig!
Tjejerna avslutade med att skritta några varv alla tre samtidigt vilket var väldigt kul tyckte dom ;) Loke var rätt nöjd han med!

Medan vi höll på med Loke så fick vi hjälp av pappa Martin att gräva hål i Hrína och Leias hage för plintar som vi ska sätta ner imorgon. I veckan ska det byggas ett nytt vindskydd!!! Längtar tills det är klart!
Han hjäpte oss även att gräva ner ett rör under vägen så vi kan dra över elen till hagarna där och även få ström till några thermobars på den sidan av vägen.
Vad gjorde vi vi utan våra underbara grannar?! Helt ovärderlig hjälp!

Kvällen avslutades med fika inne hos oss. Mysigt!
Lykke var väldigt nöjd med den här dagen :) Och resten av familjen med!Lykke, Ina och Sanna med världens mesta Loke!

Går inte en dag utan att jag tänker på våra fina småhästar som inte finns här hos oss längre.
Björk ska få sin plats bredvid Smilla nu i veckan, det kommer kännas skönt när det är klart tror jag...
Älskade ni. Varför är livet så orättvist?! Jag hoppas ni ahr det bra där ni är nu...
R.I.P Björk coh Smilla <3


 

Planer på ridskola för döva coh hörselskadade...

Igår var jag på min teckenspråksutbildning igen!
Jag läser en distansutbildning hos Fellingsbro Folkhögskola och vi träffas en gång varje månad.
Man är alltid lika lycklig när man går därifrån, det är verkligen så himla roligt och givande och kul med alla nya bekantskaper jag träffat :)
Jag har en liten dröm om att på sikt starta upp ridning för döva/hörselskadade på våra fantastiska hästar!
Men än så länge ligger det nog en bit fram i tiden. Känner att jag behöver kunna behärska språket bättre, men en vacker dag så!
Känner att jag skulle behöva praktisera det mer IRL så att säga, kanske ha en döv kompis eller nåt som jag kan teckna med... Det skulle verkligen vara hur bra som helst!

Nu ska jag och barnen ut och busa i snön och så ska jag och Lykke fylla höpåsar i det fina vädret!
Sen blir det bad med hela familjen på Djupadalsbadet...


Avelsstona

Äntligen har Glitra fått flytta ut i avelsstoflocken :)
Där ska hon gå och bli tjock om magen och förhoppningsvis ge oss ett fint föl i sommar :)
Vi har öppnat upp hagarna så deras tre hagar har blivit en gigantisk hage så fölisarna har gott om plats att busa på och växa och bli starka individer.
Vi fodrar nu även med rundbal i både övre och nedre hagen så alla får plats och möjlighet att äta i lugn och ro.
Så fridfullt och skönt att ha dom utanför vardagsrumsfönstret igen där man har bästa uppsikten över dom :)
Nyhalmad ligghall som pricken över i:et. Tror att damerna är riktigt nöjda med sin tillvaro :)

Nu - ut och rida i snövädret!

Planer på hingstflock

För att vårt företag ska bli ännu mer självförsörjande så vill vi försöka ordna så alla våra egna unhingstar kan gå kvar hemma på gården.
Så planen är att vi ska utnyttja hagen som vi har nere hos Ludde. Dock har vi lite investeringar att göra och lite fix och trix innan det är möjligt att släppa dit dom, men planen är att det ska vatra klart tills de små ska vänjas av vid årsskiftet. Denna hage är tänkt som vnterhage till småttingarna då det är dåli tillväxt på bete där, så nästa problem att lösa är mark där vo kan bygga en sommarhage till knoddarna...

Det vi behöver göra för att kunna börja använda hagen är att införskaffa en stor Thermobar 250 liter. Tycker det är viktigt att hästarna har fri tillgång på tempererat vatten.
Vi behöver bygga en lösdrift som är godkänd för 4-5 fullvuxna hästar. Håller på och kollar runt nu på olika lösningar och har hittat en kille som kan hjälpa oss med själva bygget!
Sen behöver vi även köpa in en foderhäck. Tanken är ju såklart att de ska gå på fri tillgång och då blir det mindre spill och renare runt matplatsen om man ställer balen i en foderhäck. Hittills har vi köpt tre stycken från Kellfri och dom är vi väldigt nöjda med så det blir förmodligen en sån :)

Hästarna som ska gå i den flocken är Prins, Golíat och Eros. Sen får vi se hur det blir med Sibelius om Erica vill ha honom kvar eller inte ;) Nån äldre pålle kanske vi försöker ha med småttingarna så att de lär sig lite vett och etikett!

Återkommer med uppdatering om hur arbetet fortskrider...

Nu ska jag ut och rida i snön!


Haffikurs!

Nu i helgen 4-6 november har vi haft kurs med Haffi Gislasson!
Herregud vilken underbar människa!!!
Vi har varit tolv glada, flitiga elever som blivit drillade både på hästryggen, men vi har även fått jobba mycket med det mentala, vilket för mig personligen var hur bra som helst!
Nu har jag och mina hästar nya mål att jobba för, eller framför allt så är det jag själv som har en del hjärnspöken att jobba med...
Jag hade med Efni och Samson. Samson börjar ju bli en stor kille nu så han fick vara med på ett ridpass, hans sista innan sin tre månader långa vila som han verkligen gjort sig förtjänt av. Han skötte sig fint och fick fina lovord av Haffi. Kul kul!
Efni, min fantastiska Efni! Vilken häst han är! Jag bara älskar att rida honom! Bitvis när vi får till det så känns han helt obegränsad... nu ska vi bli stabila där! Och sen lära oss att kunna prestera när det är skarpt läge, som t.ex på tävling eller avelsbedömning. 
Tänk vad mycket det kan göra bara genom att ha rätt inställning :) :) :)
Nu jäklar kommer det hända grejer här; både med gården, företaget, hästarna och oss själva!
Vi går en spännande framtid till mötes :)

Nu ska jag gå och sussa! Fulltankad med positiv energi :)
Tack Haffi för en helt fantastisk helg, vi längtar redan till nästa gång!                                                                                                                                                                                 

Unghästbedömning, föl 2017 samt hingststation 2017!!!

Tänkte berätta att vi arrangerade unghästbedömning i början av oktober, vilken blev mycket uppskattad.
Vi ställde själva upp med ett flertal hästar och många placerade sig bra!
Våra två avkommor födda i år e: Prestur frá Haeli (Prins u: Dögg från Knubbo, Maía u: Aleiga från Tuvadalen) fick båda mycket fina bedömningar, framför allt visade båda upp stor lätthet för gångarter och naturlig talang för tölt. Känns extra kul nu när vi betäckt två ston med honom i år också!
Vår svarta skönhet Valkýría -13 (e: Midas frá Kaldbak u: Tinna från Kråkebo ue: Feykir från Knutshyttan) gick och vann sin klass för treåriga ston och kvalade med sina fina poäng in till avelschampionatet!
I mitten av oktober bar det av till Stenholmen med Valkýría för att kämpa mot resterande 3-åriga ston. Totalt 4 hästar i hennes klass och det blev så fantastisk att våran stjärna kammade hem segern! Så vi åkte hem nöjda och stolta över att vara uppfödare till denna härliga häst! Dessutom vann vi utöver resebidrag, buckla, en jacka och fina rosetter, en anmälningsavgift till avelsbedömning. Så nu ska här satsas! Får se om det blir visning 2017 eller 2018... Kul kul!
Här nedan ser ni snygg-ValkýríaNästa år satsar vi på att arrangera en unghäst här hemma på Tenglagården igen!

Tänkte passa på att berätta lite om fölen som kommer födas på gården 2017.
Tro det eller ej, men vi har lyckats få in full pott!!! 7 dräktiga ston av 7 möjliga!

Om allt går som det ska så kommer följande föl födas nästa år.

* Thalía från Hvídagården (e: Erró från Mörtö) dräktig med Prestur frá Haeli fölar c:a 22-24 april.
* Engjarós från Rolsta (e: Dynur frá Hvammi) dräktig med Kynnir frá Feti fölar c:a 5-7 maj.
* Embla från Lönneberga (e: Berserkur frá Stykkishólmi) dräktig med Oliver frá Kvistum fölar c:a 24 maj.
* Hera från Knubbo (e: Askur från Håkansgården) dräktig med Toppur frá Audholtshjáleigu fölar c:a 26 maj.
* Glitra från Tyresta By (e: Berserkur frá Stykkishólmi) dräktig med Kynnir frá Feti fölar c:a 1 juni.
* Fia från Alby (e: Fannar frá Audholtshjáleigu) dräktig med Prestur frá Haeli fölar c:a 8 juni.
* Dögg från Knubbo (e: Svalur frá Glaesibae) dräktig med Oddur från Mörtö fölar c:a 15-18 juli.

Tre av stona äger vi själva. Övriga fyra har vi haft turen att låna in i vår avel och jag vill passa på att tacka Thorvaldur Arnarsson, Mats Jennerholm, Erica Thorstensson, Anna Lamu och Tuva Eriksson för förtroendet :)

Kan nämna att betäckningssäsongen 2017 så kommer om intresse finns, Marvin från Åkerskogen att ta emot ett begränsat antal ston för fribetäckning här på Tenglagården.
Marvin har en gedigen stamtavla och BLUP 121

e: Oliver frá Kvistum (tot 8.67)
ee: Aron frá Strandarhöfdi (tot 8.54)
eee: Odur frá Brún (tot 8.34)
eu: Orka frá Hvammi (tot 8.15)
eue: Ótur frá Saudarkróki (tot 8.37)
u: Hrauna frá Ármóti (tot 7.85)
ue: Saer frá Bakkakóti (tot 8.62)
uu: Hekla frá Reykjavík (tot 8.02)
uee: Orri frá Thúfu (tot 8.34)
uue: Gustur frá Grund (tot 8.28)

Kontakta Tess 076-8115404, tenglagarden@gmail.com för mer info och bokning.
Välkomna med ditt sto :)
 
 

Lycka och sorg....

På Tenglagården har det hänt mycket sedan sist jag skrev, både roliga och sorgliga saker...

Det mest fantastiska har hänt!!! Vi har fått en son och Lykke har blivit storasyster till världens finaste lilla kille, Levi <3 Tänk att vi nu är 2-barnsföräldrar!!! Kan knappt tro att det är sant! Vi har de två mest fantastiska barn man kan tänka sig och jag njuter varje sekund av att få vara deras mamma. Älskade älskade lilla familj, så lycklig att jag har er i mitt liv!
Här är våra små juveler <3
 


I senaste inlägget skrev jag om vår fina lilla Smilla som tyvärr lämnade oss alldeles för tidigt :(
Tyvärr har ytterligare en av våra älskade hästar blivit en änglahäst :( Fina, älskade lilla Björk insjuknade i tisdags kväll. Under natten var veterinären ute under flera timmar. Dagen därpå, i onsdags åkte jag och Natalie tidigt på morgonen för att hämta hem henne. Känns alltid skönt att ha dom hemma <3 Veterinären var ute igen onsdag em och visade hur jag skulle ge medicinerna genom infart och vi kämpade på med henne hemma. Men trots att vi gjorde allt vi kunde och trots att hon sista timmarna visade tecken på att hon höll på att bli bättre, så gick hennes liv inte att rädda :( Sorgen är så stor och det känns så tomt utan den här starka, uthålliga, påhittiga oh glada lilla varelse i vårt liv. I veckan ska hon negravas bredvid bästisen Smilla här hemma under eken. Känns skönt att de kommer ha varandra iallafall <3
Ni kommer båda att vara för evigt älskade och för evigt saknade, Björk och Smilla...

Gården utveckas vilket är jättekul! På senaste tiden har vi gjort färdigt gästhagarna, så nu har vi fyra fina gästhagar i anslutning till ridbanan med rejäla staket när du kommer hit och kursar!
Vi har fått vatten framdraget till staller, men det är ännu inte inkopplat i själva stallet, men inom det närmaste så kommer vi att ha både varm och kallvatten i stallet, så skönt inför vintern. Värmekabel på rören också så att det inte fryser, vilket vi haft problem med tidigare.

Den sista stora beteshagen (som till våren kommer bli delat i två hagar) är halvfärdig.
Om vädret tillåter så ska vi försöka göra den klar inom de närmaste veckorna. Skön känsla när all mark är stängslad! Nästan så man måste fira ;)

Tre nya vindskydd ska byggas. Två nu innan årsskiftet och ett nästa år.
De som ska byggas i år är ett vindsjydd för två hästar i en av träningshagarna.
Det andra ska byggas på marken nere hos grannen. Tanken är att vi ska ha en liten hingstflock där under vinterhalvåret. Skönt att kunna ha alla sina hästar hemma! Småprinsarna ska få gå där tillsammans med nån äldre häst...

Igår fick vi upp den sista stolpen med belysning till ridbanan, så nu har vi så ljust och fint på banan även under den mörka tiden, känns otroligt bra!

Har hänt fler spännande saker på gården, men de får jag nog ta och berätta om imorgon, för nu kan jag snart inte hålla ögonen öppna längre....

RSS 2.0