Göteborg!!!

Haft en toppenhelg med mina godingar och Anna, Hellan och Lizette i Göteborg.
På lördagen var vi på Tölt on Ice och tittade på mååånga fina hästar!!! Väldigt bra arrangemang! Mer sånt här vill vi ha:) Man blir inspirerad att komma igång med tävlandet. Matilda och Tumi var med i Young Rider klassen, så vi hejade såklart på dom! De var grymma! Vann sin klass, wooop wooop!!!
Lykke var helnöjd med dagen och var med och hejade, viftade och skrattade och lärde sig klappa händer. Lillskuttan!
Hoppas det håller i sig, att hon tycker om att åka på hästtävlingar även i fortsättningen, det lär ju blir några stycken....
På söndagen gick vi på stan och träffade Linda och Peter, jättekul! Blev lite shopping. Mest grejer till Lykke såklart:)

I veckan blir det att träna hästar och försöka få så mycket tid som möjligt att umgås med min fina lilla familj. Sen blir det påskhelg med nära och kära!

Nedan: Lykke på Tölt on Ice!
 

25 mars

Tog lite längre tid än planerat att återkomma med hur det går för Björk...
Efter att ha fått börja med små korta promenader (senaste inlägget) kom ett bakslag. Då lillan var så pigg och inte behagade skritta vid minipromenaden utan mer studsade på stället, resulterade detta i att såret under magen gick upp på ett ställe och blev infekterat. Feber på det och så medicinering igen... Trodde nästan att det var kört, men förra fredagen hade vi ut Strömsholmsbussen veterinär och då hade hon gått från en temp på 40.3 grader på torsdagkvällen till 37.9 på fredag morgon. Jag trodde nästan inte mina ögon när jag tempade henne! Sen dess har hon varit hur pigg som helst och helt feberfri utan mediciner. Idag var veterinären ute igen och tog stygnen under magen. Vi ska fortfarande ta det lugnt på promenadfronten för säkerhets skull, men får gå lite i stallgången i alla fall. Vilken liten kämpe till häst jag har!!! Nu blickar vi framåt:)

Har haft en praktikant denna och förra veckan, Ebba. Har varit toppen:) Alla ridisar har kommit igång och Odinn är igångsatt! Kul kul! Odinn var sååå glad att få arbeta, som han har längtat!!!

Våran älskade lillsnuffa Lykke växer så det knakar, godingen! I helgen hade vi besök av min guddotter Tea, hennes bror Roy och mamma o pappa. Lykke tyckte det var toppen att få leka med sina nya kompisar (snart 4 och 6 år) i dagarna två! På söndagen sa det bara klick och hon började gå!!! Hon har varit på gång länge och tagit några steg, men nu släppte det verkligen, så himla kul:) Första tanden tittade även ut i lördags, så det var en händelserik helg för Lykke! Idag och imorgon är kusinen Alma och mormor Karin här hos oss, myyys!!!

De dräktiga stona på gården blir rundare om magarna för var dag. Det är tre ston som ska föla.
Först ut i slutet av maj är Dimmlimm som är dräktig med Kynnir. Fölet i magen är min systers.
Sen är det Tinnas tur i månadsskiftet juni/juli. Tinna är dräktig med Álfur frá Selfossi.
Sist men inte minst är det Fia som ska ha. Hon är också dräktig med Kynnir.
Spännande....

Kudden kallar... gotta go!!! Natti natti!!!

En lugn helg

Detta blev en riktig familjehelg!
Har stökat runt på gården och pysslat, tagit hand om lilla Björk, byggt hage, ridit lite, tagit emot träningshäst och skickat hem häst, firat bästa Anna och haft mys med min fina lilla familj.
 
Linnéa är i skrivande stund ute och fixar de sista på den nya träningshagen. Den blir såååå fin!!! Den ska invigas av Atlas och Gandur. Atlas, som jag tidigare haft på träning kom idag och ska tränas inför försäljning. Håll utkik efter mer info om honom! Mycket trevlig kille:)
 
Finaste lilla Marvin -14 (som blivit riktigt stor och ståtlig!) e: Kynnir u: Tinna flyttade idag hem till sin nya ägare Erica. Lastningen och resan gick bra och han är installerad i sitt nya hem:) Det ska bli en fröjd att få följa honom och Erica! Önskar dom all lycka!
Tinna var lite ledsen och det var lite livat i hagen några timmar men nu är det frid och fröjd igen, skönt!
 
Läget med lilla Björk är ganska stabilt just nu, men vi vet fortfarande inte hur framtiden ser ut... ska ringa Strömsholm imorgon. Vi medicinerar henne fortfarande. Och boxvila är det som gäller några veckor till.
Igår och idag har Björk och mamma Dögg fått gå ut och röra på sig en pyttestund. Väldigt uppskattat! Det var svårt att tro att lillan är sjuk... de var ystra som aldrig förr! Återkommer med uppdatering om Björk imorgon...
Hoppas att allt artar sig till det bästa!
 
Igår var vi hos Anna och firade hennes födelsedag. Jättemysig kväll!!! Precis vad vi behövde:)
 
Dags att lösa av Linnéa och gå ut o arbeta lite... så man kommer in och kan få lite familjemyyyyys!!!!
 
 
 

Det e mycket nu...

Det var längesen jag var så trött.... har helt enkelt inte orkat skriva...
För två veckor sen (imorgon) var en hemsk dag här på Tenglagården.
Vår lilla Björk fick, efter att distriktsveterinären varit här och undersökt henne, åka in till Strömsholm.
Det har varit två jobbiga veckor med mycket tårar och tankar. Förra måndagen (alltså två dagar efter att hon kom till Strömsholm) genomgick Björk en lyckad buköppning. Nu är hon hemma sedan en liten tid och vårdas. Vi är ute och fodrar, tempar, medicinerar henne m.m var tredje timme dygnet runt. Så sömn har det inte blivit så mycket av de senaste veckorna. Men det är värt varenda minut... Prognosen är fortfarande "avvaktande", men snart kanske man vågar vara lite hoppfull... Hoppas på att snart få börja gå små promenader med Björk och mamma Dögg, så de får göra nåt annat än att stå i boxen.
Är så oändligt tacksam att vi hittade henne i hagen så pass fort ändå, att man känner sina hästar och ser när nåt inte är som det ska... och att jag har bästa mamman som kommer hit och ställer upp och håller ställningarna så vi fick åka iväg och repa oss på Loka Brunn ett dygn med god mat, bubbel och sömn. Tack mor och Lars-Erik. Lykke var med och njöt i fulla drag över att få bada en massa och mysa med mammorna för fulla muggar. Älskade unge!
Sen har jag ju världens bästa darling som turas om med mig att gå upp och ta hand om lillpållan, love you! Vad gjorde jag utan dig??!!
Det här blev ju värsta tackbrevet ju, jaja!!!

Skulle egentligen ha tävlat på Vintermästerskapen imorgon, men vi blir hemma för att ta hand om lilla pållan.
Tråkigt att inte åka, men samtidigt känns det sjukt skönt att bara få vara hemma med familjen och pula på gården.
Häromdagen började vi bygga en ny hage till 2-3 träningshästar, den ska vi göra färdig imorgon, kommer bli sjukt bra!! Vi är nästan proffs på det här med hagbyggen nu för tiden:)

Jag och bästa syster My har bytt tävlingshästar i några veckor. Jag har Nökkvi och hon har Efni. Jättekul:)
Nästa vecka ska vi byta tillbaka. Blir lite som att få en nytändning med sin egen häst:)
Har fått in några träningshästar och min mammaledighet är slut för nu. Men ska vara ledig i april, så det ser jag fram emot! Lite blandade känslor att börja jobba. Jag tycker det är jätteobbigt att inte få vara med Lykke hela tiden. Men samtidigt är jag glad att jag har ett jobb som jag älskar, vilket gör det hela bra mycket enklare!
Kommer rapport om hästarna inom kort, men nu måste jag gå ut till Björk. Sen e det natti natti...


RSS 2.0