Allt möjligt!

La precis ut en bild på min fining Vivaldi från Tenglagården som är ett år i år. Han är e: Kynnir frá Feti och u: Melódía från Tuvadalen ue: Fönix von Klosterbach. Han är fn hos hingstflocken på Forsen hos Frida. Har inte träffat honom på ett tag nu så det var kul att se hur fint han har utvecklats:)
Ska bli spännande att se hur lillasyster Ófelía blir. Hon ser jättefin ut också. Har hunnit fylla 1 månad:)

Hade med min lille Samson från Tenglagården (född maj 2012) på fölmönstringen här som Hrimfaxi anordnade. Han fick en fin bedömning och blev näst bästa föl (av alla födda 2012). Det var roligt!

Det blir tre föl nästa sommar:) Alla är ultraljudade och dräktiga!!! Såååå himla kul!
Tinna från Kråkebo är dräktig med Midas frá Kaldbak. Dögg från Knubbo är dräktig med Kynnir frá Feti igen!
Och Björk frá Eyrarbakka är dräktig med Bangsi från Örvik!!! Så nu håller jag tummar och tår för att allt går vägen och att det kommer tre småttingar nästa sommar. Tinnas och Björks bebisar blir mina, Döggs bebis blir Linnéas!

Träningshästarna är duktiga! Har tre treåringar; Naepa, Idunn och Dottla som alla är hur olika som helst, intressant att jobba med! Hilmir och Frodi är inridna femåringar men ska bli lite mer "civilicerade" och utbildas vidare, de blir mer och mer ridbara och gångarterna säkrare. Efni känns fin, Tinna har vilat men sattes igång idag igen. Hon kommer ridas fram till årsskiftet. Glampi är såld till Berit i Linköping och flyttar om två veckor, Engilfrid har flyttat till sin nya ägare Maria i Glanshammar. Önskar dom all lycka tillsammans!!! Prúd och Litla Birta och Ófeigur letar fortfarande efter nya mattar/hussar. Ljúfa har blivit en tölthäst och är inne på sluttampen av sin träningsperiod, hon har utvecklats massor! Bilder kommer snart. Katla är också som ny! Hon har fortfarande sjuuukt mycket humör, och även om det är lång väg kvar så har det hänt hur mycket som helst! Nu ska matte Anna rida henne några dagar/vecka och jag kommer fortsätta rida henne två dagar/vecka.

Det var det för denna gång!!!Finaste Vivaldi från Tenglagården!!!

 

.

Börjar lära känna mina träningshästar...
Småttingarna Naepa, Idunn och Dottla börjar bli lydiga och känsligare från marken. De har även haft sadel och träns på sig. Naepa och Idunn ska vara med på unghästmönstringen på lördag, så vi tränar inför den:) Dottla har precis som sin mor sjukt mycket humör, men hon rör sig bra och bara hon förstår vad hon ska göra så gör hon det!
Hilmir och Frodi har lite fler knappar och känns mer ridbara, båda verkar ha lätt för gångarterna.
Mina pållar vilar denna vecka, Tinna och Kynnir även nästa, tror dom e rätt nöjda med det:)

På betäckningsfronten så har följande hänt:
Gullinstjarna är konstaterad dräktig med Kynnir. Han sköter sitt jobb:) 
Dögg ska ultraljudas på fredag nästa vecka, håll tummarna för att hon är dräktig!!!
Sen går han med Nótt och Gjöf fortfarande, alla andra är dräktiga.

Döggs söta fölis ska nog heta Ófelía från Tenglagården. Så det blev tillökning med två fuxar med stjärn denna sommar, Samson och Ófelía!!! Är sååå nöjd med dom!

Nu väntar vi på betäckningsresultat för i år... Tinna är dräktig men ska ultraljudas vid 40 dygn igen, Dögg ska kollas nästa fredag och Björk imorgon. Så håll nu alla tummar och tår som ni kan nu!!!
 
 

Lag SM

Hemkommen efter några dagar i Göteborg med mina bästa Eddatjejer och deras föräldrar! Vi har haft en intensiv men väldigt rolig helg!!! Lagen slutade på 12:e och 4:e plats. Grattis tjejer! Ni var grymma!

Har fått in flera nya träningshästar. Bl.a Ófeigur som är en 6-årig svenskfödd valack som är till salu. Dottla är ett 3-årigt sto som ska påbörjas, likaså Naepa. Så nu är det fullt hus här på gården igen!!!  Kul kul!

Har några namnföralag på min lilla fölis: Vísa, Ófelía, Loa... Fler förslag välkomna. Eller säg vad ni tycker!!!

Nya hästar!

Nu börjar träningssäsongen för hösten och nya hästar rullar in:)
Några av de nya stjärnorna är Idunn som är ett treårigt sto. Hon är e: Eldvaki från Gnistan och ska grundtränas en månad, tilltalande uttryck har hon, ska bli kul att se vad det blir av henne! Sen har vi Frodi som kom igår som jag hann jobba med idag. Han har väldigt bestämda åsikter, men när han väl fattat vem som var boss så gick det bättre! Han är inriden och ska vidareutbildas. Imd är tillbaka, min gamla kompis!!! Eller hon e ju fem år bara men men... Hon blir fin den pållan! Blir kanske visning i vår... 
Hilmir har ju varit här några dagar nu och börjar arta sig mer och mer, Han blir nog en trevlig ridhäst!

De "gamla" hästarna går sååå himla bra just nu!!! Känns skitkul! Ljufa töltar på:) Glampi känns mjukare och mer ridbar för varje dag, Katla har ändrat attityd till det bättre, Engilfrid känns fin och är såld om hon går igenom besiktning nästa vecka, Prúd töltar bättre och letar fortfarande efter en ny ägare, precis som Glampi. 

Tinna känns fräsch och får åka med till Lag-SM!!! Hon kändes fin när jag red!

Nu håller ögonlocken på att falla ihop,,, återkommer snart!

KramMycket!

Nu är det mycket! Fast det e kul!!! Åtminstone det mesta av det....
Har haft tvådagars träning på Forsen med 8 glada tjejer från världens bästa Eddalag!!! Det har varit roliga och givande dagar. Inte långt kvar nu!!! Lite mer än en vecka bara....
Min vackra, älskade springare Tinna är halt... hade veterinären ute idag på dan. Vi ska ge det 2-3 dagar och se hur det artar sig... Vill det sig illa så kan inte Johanna tävla nästa helg:( Så himla tråkigt.... och tråkigt för hela laget och för fina Tinna.... Fäller en tår.
När jag tog ut henne nu på kvällen i gången så såg hon mycket bättre ut, så det bådar ju gott!!! Men vågar inte ropa hej än. Men vi kan väl hålla tummarna för att hon blir bra???!!!
Det mest positiva idag är ändå att Tinna är konstaterad dräktig med Midas frá Kaldbak!!! Jisses vad roligt:) Det behövdes verkligen en dag som denna! Bebisen beräknas komma i mitten av juni 2013...
En till rolig grej: Släppte ut Dögg och bebisen till Kynnir idag, hon skall betäckas om på fölbrunsten... Tänkte att det skulle dröja en eller två dagar, men hon blev betäckt redan idag. Kul kul!!! Hoppas hoppas hoppas på att det går lika bra den här gången!!! Skulle vara så kul med en till liten Döggbebis!!! Som pricken över i:et så är Dögg numer min alldeles egen!!! Så nu är hon en i familjen på riktigt!!! Så jäkla kul:) Välkommen Dögg!!!
Har fått rapporter från Sara att Björk blir betäckt av Bangsi! Härligt!! Så vill sig allt väl så kommer det tre föl nästa sommar med bara någon veckas mellanrum...snacka om vältajmat!
Imorgon kommer två nya träningshästar hit! Kul att vara igång för fullt igen! Det är Imd som jag tränat innan och sen en valack, Hilmir som kommer på inridning. Spännande spännande... Nu e det dags att sussa för mig, go natt!
 

Mycket!

Mycket

RSS 2.0