Vilken bra dag!!!

Jag får två fölisar i sommar, jippi!!! Eldraun fölar runt 20 maj, pappa till fölet är Garri frá Reykjavík!
Magen på Eldis är sjukt stor, man kunde nästan tro att hon skulle föla nu... men några veckor till får man hålla ut...
Sen en bonus!!! Dögg från Knubbo som var på betäckning hos Kynnir i somras är också dräktig!!! Hon ultraljudades två gånger och var inte dräktig, sen efter det fick hon gå med Kynnir resten av sommaren. Magen har sett misstänkt stor ut den sista tiden så blodprov togs för en vecka sen och idag fick jag svaret: DRÄKTIG!!!
Är sååå glad:) Förutom mina två föl kommer även min systers Litla Hind med sitt föl, så tre småttingar blir det här, de kommer bli ett härligt gäng!

Igår var jag och lämnade Ivaldi hos sin nya ägare Linda i Göteborg. Det var kul att se hur han ska bo, mysigt stall och kanonfina hagar. Där får han det bra!!! Idag har Knotte åkt hem till sin nya ägare Brita Pantzar. Det känns också hur bra som helst! Känns himla roligt att sälja häst när det blir såhär bra:) Lycka till med era nya prinsar!

Hästarna jobbar på. Tinna, Efni och Kynnir ska tävlas på Hrimfaxi i helgen, så vi trimmar på:)
Tinna har ändrat sig otroligt mycket i kroppen och börjar se riktigt musklad och fin ut, riktigt kul!
Unghästarna har mognat: Kvikkur, Dottla och Elfa rids alla tre ut själva och flyttar för skänklar och börjar förstå samband mellan hjälperna, de är så duktiga så!!! Jódís som också är här på inridning har inte kommit lik långt än, men har inte varit här så länge heller... Hon har varit lite skeptisk vid upp- och avsittning, men sista dagarna har hon varit nästan helt avspänd! Har även ett 3-årigt sto som är korsning mellan Varmblod/Quarter.
Har några saluhästar också; Glampi, Elfa och Alda, mer info finns under "till salu"!

Nu håller mina ögon på att fll ihop, sängen nästa. Natti natti


B-final!!!

Här kommer en liten rapport från dagens tävlande...

Igår när vi tränade på banan kändes det inte alls bra...hade inga större förhoppningar inför dagens femgångsuttagning...

Vaknade i morse och det var typ 1 dm snö utanför fönstret. Suck! Inte nån höjdare alls...
Turligt nog (jag brukar annars inte ha turen på min sida...) så sprack det upp och blev bättre under dagen,
så när jag red tittade till och med nästan solen fram!!!

Vi gjorde en jämn uttagning där allt flöt på bra! Inga missar och båda passläggningarna satt som en smäck! Som vanligt var vi inte så snabba, men men... vi får öva på att rida fortare! Kändes aningen styv i tölten, men annars var jag rätt nöjd. Men det är kul att vi har så himla mycket mer kvar att ge, vänta ni bara:)
Vi gick ut på 5.77 och lyckades knipa en plats i B-finalen!!! Jippi!!! Det e ju lite extrakul när det är sån konkurrens och sjukt många fina hästar:) Skojsigt!!!

Middag med systeryster My, Sara W, Frida, Freja, Ida och Smaran och nu uppladdning på vandrarhemmet inför morgondagen!!!

Återkommer imorgon igen!!!


Hästar och tävling

Hallojs alla glada!

Är i Romme och ska tävla Kynnir på Nationella i helgen. Ska bli kul! Sitter just nu på vandrarhemmet med My och Sara och laddar inför morgondagen. Regn, snö och blåst... suck! Känns som det är tradition med skitväder på tävlingar nu för tiden;(

Har fått rapport från Mello. Hon har gått igenom besiktningen och hon mår prima med sina nya kompisar uppe i Umeå.
Saknar henne... men det känns bra att hon fått ett bra hem:) Lycka till med världens raraste häst Sofie!

Knotte har också hittat en ny ägare, Brita. Eller rättare sagt dom hittade varandra! Han är besiktad och redo att åka till sitt nya hem nästa vecka. tror han kommer få det toppen:)

Det är kul att sälja hästar när det blir såhär bra, att sälja till bra hästmänniskor med massor av kärlek till hästarna, och när man känner att det klickar och häst och ryttare verkligen passar ihop!!!

Uppdaterar snart igen....

Mello, Spa och hingstfestival

Har haft tusen saker att göra idag... Tränat alla hästar och fixat i stallet. Tur jag hade bästa Filippa och Natalie som hjälpte mig:) Tack tjejer, ni är guld värda!

Melódía såldes till Sofie Grenholm i Umeå idag och har flyttat... Jag tror hon kommer få det toppen! Men det var många kramar innan avfärd... Fällde en liten tår också. Hon har en speciell plats i mitt hjärta den lilla fröken! Lycka till Sofie med nya pållan!

På kvällen blev det kakbuffé och SPA med Forsengänget! Gott och sjukt mysigt att bara få koppla av och umgås en stund! Nästan som lite rehab:)
Jag och Frida hann även knåpa ihop ett program vi ska rida imorgon på våra hingstar Kynnir och Kyndill, kommer bli grymt! Kom och heja om ni inte har nåt annat för er imorgon. Platsen är Stenholmen, Linköping.

Nu ska jag sussa och memorera programmet och ladda batterierna för morgondagen!

Ses imorgon hoppas jag:)

Hingsfestival m.m

Idag har jag varit och hämtat hem Efni och Aleiga från sin SPA/rehabvistelse på Equirehab i Kvicksund... Ska bli spännande att se resultaten, de har skött sig bra hela veckan och gjort framsteg.

Har fått lite nya träningshästar; Alda som är ett 9-årigt sto e: Jór frá Kjartansstödum som är på försäljning.
Jódís kom i slutet av förra veckan, ungsto som ska ridas in e: Ymir från Allemansängen. Och så Sigrún som är ett 5-årigt sto som ska va här några veckor...

De små bebisarna gör framsteg. Alla kan numer flytta för skänklarna och man börjar få en mjukare kontakt med munnen. Dottla blev nog dagens stjärna!!! De har alla tre varit på uteritter vid några tillfällen utan problem!

Kynnir och jag håller på och laddar inför hingstfestivalen i helgen, ska bli grymt kul!!! Jag och Frida ska visa upp våra hingstar Kynnir och Kyndill tillsammans. Kom och heja på oss vetja:) På Stenholmen, Lkpg på lördag 11.30!!!


Uppdatering från G-vik...

Har haft en härlig påskhelg. Hunnit med lite sånt som jag aldrig hinner annars; mocka hagar, åka till soptippen, grilla korv, plocka fram utemöbler och lite annat smått och gott!

Red lektion för Johan Häggberg häromdan med Tinna och Birta. Det var givande och kul så nu har vi fått lite läxor att träna på! Imorgon blir det lektion för Nina Wahlström, tror jag ska rida Kynnir och Tinna den här gången.

I torsdags körde jag och Linnéa våra tappra springare Efni och Aleiga på spa/rehab, Equirehab i Kvicksund.
Kan varmt rekommenderas. Förmånliga priser för kunder hos Tess Ishästar, kontakta mig om ni är intresserade!
Ska hämta hem dom på torsdag, som nya!!!

Har hunnit med påskmiddag med både Linnéas familj och min familj i Stockholm, eller delar av den iaf:)
Träffade några kära vänner också som jag inte träffat på många år, så himla kul!!!

Vill skicka två grattis: till Terhi och Jimmy som fått en dotter!!! Och till Karin och Johan som fått en son!!! Kramar till er!

Ikväll går mina tankar till Emily Hearne som förlorat sin fina fyrbenta vän Júlia, finaste Júlia... Hoppas hon mår bra på de evigt gröna ängarna. Kramar i massor!


Tävling!

I helgen åkte vi ett gäng från Götarsvik till Stenholmens regionala tävling, vi mötte även upp bästa systeryster som var där och tävlade sin fina Nökkvi. Jag hade med mig båda grållarna och Natalie hade med sig Grodan.

Det var riktigt dåligt väder hela helgen, men framför allt på lördagen, det var som småspik i ansiktet när man red och kallt och blåsigt, usch. Sen hade vi uteboxar också där vinden ven ordentligt. Både hästar och ryttare var kalla och stela... ingen bra kombination:(

Grållarna kändes lite stela o trötta i uttagningarna, men i finalerna idag kändes de båda bättre, framför allt Kynnir. Efni och jag slutade på en 2:a plats i F2. Och Kynnir och jag blev 3:a i F2. Kul att tävlingssäsongen är igång! Nu har vi lite att jobba med, kul att få en liten hint om hur man ligger till...
My och Nökkvi gjorde tvp jättefina visningar i T1 och V1 men strök sig ur finalerna. Grodan och Natalie kom 2:a i
T3 på sin andra tävling ever, de var så duktiga!

På lördagen hann My och jag med att traffa vår kusin också, det var så skoj att ses! Det får vi göra oftare!

Bästa mamma och Lars-Erik har varit häst- och kattvakt hela helgen, var så fint när jag kom hem:)

Nu måste jag sussa, ögonlocken bara ramlar ihop...
God natt!

RSS 2.0