Glöggmingel

Har ju glömt skriva att vi hade glöggmingel här hemma i fredags med våra inackorderingar.
Tyvärr kunde inte alla komma men ett härligt gäng blev det ändå :)
På julbordet fanns tomtegröt, lussebullar och en hel massa godsaker som hör julen till.
Snicksnack och mys för hela slanten hela kvällen.
Jag hade en toppenkväll och hoppas på en repris snart!!!
Tänk vilken tur vi har som har såna härliga inackorderingar :)

Ute faller snö...

Nu är vintern här. Det är så härligt när det är torrt och fint i hagarna, hästarna är nöjda och glada och det spritter i benen på fölisarna. Det gnistrar så vackert, som kristaller när solen ligger på. I love it!!!
Det finns dock en baksida :( Vi har haft det meckigt med vatten i hagarna hela helgen, men nu är det löst!
Thermobars på plats i fyra hagar och två till på gång. Övriga hagar har fått isolerade vattentunnor som hjälper en del i alla fall. Ny slangvinda införskaffat (sponsring från bästa mamsen, tack mamma!) , så nu kan man smidigt rulla in slangen när man är klar och ställa in den i värmen så den inte fryser. Vattenprojekt i hagar klart, check!
Nästa vecka kommer nya foderhäckar. Så det blir nästa projekt!

Idag var lillskruttan med mormor några timmar då jag och Linnéa åkte in till stan och handlade grejer till Lykkes rum och lite annat smått och gott till stallet och i vanlig ordning blev det även en vända till tippen med en massa skräp samt inlämning av kläder som vi sorterade ut igår. Hoppas de kommer till användning! Nu på kvällen har vi varit uppe på Lykkes rum och pimpat med ny säng, nytt täcke, kudde, lampa och andra prylar = nöjd liten tjej :) Nu börjar det likna ett riktigt rum :) Lite grejer kvar att fixa, sen ska vi börja med nästa rum på övervåningen. Vi har några att beta av...

Innan jag lämnade mamma vid tåget hann jag även köra en vända sly med transporten så det blev plats för en helt ny parkeringsplats till transporten. Skönt!
Så blir det mer plats för bilar nere på parkeringen...

I onsdags var jag, Matilda, Becca och Frida och red för Johanna Elgholm igen. Den här gången kändes Efni hundra gånger bättre än sist. Kul att vara på g igen! Älskar min vita springare. Det känns så skönt att vi har hela vintern på oss att bara träna och bli bättre och starkare. Inga tävlingar inplanerade. Känns det bra så kanske vi tävlar nån av deltävlingarna på Vintermästerskapen. Annars siktar vi på tävling till våren!
Enya var också med och hon gör små framsteg varje gång. Efter nästa lektion 3 december så ska lillan få vila några veckor. Det har hon förtjänat!

Nedan: Gårdens minsting Lykke hjälper mormor att köra ut isolerade vattentunnor till hagarna :)
 Ditt och datt

Hade en aha med Enya idag. Hon kändes så lätt i tölten och bjöd fint! Hoppas detta är början på en ny trend i vår träning :) Min svarta lilla stjärna blev dagens stjärna!!! Ser fram emot onsdagens lektion för Johanna Elgholm då både Enya och Efni ska få följa med!!!

Imorgon är sista gången på ridskolan för de som rider ojämna veckor... oj oj oj vad tiden har gått fort!
Nästa vecka är sista gången för övriga och sen blir det ett litet jullov för några av hästarna medan några av hästarna ska tränas/ridas till under uppehållet. Ridskolan startar igen v 5 nästa år.

Är i full färd med att planera Luciatävlingen den 12 december.
Mer info kommer inom kort!


Fix på gården, Lykke rider m.m

Haft en helg som innehållit både arbete och en massa myyyys!

I lördags förmiddag kom Malin, Billy och Elis hit. Det blev ett litet ridpass för småttingarna på bästa Loke och de stormtrivdes båda två på hästryggen :)


 Mina älsklingar
 
Världens bästa granne Ludde var här hela förmiddagen idag och hjälpte till att köra ut grus till ingångarna i fem hagar. Sååå skönt att ha det klart! Nu måste det sätta sig, men hoppas att det ska göra skillnad!
Vi har även kört ut ny halm och fixat iordning i alla ligghallar = mycket nöjda hästar!
Så nu kan man sova gott!

Nästa helg ska vi rensa och köra bort en massa sly och förhoppningsvis även börja med sargen till ridhallen.
Så ska vi röja på övervåningen och rensa bland kläder, blir nog en del att skänka bort till bättre behövande!

Idag såldes Perla till Sara. Perla kommer vara kvar i träning i två veckor innan hon flyttar. Önskar detta nya ekipage all lycka i framtiden!

Inte varje dag jag är ute på galej... Men igår var jag och några goa vänner ute och åt och satt och snackade hela kvällen, riktigt kul! Fick en massa positiv energi!
Min älskade familj ger mig också energi varje dag. Älskar dom så mycket!

Har några nya saluhästar, se salusidan!

11/11

Jag har börjat med min fina 3-åring Ófelía igen. Började med henne i början av hösten och lade en bra grund, därefter har hon fått vila i några månader. Det känns som om hon har växt i sig själv och blivit en riktig häst! Har jobbat henne från marken i två dagar och red idag. Hur cool som helst! Superlynne på den tjejen :) Det är en sån speciell känsla när man avlat fram en häst själv och får följa den från val av hingst till ridhäst, sååå himla kul!Tanken är att jag ska jobba på med henne till årsskiftet och sen ska hon få vila igen. Fortsättning följer...

Undís och Perla är reserverade och om allt går som det ska åker de snart till sina nya ägare :)
Har två nya saluhästar; Litla-Birta och Litla-Spíra. Info om dom kommer på salusidan...
Har även Glottis och Sóley till salu, se mer info på salusidan.

Imorgon har vi näst sista träffen med teckenspråksutbildningen. Det har varit en toppentermin med mycket ny kunskap :) Hoppas få fortsätta med steg 2 i vår :) Nu ska jag göra "läxor" över Skype med systeryster My (min teckenspråksmentor :))


Halloweentävling m.m

Ny vecka med nya utmaningar!

Samson har gått på vila och är sällis till Marvin hemma hos Erica.
Július har gjort klart sin träningsperiod och rids nu av matte Anna. Hittills går det strålande :)
Saer som bara var här på en kortvisit har åkt hem, men är fortfarande till salu. Han bor inte så långt härifrån så om man vill komma och provrida flera hästar så kan han komma hit.
Under denna vecka är planen att jag ska börja med inridningen av Ófelía och Spíra :) Kul kul!
Har haft många provridningar den senaste veckan och det har gått bra. De är ju ett litet gäng saluhästar som letar nya ägare. Trevliga allihopa :)

I lördags hade vi vår Halloweentävling. Det kom en del publik och det var duktiga ekipage som ställde upp i grenarna trail, hoppning och 2-gång. Vinnarna i de olika klasserna blev:
Trail: Linnéa - Aleiga
Hoppning: Ulrika - Alca Star
2-gång: Alma - Mimir

Nedan: Gänget som tävlade 2-gång :)


Dagen blev lyckad och alla verkade nöjda och glada!
Nästa "event" på gården är Luciatävling som vi har tänkt köra som någon form av Firmakeppni.
Datumet blir 12 eller 13 december. Återkommer med mer info så fort vi planerat.
 

RSS 2.0