Ja ni,,, livet e bra orättvist,,,

Fick hjärnsläpp och glömde vad jag skulle skriva,,,,
Men men,,,, har haft Tessan och Emma här i två dagar! De har hjälpt mig på dagarna och jag har hjälpt dom med sina hästar;) Bästa tjejerna!
Sitter och kollar på nyheterna, de pratar om narkolepsi, funderar ibland på om jag har en släng av det, somnar ju typ så fort jag inte rör mig, sittandes som stående,,,,
Har förresten somnat gående två gånger, inte illa pinkat!!!

Imorgon blir en dag med både roliga och tråkiga händelser; Ska visa några saluhästar, träna mina fina träningshästar, rida Tuvas fina Glitra, Emma kommer och ska rida Efni!

Tuvas bästa Baldur fara till de evigt gröna ängarna;(
Finaste hästen,,,, men han kommer få det bra där och kommer inte ha ont, men usch vad orättvist livet är,,,,,
Sänder en kram till Baldur och hans mattar Tuva och Anna

  

tröööööött

Uuuuuuhhhh vaknade precis framför tv'n och trodde det var morgon,,,,
Om man skulle gå o lägga sig kanske!

Idag har jag jobbat på med alla hästar
Har en ny inridningshäst, Gimmstein som är en 4-årig valack e Safir från Knutshyttan
Han verkar vara en lagom känslig kille som hittills svarat bra på träningen!
Idag kom även Freyr tillbaka, han har nu hunnit bli 5 år och ska fortsätta sin utbildning här;)
Har hunnit med att visa ett gäng saluhästar idag också!

Vi har fått en ny kompis i stallet också, Mia med sin Esset! Kul med lite tillökning;) Önskar dom välkomna till gänget!

Näää nu får jag fortsätta skriva imorgon, måste verkligens sova, god natt!


Hästar hästar

Haft en dag fullspäckad med hästar på bredden och tvären... men det e ju inte fy skam! Tänk ändå att man kan få arbeta med det man älskar;)

Kvällen har bestått av lektioner och dagen av att träna hästar. Två av hästarna kändes det lite extra bra med:
Kolfaxi som jag håller på och töltsätter kändes idag för första gången som att han verkligen förstod vad jag försökt tala om i två veckor. Nu tänker han inte bara tölt utan det kommer en sisådär 2-3 steg också! Nu är det slitigaste arbetet över. Härifrån kommer det nog gå lättare!
Sen har vi Ósk som jag har kämpat med att hon e lite låst i ryggen. Men träning ger färdighet, idag kändes det som om hon töltade genom ryggen och då blev takten genast bättre! Hoppas vi fortsätter såhär!

Efter en liten överläggning med mig själv bestämmer jag som enväldigt domare att Kolfaxi blir dagens stjärna;)

Näää, nu slinter fingrarna,,, äär alldeles för trött, dags att sussa. Godnatt!!!


...

I helgen har jag och Linnéa lyxat till det med Spa på Kosta Boda Art Hotel i Småland! Vi har legat i poolen, fått massage, ätit god mat och bara varit, hur skönt som helst! Sånt här borde man göra oftare. 
Nu e jag utvilad och laddad för en ny vecka med alla pållar!

Har jobba på flitigt med alla hästar idag. Alla var rätt duktiga, men Embla kändes lite extra bra så hon får nog bli dagens stjärna! När jag ridit klar sista hästen och klockan är typ 20 så kommer jag in i stallet och ser att alla hästar redan är inne. Min älskade vän Anna, tack för hjälpen!!! Helt underbart snällt;) 
Det är nåt fel med elen i vårt hus så vi har ingen värme i vissa rum, ingen fungerande spis m.m.
Så på dörren hänger en påse från Anna - ett överlevnadskit med två värmeljus, tändstickor, kakor samt varsin dricka!!! Sjukt gulligt ju!!!


Glädje och sorg

Helgen var super! Tacomys på fredag kväll. Ledig på lördag med lite finjusteringar på vindskyddet och en lektion för Tessan på sin fina Smaetla! Sen fick vi finbesök av syster My och söta lilla Teo. Tillsammans med Anna, Jossan och Emma blev det korvgrillning nere vid hamnen i strålande solsken;) Det var önskemål från födelsedagsbarnet Anna. Väldigt härlig dag som avslutades med födelsedagsfest!!!

Söndag morgon var det dags för kurs för Nina Wahlström. Jag red en lektion på Imd, riktigt roligt! Kul att få lite tips;)
Målet med Imd är visning i vår/sommar så vi håller just nu på med att jobba henne starkare, mjukare och ännu känsligare för hjälper. Hon känns lite klen, men jag tycker hon svarar bra på träningen och det händer saker varje dag!

Har fått tre nya träningshästar; Kolfaxi är en stor, svart, ståtlig kille som är här för vidareutbildning/töltsätting. Han är fem år e Hrafnfaxi frá Vestra Geldingaholti. Sen har vi Katla som är 5 år e Gladur från Stallgården ue Fákur frá Saudarkróki. Hon är till salu! Sött sto med trevliga rörelser och massor av tölt!!!! Så har vi även Leiftur som också är 5 år e Prins från Wreta. Han är också tillsalu! Söt, vaken kille med mjuka gångarter! Mer info om båda saluhästarna kommer inom kort,,,

Sorg på gården,,,, Eldraun har flyttat efter 2 år här med oss;( Hon ska på foder hos familjen Waernborg i Uppsala. De är jättegulliga och hon kommer få det toppen, men det känns tomt här. Lille Samson är lite deppig och saknar mamma, men han är en tuffing så han reder sig nog bra. Tur att jag har honom iaf;) En minikopia av sin mamma


 

 

RSS 2.0