En riktigt bra vecka!

En bra vecka är till ända.
Hästarna har jobbat på fint. Embla har avslutat sin träningsperiod för nu och är utsläppt i avelsstoflocken för att gå och bli rund och go om magen. Sen ska hon tränas vidare nästa höst när fölet hunnit bli några månader.
Efni och Enya känns bättre och bättre. Undís har fåt ta det lugnt en vecka för att smälta allt hon lärt sig. Men nästa vecka blir det ridning igen. Tänkte att hon får lite såna korta vilor mellan varven. Hon är ju till salu, så vill att man ska kunna provrida henne. Július har haft en bra vecka igen. Nu är det ara två veckor kvar på denna träningsperiod för honom, sen ska matte Anna börja rida honom själv, stort!!!
Júni rider jag på själv nu. Hon känns som en mjuk och elastiskt häst som kommer bli kul att rida, man får en bra ridkänsla på henne. Samson ska jag ta bara några gånger nu  veckan sen ska han få en månads vila.
De andra jobbar också på fint och alla har nu haft helgvila så jag hoppas de är taggade för en ny arbetsvecka.

Har fått två nya träningshästar; Lakkrís från Änghaga som är en 4 år gammal hingst e: Geysir fra Canada. Han ska vara här i ca två månader på träning. Sen är det Saer som är en femårig valack e: Godi frá Audholtshjáleigu som ska vara här en kortis på två veckor. Saer är till salu, mer info kommer om de båda .

Igår hade vi en sån där bra dag då vi hann med både nytta och nöje. På fm röjde vi i verkstan och tog ner gamla vattenledningar i stallet som jag stört mig på sen vi flyttade in. Skönt när sånt blir gjort. Efter lunch åkte jag och Lykke och hängde lite med bästa Malin, Billy, Elis, Helena och Saga. Blev gofika och hann även en snabbis på loppis i Sjöboviken. Kvällen avslutades med middag och Så Mycket Bättre hemma hos Hellan. Lykke var helnöjd med sin dag och pricken över i:et var att hon fick hänga med Bobbo!

Äntligen!!!!!!!!!!!!!!!! Vi har städat verkstan idag!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var verkligen på tiden, vi har skjutit på det alldeles för länge och skräpberget har bara växt. Tillslut vet man inte var man ska börja så då låter man det bara va för man orkar inte ta tag i det. Det blev två hästtransporter proppfulla med allt möjligt! Herregud vad skit!
Men efteråt känns det som en stor lättnad och oj oj vad mycket plats det blev där inne!

På fm idag hade jag provridning på två hästar, håller tummarna att de fastnar för nån av dom!
Sen har vi haft Lykkes kompisar Rut och Leija med sna familjer här och även Hellan. Småfolket har ridit på Idi och Loke, så lyckliga! Lykke fick även åka traktor med Ludde! Efter ridningen blev det korvgrillning på baksidan i den härliga höstsolen. Helt perfekt avslutning på helgen.

Nytt köksbord och nya köksstolar har vi. Så sjukt nöjd :) Nu vill man vara i köket hela tiden!

Nu ska jag försöka sova, har jordens tandvärk, så vi får väl se hur det går....

Nedan: Två bilder av en härlig morgon på Tenglagården.


Nedan: Gudis Hellan och lillgodongen Lykke i coola kepsar!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0